1. Home
  2. Nieuws
  3. Stedendriehoek salland draagt bij aan de techniekfabriek in zutphen

Stedendriehoek Salland draagt bij aan De TechniekFabriek in Zutphen

Dinsdag 3 september 2024

De TechniekFabriek (TFZ) in Zutphen is een dynamisch platform dat zich richt op alles wat te maken heeft met verduurzaming en de energietransitie. Binnen de TFZ komen ondernemers, onderwijsinstellingen en de overheid samen om de uitdagingen van de technische sector aan te pakken. De behoefte aan personeel binnen de bouw- en infra blijft groeien, maar tegelijkertijd zien we de effecten van de vergrijzing en ontgroening. Het aantal jongeren dat voor een bouw- en infra carrière kiest, is de afgelopen jaren met ruim 20% gedaald, en deze trend zal zich voortzetten tot 2030. Dit vraagt om rigoureuze stappen om de bouw- en infra toekomstbestendig te maken.

Samenwerking en innovatie

De TFZ fungeert niet alleen als ontmoetingsplek voor ondernemers en studenten, maar ook als een broedplaats voor samenwerking en innovatie. Hier ontstaan interessante kruisbestuivingen tussen verschillende belanghebbenden. De TFZ stimuleert technische innovatie en biedt ruimte aan technisch talent om zich te ontwikkelen. Werknemers van ondernemers kunnen bij de TFZ terecht voor bij- en nascholingen en technische bedrijfsopleidingen (Leven Lang Ontwikkelen, LLO). De TFZ blijft zich voortdurend ontwikkelen om een passend aanbod te creëren en zo de technieksector een duurzame toekomst te geven.

Concrete projecten

  • Techniek Tastbaar: op 24 mei 2024 organiseerde de TFZ het evenement 'Techniek Tastbaar'. Bezoekers konden kennismaken met techniek en duurzaamheid door middel van demonstraties, workshops en activiteiten. Een dag vol inspiratie voor jong en oud!
  • Container Waterstof-lab: de TFZ heeft een container voor een waterstof-lab ontvangen. Hier wordt onderzoek gedaan naar waterstoftechnologie en duurzame energiebronnen. Een belangrijk project voor de toekomst van schone energie.
  • Talentontwikkelingsprogramma’s: in samenwerking met onderwijsinstellingen en bedrijven biedt de TFZ speciale talentenprogramma's aan. Hierbij wordt rekening gehouden met individuele talenten en ambities, zodat scholieren, studenten en professionals zich optimaal kunnen ontwikkelen in de techniek.

Trotse sponsor 

De TechniekFabriek Zutphen is een coöperatie die afhankelijk is van haar leden. Deze leden dragen de TFZ een warm hart toe en geloven dat kennisdeling en samenwerking de technieksector weer toekomst kunnen geven.

Stedendriehoek Salland is een trots lid en ondersteunt dit initiatief en sponsort jaarlijks €5.000. Een afvaardiging van het bestuur was aanwezig op het techniek tastbaar evenement op 24 mei jl.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Dinsdag 3 september 2024
Bouwmensen Almelo laat tiny houses maken in introductieweek

Deze week markeert een spannende start voor 25 eerstejaarsleerlingen van Bouwmensen Almelo. Tijdens hun introductieweek zijn ze begonnen met een uniek project: het bouwen van tiny houses. Dit project biedt hen niet alleen een praktische kennismaking met de bouwsector, maar ook een kans om samen te werken en hun vaardigheden te ontwikkelen.

Maandag 2 september 2024
Ga jij mee naar de verbreding van de A1 bij Apeldoorn?

Momenteel wordt de A1 verbreed tussen Apeldoorn en Twello. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek. De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.