1. Home
  2. Nieuws
  3. Espeq viert met trots haar 40 jarig bestaan

ESPEQ viert met trots haar 40-jarig bestaan

Woensdag 10 april 2024

Op donderdag 4 april vierde ESPEQ met trots haar 40-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1984 zijn er bij ESPEQ duizenden leerlingen opgeleid en begeleid naar een loopbaan in de bouw.

Daarmee is ESPEQ al vier decennia een belangrijke leverancier van nieuwe vakkrachten voor met name de bouw- en schildersbranche. 

Meer dan 80 procent van alle opgeleide timmerlieden, metselaars, tegelzetters, machinaal houtbewerkers en schilders zijn hun carrière begonnen bij ESPEQ. Dit indrukwekkende resultaat kon alleen worden bereikt door de samenwerking met de bedrijven in de regio.

Ter ere van dit jubileum organiseerde ESPEQ een speciaal evenement. Genodigden werden getrakteerd op een interactieve lezing door ‘Tis hier geen hotel’ over werken met de pubers van deze tijd en een optreden van het kijkcijferkanon Victor Mids van Mindf*ck.

Wij feliciteren de directie en alle medewerkers van EspeQ van harte met dit prachtige jubileum!

Vivianne Hahn
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Randstad Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 27 augustus 2024
'Het gaat allemaal heel soepel met de opleiding'

Het werk leren van vakmensen is wat Sven Veltrop prachtig vindt. Met de BBL-opleiding voor timmerman en zijn leerbedrijf VDL Bouw & Onderhoud is hij dan ook met zijn neus in de boter gevallen. Het bouwbedrijf in Loosdrecht heeft een apart systeem opgetuigd om het leren in de praktijk perfect af te stemmen op de wensen van school.

Dinsdag 20 augustus 2024
'Deze richting had ik twintig jaar geleden moeten kiezen!'

Het kan zij-instromers duizelen als ze voor de wereld van de techniek kiezen; de mogelijkheden zijn immers enorm. Marc Lagerwaard had veel aan Techstarter. Dankzij die oriëntatiecursus is de voormalig bankmedewerker nu begonnen aan de opleiding Built Environment bij Hogeschool Utrecht.

Dinsdag 6 augustus 2024
'Eerste keer op de bouwplaats was heel overweldigend'

Voor Semmi Helmers is het helder als glas; de stage is de kern van de opleiding Middenkader bouwfunctionaris niveau 4. Heel belangrijk dus om daar heel veel energie in te steken, anders sta je meteen met 3-0 achter.