1. Home
  2. Nieuws
  3. Goed nieuws campagne ik ga voor infra gelanceerd

Goed nieuws: campagne 'Ik ga voor infra' gelanceerd

Dinsdag 1 oktober 2024

De social media campagne 'Ik ga voor infra’ is officieel van start is gegaan. Deze op maat gemaakte campagne is ontworpen om infra-opleidingsbedrijven te ondersteunen en te versterken. Door succesvolle elementen uit eerdere campagnes te combineren met frisse ideeën zetten we de unieke mogelijkheden van een carrière in de infrasector in de spotlight.

Onze focus ligt op een jonge doelgroep, specifiek jongens tussen de 20 en 27 jaar, waarbij we ook bewust aandacht schenken aan hun vriendinnen en moeders als belangrijke beïnvloeders. Met een krachtige boodschap benadrukken we de voordelen van werken in de infra: een diploma, een goed salaris, baanzekerheid, vrijheid en de mogelijkheid om te werken met indrukwekkende machines.

Samenwerking met infrabedrijven

De campagne is lokaal gericht (zowel online als offline) en maakt gebruik van opvallende visuals en krachtige, korte teksten. We werken nauw samen met lokale infrabedrijven en gebruiken hun netwerk en invloed om de doelgroep effectief te bereiken. Om maximaal succes te bereiken is de campagneboodschap getoetst bij een panel van de doelgroep, vergelijkbaar met de aanpak van de succesvolle 'Werkend leren'-campagne. 

Samen gaan we voor infra

Met 'Ik ga voor infra' streven we naar directe impact én duurzaam succes. Tegelijkertijd bereiden we ons voor op een mogelijke samenwerking met de landelijke campagne 'Jij gaat het maken'. We nodigen alle betrokken partijen uit om actief bij te dragen aan de promotie van deze campagne en samen te bouwen aan een toekomst vol kansen in de infra. Gebruik de hashtag #ikgavoorinfra op alle kanalen. Posten op Instagram of TikTok? Tag dan @ikgavoorinfra.

Jakob de Jonge
Verenigingsmanager opleidingsbedrijven
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 3 oktober 2024
JBN Denktank geeft andere kijk op samenwerken

Hoe kunnen we beter samenwerken met partners in de keten? Twaalf gedreven JBN'ers die bij infrabedrijven werken, buigen zich dit najaar over dit steeds belangrijker wordende vraagstuk in de sector. Vaak worden JBN'ers gevraagd hoe zij tegen bepaalde materie aankijken en worden zij aangespoord hun visie kenbaar te maken. Op 3 oktober vond de eerste bijeenkomst plaats en in januari presenteren zij verfrissende ideeën en adviezen aan Bouwend Nederland.

Dinsdag 1 oktober 2024
Deelnemers laten meedoen is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid

Mensen met een lichte verstandelijke beperking willen graag meedoen in de samenleving en zijn trots als ze bijdragen aan een bouwproject. Dat is de ervaring van Dura Vermeer en VolkerWessels met deelnemers van zorgorganisatie Cordaan. Negen deelnemers haalden zelfs het VCA-diploma.

Donderdag 26 september 2024
Bouwend Nederland ontvangt ElaadNL Outlook Bouw

Op woensdag 25 september overhandigde Onoph Caron, directeur van ElaadNL, de Outlook Zero Emissie Bouw aan Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. Dit rapport biedt een belangrijk inzicht in de verwachte elektrificatie van al het bouwmaterieel. De onderzoekers van ElaadNL verwachten een sterke groei. In het rapport wordt ook de ‘Ladder van laden voor elektrisch bouwen’ geïntroduceerd. Hierin staan verschillende laadoplossingen gerangschikt op wenselijkheid vanuit het maatschappelijke belang.