1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Bouwend Nederland en de bouw- en infrasector.

Nieuws

Filters
Vrijdag 13 september 2024
'Emissieloos vervoer is meer dan elektrische bussen'

Rond het Binnenhof moet het nu al, in historische binnensteden binnenkort en uiteindelijk is het de toekomst voor heel Nederland: emissieloos vervoer. Hoe doe je dat, als collega's en bouwmaterialen op de bouwplaats nodig zijn? De Leidse restauratie-aannemer Burgy Bouwbedrijf denkt verder dan elektrische bussen.

Vrijdag 13 september 2024
5 stappen naar een duurzame bouwlogistiek

De provincie Gelderland en de HAN University of Applied Sciences hebben een praktische menukaart gemaakt met interventies voor slimme bouwlogistiek. Dit rapport helpt jou en je gemeentelijke opdrachtgevers om de bouwlogistiek te verduurzamen en tegelijkertijd overlast en kosten te verminderen.

Vrijdag 13 september 2024
EIB doet onderzoek naar duurzame inzetbaarheid

Hoe kunnen we onze vakmensen gezond laten doorwerken tot de pensioengerechtigde leeftijd? Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) gaat daar onderzoek naar doen. Het EIB wil onder meer inzicht krijgen in het verloop van uitval, wat hiervan de oorzaken zijn en het voorkomen van uitval.

Vrijdag 13 september 2024
'De elektrificatie van de bouw geeft extra uitdagingen'

Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL onderzoekt het slim en duurzaam opladen van elektrische voertuigen en bouwmaterieel. Uit hun recente marktverkenning blijkt dat elektrisch bouwen veel sneller groeit dan eerder gedacht. Dat zorgt voor uitdagingen. Marktontwikkelaar Flip Oude Weernink vertelt over de praktische handreiking voor laden op de bouwplaats en over de route naar standaardisatie en slimme laadoplossingen.

Vrijdag 13 september 2024
Studenten TU Delft aan de slag met voegrobot

Studenten van de opleiding Robotica werden enthousiast van het idee van ondernemer Maikel Schouw om een voegrobot te ontwikkelen. Het prototype is naar verwachting eerste kwartaal 2025 klaar.

Woensdag 11 september 2024
Belastingdienst gaat handhaven op inzet van schijnzelfstandigen

De Belastingdienst gaat per 1 januari 2025 weer controleren op de juiste inzet van zzp'ers en handhaven op schijnzelfstandigheid. Het kabinet heeft aangekondigd dat de handhaving per die datum start, zonder uitstel. Bouw- en infrabedrijven die niet volgens de wet- en regelgeving werken met zzp'ers lopen hierdoor het risico op een boete en naheffing. Wel zal de Belastingdienst het eerste jaar terughoudend zijn met het opleggen van boetes als bedrijven laten zien dat ze serieus werken aan het beter naleven van regels.

Dinsdag 10 september 2024
Regiodag Zuid 2024: samen de toekomst tegemoet

Op woensdag 4 september 2024 stond de Regiodag Zuid in het teken van de toekomst en hoe deze er (voor de bouw en infra) uitziet. Waar kun je een dag met zo’n actueel en relevant thema en zo'n futuristische insteek beter organiseren dan op de Brainport Industries Campus? De animo was groot, getuige de 150 deelnemers die op het event in Eindhoven waren afgekomen.

Vrijdag 6 september 2024
Opleidingscentrum Gelderpoort 35 jaar!

Dit jaar bestaat Opleidingscentrum Gelderpoort 35 jaar. Om dat te vieren was het donderdag 5 september groot feest in Hattem.

Vrijdag 6 september 2024
FNV en CNV plannen actieweek tweede week september

We hebben van FNV en CNV een brief ontvangen waarin de vakbonden aankondigen om rekening te houden met collectieve acties in de week van 11 september, "waaronder werkonderbrekingen voor kortere of langere duur, alsmede het weigeren van overwerk". Hiermee willen FNV en CNV bereiken dat de RVU-regeling wordt verlengd. Zij zien zich hiertoe genoodzaakt om de druk op te voeren bij zowel VNO-NCW als de politiek.

Vrijdag 6 september 2024
Safety&Health@Work en Veiligheidscongres NVVK samen in Ahoy

Woensdag 2 en donderdag 3 oktober ben je in Ahoy aan het juiste adres voor alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van arbeidsveiligheid en gezondheid. De vakbeurs Safety&Health@Work biedt een uitgebreid aanbod aan producten en diensten op het gebied van beschermende kleding, kennis & opleidingen, technologie & robotica en veiligheidsmiddelen en -materialen. Het veiligheidscongres van de NVVK gaat in op maatschappelijke trends die het vak van veiligheidskundige beïnvloeden.

Donderdag 5 september 2024
Schrijf je in voor het webinar CO2-prestatieladder handboek 4.0

Bedrijven die een aanbieding doen waaruit blijkt dat ze aantoonbaar hun best doen om minder CO2 uit te stoten, krijgen van sommige opdrachtgevers een voordeel bij de gunning. De CO2-prestatieladder is dan het instrument om te komen tot concrete en meetbare afspraken in contracten. Wil je meer weten over het nieuwe handboek 4.0?

Donderdag 5 september 2024
Nieuwe werkinstructie robotfrezen van asbesthoudend voegenkit in riolen

Op basis van onderzoek van Stichting RIONED en NSTT is nu ook robotfrezen van asbesthoudend voegenkit in riolering onder voorwaarden van risicoklasse 1 toegestaan. Het Ministerie SZW heeft dit na afstemming met het Ministerie I&W per brief van 24 juni 2024 bevestigd.

Word vandaag nog lid!

Samen met 4.500 leden sta je sterker en kun je profiteren van exclusieve ledenvoordelen.

  • Deskundige antwoorden op al je vragen over de bouw- en infrasector
  • Deel kennis en netwerk met collega-bedrijven
  • Benut financiële ledenvoordelen en verdien je lidmaatschap terug