1. Home
  2. Nieuws
  3. Oplossing voor aansluit achterstand in veluwe en achterhoek nabij

Infra-aannemers op de Veluwe en Achterhoek zetten samen de schouders eronder

Woensdag 30 oktober 2024

De afgelopen maanden hebben Liander, Vitens, Combi SION en infra-aannemers gewerkt aan oplossingen voor de aanleg en aansluit achterstand op de Veluwe en Achterhoek. Na een tijdelijke situatie van een half jaar waarin infra-aannemers uit omliggende gebieden zijn bijgesprongen, gaat de nieuwe situatie van start; het gebied is niet meer het werkgebied van één, maar van zes infra-aannemers. Zo kunnen zij de grote hoeveelheid werk beter aan, de regio efficiënter bedienen en de continuïteit beter waarborgen.

Capaciteit flink uitgebreid

Alles staat gereed voor het knop-om-moment op 1 november. Het werkgebied dat voorheen werd bediend door aannemerscombinatie Trinitas* is vanaf dat moment verdeeld over deze zes infra-aannemers:

  • Van Gelder (Veluwe Noord-Zuid)
  • Visser & Smit Hanab (Veluwe Midden)
  • Van den Heuvel (Veluwe West)
  • A.Hak (Achterhoek West)
  • Siers (Achterhoek Oost)
  • BAM (hoofdleidingprojecten in de Achterhoek  worden onderling verdeeld tussen A.Hak, Siers en BAM).

Deze verdeling is vastgelegd voor de komende zes jaar. Actuele contactgegevens zijn te vinden via www.mijnaansluiting.nl/combi/combi-sion.

Sion landkaart regio Achterhoek

Snellere doorloptijden en meer kwaliteit

De netbeheerders kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de infra-aannemers. Met de extra capaciteit in dit gebied en door met zijn allen constructief te blijven bijdragen aan alles dat nodig is, kunnen netbeheerders en infra-aannemers stap voor stap de kwaliteit en doorlooptijden blijven verbeteren en klanten beter van dienst zijn. 

* Eerder dit jaar hebben infra-aannemers Van Gelder en Baas besloten om de samenwerking onder de vlag van Trinitas te beëindigen en voort te zetten vanuit Van Gelder.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 20 november 2024
Omgevingsmanagement belangrijk bij incidenten

Vanuit de Governancecode Veilige Energienetten (GVE) leren we van gas, elektra en Arbo-incidenten. Het leren van elkaars ervaringen helpt patronen te herkennen en best practices te ontwikkelen, wat toekomstige incidenten voorkomt en de veiligheid verhoogt. Het is niet mogelijk om elk incident te behandelen binnen de GVE-werkgroepen leren van incidenten. Zo ook het incident van het passeren van een spoorwegovergang met een HDD-machine en valincidenten met fietsers. Beide losstaande incidenten hebben te maken met omgevingsmanagement. Heb jij te maken met boorwerkzaamheden bij spoorwegen of fietsers bij de uitvoering van je projecten, neem dan kennis van door Heijmans gedeelde leerpunten.

Dinsdag 19 november 2024
Leap to Zero: internationale samenwerking in de zero-emissie transitie

Op donderdag 7 november was de tweede Leap to Zero conferentie. Rijkswaterstaat heeft dit samen met ons georganiseerd met als doel om internationale samenwerking op zero-emissie te versterken en om de internationale keten samen te brengen op het onderwerp zero-emissie bouwen en vervoeren. Van over de hele wereld was de gehele keten hier aanwezig; opdrachtgevers, aannemers, fabrikanten en leveranciers uit Amerika, Japan, Europa, Singapore tot aan Australië.

Dinsdag 19 november 2024
Geen twee kapiteins op één schip bij Hoogeboom uit Raalte

"Onze opa begon het bedrijf in 1935. Nu hebben mijn broer Jurgen en ik de dagelijkse leiding over de werkzaamheden van Hoogeboom. We drinken echter elke dag koffie met mijn ouders. Mijn vader is met zijn 80 jaar nog steeds betrokken. Sinds het begin van dit jaar is mijn oudste zoon Lars in het bedrijf gestapt. Op zaterdag werken zijn jongere broer en neven ook bij ons. Ja, ik denk dat we met recht kunnen zeggen dat we een familiebedrijf zijn", lacht Gert Hoogeboom.