Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bespaarsamen nu je kan je nu aanmelden als aanbieder

BespaarSamen.nu: je kan je nu aanmelden als aanbieder

Maandag 1 juli 2024

Via de website van BespaarSamen kun je je voortaan eenvoudig aanmelden als aanbieder van deze datagedreven methode om utilitair vastgoed te verduurzamen. De nieuwe site bevat inspirerende praktijkvoorbeelden en verdiepende informatie. Ook kunnen gebouweigenaren-, beheerders en facility-managers hier een aanbieder selecteren.

Om kantoren, scholen en zorginstellingen duurzaam te beheren, is inzicht nodig in het energieverbruik van installaties. De noodzaak van verduurzaming wordt versterkt door de energietransitie en de verplichting dat een kantoorgebouw minimaal energielabel C moet hebben. Door data te verzamelen en te vergelijken met gelijksoortige panden, komen we tot nieuwe inzichten en slimme oplossingen. Dat is in een notendop de gedachte achter BespaarSamen.

BespaarSamen is dus een datagedreven methode, waarbij gebouweigenaar of gebouwbeheerder met de installateur een helder stappenplan met bewezen tools doorloopt. Of het nu gaat om een enkel gebouw, een volledig complex of meerdere locaties, de methode giet de verduurzaming van de vastgoedportefeuille in een overzichtelijk proces.

Een aantal showcases – een bedrijvencampus, zorginstelling en een monument – vind je op de website.

Zodra je je aanmeldt als aanbieder, krijg je extra informatie en word je uitgenodigd voor de periodieke bijeenkomsten om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Een initiatief van 

BespaarSamen is een gezamenlijk initiatief van Techniek Nederland, ISSO, Dutch Green Building Council, TVVL en Platform Duurzame Huisvesting. De methode is ontwikkeld om de verduurzaming van het utilitair vastgoed in Nederland te versnellen, een doel dat Bouwend Nederland van harte ondersteunt.

Edgar van Niekerk
Beleidsadviseur Duurzaamheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 1 juli 2024
21 nieuwe partijen tekenen voor schoon en emissieloos bouwen

Vandaag tekenen 21 partijen het convenant Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB). Onder hen vele gemeenten, het Havenbedrijf Rotterdam, Schiphol en Koninklijke NLIngenieurs. Zo werken zij aan de verbetering van natuur (stikstof), klimaat (CO2) en gezondheid (fijnstof en stikstof).

Vrijdag 28 juni 2024
Energieopslag noodzakelijk voor flexibel én betrouwbaar energiesysteem

Door de energietransitie verandert het energiesysteem, en is er veel vraag naar kennis en inzicht over hoe het energiesysteem werkt. Energieopslag is het ‘bewaren’ van energie zodat mensen en bedrijven het op een later moment kunnen gebruiken. Dit kan op verschillende wijzen. Door de flexibiliteit speelt energieopslag een steeds grotere rol in het energiesysteem. Het Platform Zó werkt energie in Nederland publiceert daarom de Informatiekaart Energieopslag.

Vrijdag 28 juni 2024
'Wij bereiden ons voor op het transitiepad SEB'

Welke stappen zet je als mkb-bedrijf naar emissieloos bouwen als je opdrachtgevers nog slechts beperkt emissieloos uitvragen? Directeur Corné van den Noort van C-infra hoeft geen koploper te zijn, maar wil graag toekomstgericht ondernemen. Daarom kiest hij voor de elektrische variant als het materieel aan vervanging toe is. Medewerkers en leerlingen die eenmaal met elektrisch materieel op pad zijn geweest, willen niet meer anders.