Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Uitnodiging bijeenkomst flora en fauna

Uitnodiging bijeenkomst flora en fauna

Maandag 15 april 2024

Meer weten over flora en fauna regelgeving en probleemoplossing? Kom naar de bijeenkomst in de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 in Bunschoten-Spakenburg.

Hierbij nodigen wij jullie graag uit voor een themamiddag over het omgaan met de problematiek rondom Flora en Fauna.

Datum: woensdag 22 mei 2024

Tijd: vanaf 15.00 uur

Locatie: bij De Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7 in Bunschoten-Spakenburg.

Inhoud:

Natuurgebieden waar zeldzame plant- en diersoorten voorkomen, maar ook bijvoorbeeld vleermuizen in spouwmuren en broedende vogels zoals gierzwaluwen en steenuilen op bouwterreinen en in bomen worden beschermd door wet- en regelgeving. Activiteiten als het doden, vervangen of verstoren van dieren of het verwijderen van planten zijn in principe verboden. Voor alle activiteiten die effect hebben op plant- en diersoorten geldt dat er getoetst moet worden of de Wet Natuurbescherming van toepassing is.

Tijdens de bijeenkomst geven we antwoord op vragen als: Waar moet je rekening mee houden? Hoe organiseer je dat? Wat gaat er (vaak) mis en hoe los je dat op?

Programma:

15.00u inloop met koffie en thee

15.15u opening en welkom door René van Deuveren

15.30u Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed; Stuurgroep KAN; Data en Kennishub gezond Stedelijk Leven; Raad van Advies NL Green Label

16.00u David van der Veen, projectleider en ecoloog Provincie Utrecht

16.30u Pauze

16.45u praktijkvoorbeelden door o.m. Hegeman, Stefanie Koning

17.45u borrel en hapje

 

Voor wie?

U bent een projectleider, werkvoorbereider, uitvoerder, directeur of manager van bouw- en infrabedrijven (klein, midden en middelgroot) die lid is van Bouwend Nederland. Voor deze bijeenkomst kunnen meerdere personen per lid bedrijf zich opgeven.

Wij begroeten jullie graag 22 mei!

Aanmelden

Aanmelden via Bouwend Nederland afdeling Midden Nederland. Klik hier.

Mona Veld
Regiosecretaresse
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 23 juli 2024
Hart gevolgd: van vwo 4 naar BBL-opleiding in de bouw

Je kunt het met recht een opmerkelijke switch noemen: ondanks uitstekende cijfers het vwo vaarwel zeggen om timmerman te worden. Het is precies wat Jerom Verstraaten op zijn 16e deed. 3,5 jaar later is hij nog elke dag heel blij met zijn keuze.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Maandag 8 juli 2024
Excursie Infraplatform Bakelse Plassen

Als je uitgenodigd wordt op een golfbaan, dan verwacht je een balletje te gaan slaan. Maar voor de leden van het Infraplatform Regio Randstad Noord en Brabant kreeg het bezoek aan Golfbaan Stippelberg in het recreatie- en natuurgebied de Bakelse plassen veel meer diepgang. Zij kregen een voorlichting en een rondleiding in dit gebied dat geldt als een schoolvoorbeeld van plattelandsvernieuwing.