Gemeente Tilburg staat open voor marktconsultatie en vraagt proefprojecten Wkb
Woensdag 2 december 2020
Op 13 november jl. hebben we met wethouders Jacobs en Dusschooten van de gemeente Tilburg en enkele collega's gesproken over de bouw- en infra toekomstplannen, aanbestedingsbeleid en verandering/vernieuwing van het mobiliteitsnetwerk.
Een aantal punten uit dit overleg:
- Er is een grote woningopgave te realiseren. De gemeente denkt daarom ook na over flexibele woonvormen.
- Zo denkt de stuurgroep Stedelijke Ontwikkeling na over andere invullingen aan de beperkte grond en ruimte, waarmee tevens meer waarde voor de omgeving gecreëerd wordt.
- Wethouders zullen aan de stuurgroep de suggestie meegeven om de markt hierin te betrekken (voor alternatieve oplossingen en ideeën).
- Fons Geraedts wordt door BNL in contact gebracht met het Aanbestedingsinstituut om ervaringen uit te wisselen en mogelijkheden te bespreken.
- Tilburg hanteert een hoger budget dan begroot voor openbare ruimte, omdat dat past bij de kwaliteitseisen van de gemeente.
- Tilburg oefent al met burgerparticipatie en blijft dit doen.
- Op het gebied van circulariteit zal per project gekeken worden naar de duurzaamheidskansen. Op 3 december houdt de gemeente van 11.00 tot 12.00 uur een webinar over circulariteit. U kunt zich nog aanmelden via de site van circulaire bouweconomie.
- De gemeente wil graag proefdraaien met projecten voor de Wet Kwaliteitsborging. Wilbert Wouters (wilbert.wouters@tilburg.nl) doet de oproep aan bouwers die met een project willen proefdraaien contact met hem op te nemen.
Het volledige verslag is hier na te lezen. Het overleg wort weer halfjaarlijks opgepakt.
Robbert Becker, regioadviseur Markt & Overheid, zal de overleggen voortaan voorzitten. Hij is voor alle vragen over en contacten met overheden bereikbaar. Zie zijn contactgegevens op de bouw- en infra pagina.
Gerelateerd nieuws
Energiecampus Breda organiseerde samen met Afdeling Brabant Mid-West, Breda Circulair en Cirkelstad Baronie op 9 april een bijeenkomst over Toekomstbestendig bouwen. Het thema dit keer was bouwen met biobased materialen.
Op dinsdag 1 april kwamen ruim 20 aanwezigen in Het Havenhuis in Etten-Leur bijeen. Onder de gasten bevonden zich niet alleen inkoopmanagers, maar ook opdrachtgevers vanuit gemeenten en lidbedrijven als opdrachtnemer. Bouwend Nederland had het initiatief tot dit evenement genomen met Karel, de adviespartner voor inkoop- en contractmanagement voor gemeenten en andere aanbestedende organisaties in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland.
Zo'n vier maal per jaar komt de Contactgroep Meewerkend partners in Afdeling Brabant Mid-West bij elkaar. Een groep dames die allen in het bedrijf van hun man meewerken en stiekem op de achtergrond wel voor veel uitdagingen staan. Ze moeten eigenlijk van alles een beetje, of meer dan een beetje, weten.