Webinar bestuursaansprakelijkheid onder de NIS2 wetgeving
Donderdag 14 november 2024
Vanuit Europa is een nieuwe richtlijn aangekondigd: NIS2. Een flink aantal bedrijven moet volgens deze wet verplicht maatregelen nemen op het vlak van digitale veiligheid. Het ziet ernaar uit dat deze wet vanaf medio 2025 van kracht zal worden. In dit webinar gaat het specifiek over bestuurdersaansprakelijkheid in relatie tot NIS2. Het webinar is een initiatief van MKB Nederland, EY en Samen Digitaal Veilig.
Tijdens de digitale bijeenkomst spreken Jacco Vonhof van MKB Nederland, Guill van den Boom, partner Cybersecurity bij EY, en Daan Hoogendijk, Programmadirecteur Samen Digitaal Veilig. Je hoort hoe het precies zit met de bestuursaansprakelijkheid en hoe je dit issue adequaat kunt adresseren.
De sprekers besteden onder meer aandacht aan wat er precies in de wet staat en wat de risico’s op aansprakelijkheid zijn. Ook geven ze praktische handvatten om cybersecurity een strategisch onderdeel van de bedrijfsprocessen te maken.
Aanmelden
De digitale bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 januari 2025 van 13.30 tot 14.30 uur. Aanmelden kan hier op samendigitaalveilig.nl/webinar.
Meer informatie over de NIS2
Kijk gerust op onze kennispagina.
Gerelateerd nieuws
We merken dat leden onderschatten hoe groot de kans op een cyberaanval is én hoeveel impact dat heeft. De financiële gevolgen kunnen echt heel groot zijn. Terwijl je jouw bedrijf met een paar eenvoudige maatregelen al beter kan beschermen. Om te onderzoeken of de basismaatregelen in onze sector in orde zijn, hebben we in maart een eerste meting gedaan en in november een vervolgmeting.
Kunstmatige Intelligentie (AI) was het maandag 25 november het thema van de bijeenkomst van de contactgroep Digitalisering. Sprekende voorbeelden en ingewikkelde dilemma’s zorgden voor een levendige middag.
Het kabinet stelt 2 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het stimuleren van innovaties die de productiviteit in het mkb verhogen. Dat heeft minister Beljaarts van Economische Zaken gisteren bekendgemaakt bij zijn bezoek aan FRAIM. Dat is het onderzoekscentrum van de TU Delft dat de toekomst van fysiek werk vormgeeft, mét en voor vakmensen. Bouwend Nederland en Koninklijke Metaalunie nodigen mkb-bedrijven van harte uit om mee te doen met dit initiatief.