- Home
- Vereniging
- Regio oost
- Afdeling stedendriehoek salland
Afdeling Stedendriehoek / Salland
De afdeling Stedendriehoek / Salland behartigt belangen op lokaal niveau en is gesprekspartner voor gemeentelijke instanties. Contacten met samenwerkingsverbanden worden onderhouden, evenals het contact met opleidingsinstituten. Leden van Bouwend Nederland kunnen op vrijwillige basis lid worden van een lokale afdeling. Binnen de regio staat het vrij een afdeling te kiezen bij wie men zich wil aansluiten. Bij de regionale afdeling is het mogelijk collega’s te ontmoeten en praktijkervaring uit te wisselen.
Nieuws uit de afdeling
"Onze opa begon het bedrijf in 1935. Nu hebben mijn broer Jurgen en ik de dagelijkse leiding over de werkzaamheden van Hoogeboom. We drinken echter elke dag koffie met mijn ouders. Mijn vader is met zijn 80 jaar nog steeds betrokken. Sinds het begin van dit jaar is mijn oudste zoon Lars in het bedrijf gestapt. Op zaterdag werken zijn jongere broer en neven ook bij ons. Ja, ik denk dat we met recht kunnen zeggen dat we een familiebedrijf zijn", lacht Gert Hoogeboom.
De afgelopen maanden hebben Liander, Vitens, Combi SION en infra-aannemers gewerkt aan oplossingen voor de aanleg en aansluit achterstand op de Veluwe en Achterhoek. Na een tijdelijke situatie van een half jaar waarin infra-aannemers uit omliggende gebieden zijn bijgesprongen, gaat de nieuwe situatie van start; het gebied is niet meer het werkgebied van één, maar van zes infra-aannemers. Zo kunnen zij de grote hoeveelheid werk beter aan, de regio efficiënter bedienen en de continuïteit beter waarborgen.
Infraplatform Oost en de afdeling Stedendriekhoek Salland organiseerden woensdag 19 september samen een uitermate boeiende excursie naar het A1 traject tussen Apeldoorn en Twello. Weliswaar draaide het om infrawerkzaamheden, maar ook voor de bouwers was het een nuttige middag. Gastheer Heijmans legde namelijk van alles uit over de aanpak van het emissie-arme project.
De TechniekFabriek (TFZ) in Zutphen is een dynamisch platform dat zich richt op alles wat te maken heeft met verduurzaming en de energietransitie. Binnen de TFZ komen ondernemers, onderwijsinstellingen en de overheid samen om de uitdagingen van de technische sector aan te pakken. De behoefte aan personeel binnen de bouw- en infra blijft groeien, maar tegelijkertijd zien we de effecten van de vergrijzing en ontgroening. Het aantal jongeren dat voor een bouw- en infra carrière kiest, is de afgelopen jaren met ruim 20% gedaald, en deze trend zal zich voortzetten tot 2030. Dit vraagt om rigoureuze stappen om de bouw- en infra toekomstbestendig te maken.
Momenteel wordt de A1 verbreed tussen Apeldoorn en Twello. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek. De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.
Dit jaar stond de ledenexcursie in het teken van avontuur, bourgondisch genieten, varen en een stadswandeling. De perfecte locatie is dan Den Bosch waar alles bij elkaar komt. We kijken terug op een zeer geslaagd tweedaags evenement waar we op een ontspannen manier even afstand kunnen nemen van de dagelijkse drukke bouw- en infrapraktijk.