Digitale tool Ontwikkelpaden nu beschikbaar
Maandag 31 maart 2025
Sinds vrijdag 28 maart is de digitale tool Ontwikkelpaden Techniek, Bouw & Energie live. De tool helpt werkgevers, werknemers en werkzoekenden om inzicht te krijgen in instap-, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden in de sectoren techniek, bouw en energie.
De Ontwikkelpaden maken duidelijk welke functies er zijn binnen de sectoren, welke vaardigheden daarbij horen en welke opleidingen iemand kan volgen – zowel overheidserkende en branche-erkende opleidingen als praktijkgerichte cursussen en trainingen. Alles is overzichtelijk weergegeven in de digitale tool; een online omgeving waarin je makkelijk navigeert.
Hoe gebruik je de tool?
Werk je als adviseur of loopbaancoach? Dan kun je de tool gebruiken in gesprekken met werkzoekenden of bedrijven, maar ook opnemen in je voorlichting, nieuwsbrief of op je website.
Werkzoekenden die op zoek zijn naar een functie of opleiding in de techniek, bouw of energie? Dan helpt de digitale tool Ontwikkelpaden om snel inzicht te krijgen in wat bij de werkzoekende past. Er is een uitgebreide filteroptie beschikbaar om te filteren op functies, vaardigheden en opleidingsmogelijkheden. Zo ontdekken werkzoekenden welke route het beste aansluit bij wensen en ervaring.
Communicatietoolkit
Om de Ontwikkelpaden makkelijker te delen, is er een communicatietoolkit beschikbaar. Hierin vind je kant-en-klare materialen zoals banners, een animatiefilmpje waarin de interactieve tool wordt uitgelegd, printbare versies van de Ontwikkelpaden (A4) en een voorbeeldtekst voor je communicatie. Zo kun je direct aan de slag op je eigen kanalen.
Hier is de digitale tool en de communicatietoolkit te vinden.
Meer informatie
Wil je overleggen hoe je de Ontwikkelpaden het beste kunt inzetten of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar info@ontwikkelpadentechniek.nl.
Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met een regionaal techniekloket.
Gerelateerd nieuws
Bij R.A. van Leeuwen zijn ze positief over de inzet en het enthousiasme van zij-instromers. In ons magazine vertelt medewerker Timmo de Weerd over zijn ervaringen bij dit bouwbedrijf, hier het verhaal van directeur Wouter Hegeman.
Afgelopen maanden stond in het teken van civiele techniek op het Dalton Lyceum Barendrecht. Leerlingen presenteerden deze week hun eindopdrachten voor de renovatie van de Heinenoordtunnel, een uitdaging die hen werd voorgelegd door Bouwend Nederland en Dura Vermeer.
De instroom in de bouw- en infrasector hapert. En volgens Bouwend Nederland-voorzitter Arno Visser is het letterlijk vijf voor twaalf. Juist nu moeten we jongeren enthousiast maken voor een toekomst in de infrastructuur. Met die boodschap viel vorige maand een brief op de mat bij directeuren en decanen van havo-scholen – precies in de periode dat studiekeuzes worden gemaakt. Het doel: jongeren laten zien hoe relevant, toekomstgericht én maatschappelijk onmisbaar een carrière in de bouw en infra is.