Kom 5 november kijken naar werken met Waterstof
Donderdag 17 oktober 2024
Ook benieuwd hoe je zero-emissie met waterstof werkt in de GWW? Op 5 november stellen Hoogheemraadschap van Rijnland en Verboon Maasland hun project open om in de praktijk te laten zien hoe je met waterstof aan de slag kunt zijn.
Het Hoogheemraadschap van Rijnland zet vol in op duurzame realisatie van GWW en wil andere opdrachtgevers en opdrachtnemers graag als inspiratie laten zien hoe zij dat doen. Ter verbetering van de waterkwaliteit in de gehele Amstelveense Poel voert Aannemingsbedrijf Verboon Maasland maatregelen uit met waterstof als brandstof. Het werk betreft het baggeren, bezanden en isoleren van de kleine poel. De uitvoering van het werk is een een samenwerking tussen de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, de provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Verboon Maasland onder begeleiding van Niebeek Milieumanagement.
Het Hoogheemraadschap van Rijnland nodigt overheden, aannemers, ingenieursbureaus en andere geïnteresseerden van harte uit om op 5 november kennis de nemen van hoe waterstof in de praktijk kan worden toegepast. Vanuit Bouwend Nederland brengen we deze uitnodiging graag onder de aandacht.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een bezoek, waarbij een uitgebreide toelichting over de techniek en toepassing van waterstof wordt gegeven.
Praktische informatie
Wanneer: dinsdag 5 november 2024
Waar: Het Amsterdamse Bos
Startlocatie: nabij Kleine Noorddijk , Amstelveen (er is voldoende parkeergelegenheid)
Tijd: verschillende wandelingen, tussen 10:00 – 17:00 uur
Duur: De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en zal te voet plaatsvinden. Gedurende de gehele dag worden rondleidingen gehouden.
Voor wie: Overheden, aannemers, ingenieursbureaus en andere geïnteresseerden.
Om een plek te reserveren kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden.
Gerelateerd nieuws
Op 16 januari zijn de resultaten van de JBN Denktank gepresenteerd op de InfraTech vakbeurs in Rotterdam. Deze denktank, bestaande uit jonge professionals uit de bouw- en infrasector, richtte zich de afgelopen maanden op de dringende maatschappelijke opgave van vervanging en renovatie (V&R) van de infrastructuur. Het doel: oplossingen aandragen voor efficiëntere samenwerking en een duurzame toekomst van de sector.
Rijkswaterstaat en de Vakgroep Bitumineuze Werken (VBW) van Bouwend Nederland hebben in het project Grip op Asfalt praktijkonderzoek gedaan naar de grondstoffen en kwaliteit van bitumen. Het eindrapport laat zien dat bitumen vaak sporen van vreemde elementen bevat en dat dit invloed heeft op de prestaties van bitumen in asfalt.
In de eerste week van december kwamen 70 personen in het Provinciehuis Noord-Holland bijeen om deel uit te maken van de Marktdag Samen Slimmer Renoveren en Vervangen (SSRV). Het was de eerste editie in zijn soort. Insteek: de groeiende opgave voor het onderhoud, de renovatie én vervanging van alle bruggen en viaducten in Noord-Holland.