Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Brabants uitje smaakt naar meer af van de gebaande paden

Brabants uitje smaakt naar meer: af van de gebaande paden

Vrijdag 12 juli 2024

Dit jaar stond de ledenexcursie in het teken van avontuur, bourgondisch genieten, varen en een stadswandeling. De perfecte locatie is dan Den Bosch waar alles bij elkaar komt. We kijken terug op een zeer geslaagd tweedaags evenement waar we op een ontspannen manier even afstand kunnen nemen van de dagelijkse drukke bouw- en infrapraktijk.

Varen op het riool

Het tweedaagse uitje begon om 10.00 uur met een ontvangst bij Brasserie Bolwerk aan het water. Hier werden de originele Bossche Bollen geserveerd samen met een kopje koffie. Aansluitend hebben de leden met twee elektrische bootjes de historische route gevaren over de Binnendieze. De schippers vertelden over de geschiedenis van deze oude vaarroute die vroegen een open riool bleek te zijn. Wij voeren grotendeels onder de gebouwen en gewelven door van de oude binnenstad.

Bezoek aan de Sint Jan

Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan de Sint Janskathedraal en een stadswandeling door het oude centrum van Den Bosch. In twee uur tijd hebben twee gidsen onze leden veel verteld over deze mooie kathedraal en de oude binnenstad. Uiteraard vloeide de wijn en het bier ook rijkelijk en werd het voor sommigen erg laat. Mede door het EK voetbal en de vele gezellige kroegjes in het centrum.

Crossen in de modder

Zaterdagochtend werden wij om 9.00 uur verwacht bij het Land Rover Experience Centrum in Kerkdriel. Daar werden wij ontvangen door een grote groep instructeurs van Land Rover en stonden er ook tien stuks nieuwe Land Rover Defenders voor ons klaar. Met deze stoere 4X4 terreinauto's hebben onze leden een parcours afgelegd op een speciaal terrein van Land Rover met allerlei hindernissen.

Onze rijervaring werd op de proef gesteld en er zijn vele nieuwe ervaringen opgedaan wat er allemaal mogelijk is met deze auto’s. Om 13.00 uur eindigde het programma met een lunchbuffet en ging iedereen tevreden naar huis.

Al met al twee hele mooie dagen en veel gezelligheid ervaren met onze fijne collega's.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
Top 6 meest gekozen ledenvoordelen voor Stedendriehoek Salland

Bouw- en infrabedrijven worden lid van onze vereniging, omdat we onder meer hun belangen behartigen, kennis delen online of in informatiebijeenkomsten en aantrekkelijke ledenvoordelen aanbieden. Dat laatste is voor de regionale voorzitter van afdeling Stedendriehoek Salland een belangrijke. "We zien zes ledenvoordelen die er bij ons in de regio heel erg uitspringen", zegt Peter Meerman.

Dinsdag 2 juli 2024
Trotse aannemer en voorzitter: Lucas Haafkes in beeld bij TOM Magazine

Met aannemers- en familiebedrijf Haafkes, gevestigd in Goor en Deventer, staat hij voor grote uitdagingen op het gebied van bouw, duurzaamheid en netcongestie. Als voorzitter van de afdeling regio Twente probeert hij ook in naam van 170 regionale bouw- en infrabedrijven het verschil te maken. En bij het voetbalelftal van zijn zoon fungeert hij als enthousiast leider. "In al die rollen draait het in feite om plezier, samenwerken en samenbouwen", geeft Lucas Haafkes een kijkje in wat hem drijft en voorstuwt.

Maandag 1 juli 2024
Regiobijeenkomst Regio Oost: van bouwonderwijs tot discussie met Messi

Ondanks het lonkende barbecue-weer waren er donderdag 27 juni rond de 70 leden naar de Regiobijeenkomst Oost gekomen. In congrescentrum Orpheus in Apeldoorn kregen ze een gevarieerd programma voorgeschoteld; informatief en inspirerend.