1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwe module digiscan over ketensamenwerking

Nieuwe module digiscan over ketensamenwerking

Donderdag 3 oktober 2024

De digiscan helpt je om te inventariseren waar jouw mkb-bedrijf staat als het gaat om digitalisering van je bouwproces, administratie en kwaliteitsborging. Samen met Techniek Nederland en digiGO hebben we nu een nieuwe module ontwikkeld: digitaal samenwerken in de keten. De nieuwe module wordt gelanceerd tijdens D-Day, het jaarlijkse evenement voor digitale innovatie en samenwerking binnen de ontwerp-, bouw- en technieksector.

Digitaal werken wordt steeds meer de norm, met als doel efficiënter te gaan werken. Daarom hebben Techniek Nederland en Bouwend Nederland een digiscan ontwikkeld. Deze online vragenlijst helpt je om te inventariseren waar jouw bouw- of installatiebedrijf staat als het gaat om digitalisering en geeft tips voor ontwikkelingsrichtingen. Het invullen duurt zo’n vijf tot tien minuten per module en na afloop krijg je meteen de uitkomst.

De scan heeft nu in totaal vier modules: Organisatie, Administratie, Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en Ketensamenwerking. De modules zijn los van elkaar in te vullen.

Module ketensamenwerking

De nieuwe module biedt specifiek inzicht in waar je staat als het gaat om digitaal samenwerken in de keten. De rapportage geeft ook een advies op hoofdlijnen: welke stappen kan je zetten om te verbeteren? Een mogelijke stap is contact zoeken met het programma digiVaardig van digiGO. Binnen dat programma wordt een van jouw medewerkers opgeleid tot interne coach/trainer op het vlak van digitale vaardigheden.  

Programmamanager Bert Wolff: “Digitale successen behaal je door sterke digitale vaardigheden. Ons programma richt zich specifiek op de digitale vaardigheden van mensen en organisaties in de sector. Daarom vinden we deze scan zo’n goed idee. De scan helpt je om helder te krijgen wat je nodig hebt, en waar je kan beginnen. Ben je al enigszins op weg met digitale ketensamenwerking, dan biedt de scan richting aan verdere ontwikkelpaden.” 

Aan de slag

Nieuwsgierig geworden en gemotiveerd om de digitale samenwerking met ketenpartners te verbeteren? Klik hier voor meer informatie.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 26 september 2024
Bouwend Nederland ontvangt ElaadNL Outlook Bouw

Op woensdag 25 september overhandigde Onoph Caron, directeur van ElaadNL, de Outlook Zero Emissie Bouw aan Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. Dit rapport biedt een belangrijk inzicht in de verwachte elektrificatie van al het bouwmaterieel. De onderzoekers van ElaadNL verwachten een sterke groei. In het rapport wordt ook de ‘Ladder van laden voor elektrisch bouwen’ geïntroduceerd. Hierin staan verschillende laadoplossingen gerangschikt op wenselijkheid vanuit het maatschappelijke belang.

Donderdag 26 september 2024
Uitnodiging Robots in Business

Tijdens het jaarlijkse event Robots in Business neemt RoboHouse je mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica en krijg je praktische handvatten om te beginnen met innovaties binnen jouw bedrijf. Bouwend Nederland verzorgt een van de break-out sessies.

Donderdag 26 september 2024
Juridische, architectonische en technische aspecten specificeren met STABU

Op de hoek van het Schouwburgplein in Rotterdam bevindt zich het kantoor van ingenieursbureau Multical. Circa dertig collega’s werken hier aan projecten voor gemeenten, architecten, onderwijsinstanties, gezondheidszorg, vastgoedbeheerders, woningcorporaties en ontwikkelende aannemers. Eén van de specialiteiten is het vervaardigen van STABU-bestekboeken, vertelt directeur projecten René van Wijk. “Met STABU weet je zeker dat alle juridische, architectonische en technische aspecten van een bouwwerk tot in detail goed gespecificeerd kunnen worden.”