Kom 5 november kijken naar werken met Waterstof
Donderdag 17 oktober 2024
Ook benieuwd hoe je zero-emissie met waterstof werkt in de GWW? Op 5 november stellen Hoogheemraadschap van Rijnland en Verboon Maasland hun project open om in de praktijk te laten zien hoe je met waterstof aan de slag kunt zijn.
Het Hoogheemraadschap van Rijnland zet vol in op duurzame realisatie van GWW en wil andere opdrachtgevers en opdrachtnemers graag als inspiratie laten zien hoe zij dat doen. Ter verbetering van de waterkwaliteit in de gehele Amstelveense Poel voert Aannemingsbedrijf Verboon Maasland maatregelen uit met waterstof als brandstof. Het werk betreft het baggeren, bezanden en isoleren van de kleine poel. De uitvoering van het werk is een een samenwerking tussen de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, de provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Verboon Maasland onder begeleiding van Niebeek Milieumanagement.
Het Hoogheemraadschap van Rijnland nodigt overheden, aannemers, ingenieursbureaus en andere geïnteresseerden van harte uit om op 5 november kennis de nemen van hoe waterstof in de praktijk kan worden toegepast. Vanuit Bouwend Nederland brengen we deze uitnodiging graag onder de aandacht.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een bezoek, waarbij een uitgebreide toelichting over de techniek en toepassing van waterstof wordt gegeven.
Praktische informatie
Wanneer: dinsdag 5 november 2024
Waar: Het Amsterdamse Bos
Startlocatie: nabij Kleine Noorddijk , Amstelveen (er is voldoende parkeergelegenheid)
Tijd: verschillende wandelingen, tussen 10:00 – 17:00 uur
Duur: De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en zal te voet plaatsvinden. Gedurende de gehele dag worden rondleidingen gehouden.
Voor wie: Overheden, aannemers, ingenieursbureaus en andere geïnteresseerden.
Om een plek te reserveren kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden.
Gerelateerd nieuws
Infrastructuur is overal in Nederland, maar het tekort aan vakmensen groeit. Hoe komt dat? René Moerland ziet de nodige uitdagingen bij werving en behoud van personeel en denkt dat dit deels komt door de onbekendheid met het werk. "Jongeren herkennen een beroep als metselaar, maar niet die in de infrasector. Wij maken de buitenruimte een stuk mooier." Welke kansen en ontwikkelingen ziet René om meer vakmensen aan te trekken?
Een aantal incidenten met wegwerkers maakte pijnlijk duidelijk hoe gevaarlijk werken op de vluchtstrook kan zijn. Samen met Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en Transport en Logistiek Nederland vonden we het tijd voor extra actie. Gezamenlijk pakten deze partijen in 2022 samen met Rijkswaterstaat de handschoen op. Tijdens een recente bijeenkomst bespraken alle betrokkenen de uitdagingen en de vooruitgang. Ook ambities voor actuele richtlijnen, nieuwe werkmethodieken en innovatie kwamen aan bod.
In één project ter plekke vier landdammen met duikers vervangen door vier bruggen in ruim een jaar in Zuid-Scharwoude. Bouw- en infrabedrijf K_Dekker doet er alles aan om de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Met succes, blikt directeur Ron Oudeman met enige trots terug.