1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Bouwend Nederland en de bouw- en infrasector.

Nieuws

Filters
Vrijdag 25 oktober 2024
Future Builders Day: hét evenement voor de bouwers van morgen

Op dinsdag 19 november vindt in de Fokker Terminal Den Haag de vierde editie van Future Builders Day (FBD) plaats: voor studenten en docenten van het beroeps- én wetenschappelijk onderwijs die zich willen laten inspireren door de nieuwste innovaties en technologische snufjes in de bouw en infra. Het thema dit jaar: Fit for the Future. Keynotespreker is YouTuber en influencer Soufiane Touzani die zijn persoonlijke en zakelijke challenges deelt.

Vrijdag 25 oktober 2024
Roep om landelijke uitzondering zorgt voor meer onzekerheid ZE-zones

Vanaf 1 januari 2025 mogen in een groot aantal gemeenten geen vervuilende bedrijfsauto's of vrachtwagens het stadscentrum meer in. Al in 2019 werden hierover afspraken gemaakt in het Klimaatakkoord. Deze afspraken staan nu ter discussie. In een recent debat deed de VVD een voorstel voor een landelijke uitzondering omtrent deze zero-emissiezones (ZE) voor ondernemers tot 2029. Dit voorstel voor uitstel krijg waarschijnlijk een meerderheid. Hierdoor is onduidelijkheid en onzekerheid ontstaan voor ondernemers.

Donderdag 24 oktober 2024
Bij Heijmans is intrinsieke motivatie leidend voor keuzes van bouwmachines

Elektrificatie bouwmaterieel: keuzes en dilemma's. De stip aan de horizon is gezet, in rap tempo moeten de bouwmachines emissievrij gaan draaien. De praktijk is weerbarstiger, ook voor de grote 'gele vloot' van Heijmans. "We hebben onderaannemers nodig. Ook wat betreft de capaciteit."

Donderdag 24 oktober 2024
Klimaat- en Energieverkenning 2024: onze reactie op dit rapport

Uit de Klimaat- en Energieverkenning 2024 blijkt dat de klimaatdoelen nog niet binnen bereik zijn. Het PBL concludeert dat er minder dan 5% kans is dat we het wettelijke klimaatdoel 55% minder CO2-uitstoot in 2030 gaan halen. Daarvoor is gekeken naar 'hard' beleid dat daadwerkelijk door te rekenen is. Extra maatregelen lijken onvermijdelijk. We onderschrijven de klimaatdoelen en roepen de overheid op te komen met concreet en voorspelbaar beleid om zo de huidige knelpunten in samenwerking met de bouw- en infrasector snel op te kunnen lossen. De uitvoering moet daarbij centraal staan.

Woensdag 23 oktober 2024
Ingenieurs bezoeken Groene Boog op terugkomdag

De vakgroep Ingenieursbureaus Bouwbedrijven organiseert elke 2-3 jaar een ‘terugkomdag’. Hier komen ingenieurs van bouwbedrijven en commerciële partijen samen om kennis en ervaring uit te wisselen.

Woensdag 23 oktober 2024
Infraplatform spreekt met opdrachtgevers over capaciteitsvraagstukken in de GWW

Steeds vaker lopen opdrachtnemers en opdrachtgevers aan tegen de grenzen van capaciteit en kennis om GWW-werken te kunnen realiseren binnen de grenzen van wat het systeem aan kan (in beleid, regelgeving, werktijden, bereikbaarheid). Deze geluiden horen we steeds meer en daar gaan we met opdrachtgevers over in gesprek in november.

Woensdag 23 oktober 2024
Bijeenkomst CSRD / Klimaat

Op 10 oktober j.l. hebben we een succesvolle bijeenkomst georganiseerd over de onderwerpen Klimaat en CSRD. De tweede editie is op 12 november is in Leiderdorp. ‘Klimaat, wat moeten we ermee?’ Gerrit Hiemstra, bekend als weerman van het NOS Journaal, is eigenaar van bouwbedrijf OarshÛs, en vertelt over hoe duurzaam bouwen toegankelijk wordt gemaakt, door anders te ontwerpen, anders te organiseren en anders te bouwen.

Woensdag 23 oktober 2024
Samen Beter Aansluiten: Terugblik op de bijeenkomst in Heerenveen

Op 15 oktober kwamen bouwers, netbeheerders en combi-organisaties uit Friesland en Flevoland samen in Heerenveen voor de bijeenkomst "Samen beter aansluiten’’. Want soepeler aangesloten worden willen we allemaal. Toch lukt dat nog niet altijd. Vandaar dat de stichting MijnAansluiting, Combi SION en Bouwend Nederland de handen nogmaals de handen ineen hebben geslagen om een ketenbrede bijeenkomst te organiseren. De bijeenkomst volgt de eerdere bijeenkomst in maart op, waarbij we een soortgelijke bijeenkomst organiseerden Groningen, Drenthe en Overijssel.

Dinsdag 22 oktober 2024
CROW: Aanvullingen en correcties publicaties wegwerkzaamheden

CROW heeft enkele belangrijke aanvullingen en correcties toegevoegd aan het portfolio van Werk in Uitvoering. De documenten bieden praktische adviezen en maatregelen om de veiligheid van zowel wegwerkers als weggebruikers te waarborgen.

Dinsdag 22 oktober 2024
Zwaarwerkuitkering hoger in 2025

De zwaarwerkuitkering wordt per 1 januari 2025 met 7% en €100 verhoogd. Vanaf dan is het uitkeringsbedrag €2.175,07 bruto per maand (dat is €26.100,84 per jaar) bij een fulltime dienstverband.

Dinsdag 22 oktober 2024
Dit is onze inzet voor het begrotingsdebat volkshuisvesting

Dinsdag 22 oktober 2024 debatteert de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Dit is een belangrijke begroting die grote impact kan hebben op de bouw en infra. Waar zetten we op in?

Dinsdag 22 oktober 2024
Bijeenkomst bedrijfsovername en bedrijfsbeëindiging zorgt voor goede inzichten en tips

Wat kan een bedrijfsopvolging, overname of beëindiging voor jou, je partner, gezin en medewerkers betekenen? Welke scenario's zijn er en welke rol spelen zaken zoals vertrouwen, emotie en waardebepaling in dit proces? Vragen die aan bod kwamen tijdens de bijeenkomst in de Sluisfabriek in Drachten van afdeling Friesland

Word vandaag nog lid!

Samen met 4.500 leden sta je sterker en kun je profiteren van exclusieve ledenvoordelen.

  • Deskundige antwoorden op al je vragen over de bouw- en infrasector
  • Deel kennis en netwerk met collega-bedrijven
  • Benut financiële ledenvoordelen en verdien je lidmaatschap terug