1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Bouwend Nederland en de bouw- en infrasector.

Nieuws

Filters
Dinsdag 3 september 2024
'Het mooie van de bouw vind ik vooral dat het zo enorm breed is'

Voor Riley de Morée is zijn opleiding 'Middenkaderfunctionaris bouw' één grote ontdekkingsreis. "Door de verschillende theorielessen op school en de praktijkstages bij bedrijven specialiseer je je niet in één onderdeel van de bouw, maar maak je kennis met álle richtingen. Dat is leuk én het biedt heel veel kansen voor de toekomst."

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Dinsdag 3 september 2024
Stedendriehoek Salland draagt bij aan De TechniekFabriek in Zutphen

De TechniekFabriek (TFZ) in Zutphen is een dynamisch platform dat zich richt op alles wat te maken heeft met verduurzaming en de energietransitie. Binnen de TFZ komen ondernemers, onderwijsinstellingen en de overheid samen om de uitdagingen van de technische sector aan te pakken. De behoefte aan personeel binnen de bouw- en infra blijft groeien, maar tegelijkertijd zien we de effecten van de vergrijzing en ontgroening. Het aantal jongeren dat voor een bouw- en infra carrière kiest, is de afgelopen jaren met ruim 20% gedaald, en deze trend zal zich voortzetten tot 2030. Dit vraagt om rigoureuze stappen om de bouw- en infra toekomstbestendig te maken.

Dinsdag 3 september 2024
Bouwmensen Almelo laat tiny houses maken in introductieweek

Deze week markeert een spannende start voor 25 eerstejaarsleerlingen van Bouwmensen Almelo. Tijdens hun introductieweek zijn ze begonnen met een uniek project: het bouwen van tiny houses. Dit project biedt hen niet alleen een praktische kennismaking met de bouwsector, maar ook een kans om samen te werken en hun vaardigheden te ontwikkelen.

Maandag 2 september 2024
Ga jij mee naar de verbreding van de A1 bij Apeldoorn?

Momenteel wordt de A1 verbreed tussen Apeldoorn en Twello. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek. De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.

Vrijdag 30 augustus 2024
Verzwaring E-net: van woorden naar daden

Op 11 juni 2024 hebben zes regionale netbeheerders, 30 aannemers en een groep installateurs het Uitvoeringsakkoord NUA ondertekend. Daarin hebben zij afspraken gemaakt over hoe zij gezamenlijk het elektriciteitsnet sneller, efficiënter en effectiever gaan uitbreiden en verzwaren. Hoe worden deze mooie woorden op papier omgezet naar concrete daden in de praktijk?

Vrijdag 30 augustus 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.

Donderdag 29 augustus 2024
Bouw aan fijne relaties door de beste koffievoorziening van Selecta

Het belangrijkste van jouw facilitaire aanbod: Goede koffie!

Donderdag 29 augustus 2024
Bouw aan fijne relaties door de beste koffievoorziening van Selecta

Het belangrijkste van jouw facilitaire aanbod: Goede koffie!

Donderdag 29 augustus 2024
Voordelen van een goede en veilige internet-acces voor bouwbedrijven

Tijdens deze zomermaanden is het de perfecte tijd om eens rustig na te denken over hoe je jouw bedrijfsvoering kunt verbeteren. Overweeg de overstap Bouwend Nederland Telefonie voor internetacces, VoIP telefonie en mobiele telefonie ervaar de voordelen van een veiligere, efficiëntere en betrouwbare werkomgeving.

Donderdag 29 augustus 2024
Hoe is jouw digitale werkplek ingericht voor ‘de jongens in de bouw’?

ICT is meer dan alleen een verzameling applicaties op de kantoor werkplek. In Nederland hebben zo'n 400 duizend mensen een uitvoerend beroep in de bouw. Dit zijn de onmisbare krachten die vaak over het hoofd worden gezien als het gaat om hun ‘digitale werkplek’.

Donderdag 29 augustus 2024
Stikstofreductie snelste oplossing uit langjarige stikstofimpasse

Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de huidige Nederlandse stikstofnormen voor schijnzekerheid zorgen en kunnen worden opgehoogd. Op verzoek van de twaalf provincies hebben wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en TNO gekeken naar de Nederlandse rekennormen, die uitgaan van heel kleine hoeveelheden stikstof.

Word vandaag nog lid!

Samen met 4.500 leden sta je sterker en kun je profiteren van exclusieve ledenvoordelen.

  • Deskundige antwoorden op al je vragen over de bouw- en infrasector
  • Deel kennis en netwerk met collega-bedrijven
  • Benut financiële ledenvoordelen en verdien je lidmaatschap terug