Timmerhuis Groep en Gemeente Oldenzaal inspireren Basisschool de Leemstee
Woensdag 18 september 2024
Timmerhuis Groep heeft samen met de gemeente Oldenzaal een waardevolle bijdrage geleverd aan de themaweek Bouw van basisschool de Leemstee in Oldenzaal. Het evenement was een groot succes, waarbij zowel de leerkrachten, de kinderen als de gemeente zeer enthousiast waren.
"Het bouwproject 'Stakenbeek II' welke Timmerhuis Groep uitvoert in opdracht van de gemeente Oldenzaal ligt op 5 minuten lopen van OBS De Leemstee, dus was het een logische keuze om juist dit project te betrekken bij deze themaweek", vertelt Remco Wissink, bedrijfsleider bij Timmerhuis Groep. "Voor ons houdt het project 'Stakenbeek II' in dat wij een oud industrieterrein opschonen en geschikt maken om komend jaar een nieuwe woonwijk bouwrijp te maken."
Veel activiteiten
In de themaweek hebben allerlei activiteiten plaats gevonden voor elke leeftijdsgroep. Zo heeft groep 1 tot en met 4 een bezoek gebracht op de bouwplaats met uitleg over de werkzaamheden en de machines die gebruikt worden in de bouw. Ze hebben bij het bouwproject 'Stakenbeek II' bloembollen geplant en na een fotosessie zijn ze met een kleurplaat over de bouw weer huiswaarts gekeerd.
Kinderen kregen lesmateriaal mee
De kinderen van groep 5 en 6 hebben ook de bouwplaats bezocht en een goede uitleg gekregen over het bouwproject en de werkzaamheden. Ze hebben zelf een insectenhotel gebouwd en kregen als afscheidscadeau van Timmerhuis Groep het kwartetspel 'De bouw maakt het' mee naar huis. Dit kwartetspel is onderdeel van het door ons ontwikkelde lesmateriaal voor basisscholen 'De bouw maakt het op school'. "Met dit kwartetspel zorgen we dat kinderen ook thuis over de bouw en infra praten. Zo weten ook hun ouders dat werken in de bouw en infra een toekomst vol kansen is voor ieder kind", vertelt Esther ten Have, adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt in Regio Oost.
Met goodies weer naar huis
De Gemeente Oldenzaal en Timmerhuis Groep hebben een gastles verzorgd voor groep 7 en 8, waarna ze de parkeervakken op de parkeerplaats op school hebben aangepast. De quiz 'Wat past bij mij in de bouw' hebben ze bij terugkomst in de klas gedaan en met 'De bouw maakt het' keycords en een bordspel voor in de klas keerden ze weer huiswaarts.
De themaweek heeft niet alleen bijgedragen aan de educatie van de kinderen, maar ook hun interesse in de bouwsector gewekt. Het enthousiasme van alle betrokkenen benadrukt het succes van deze samenwerking.
Gerelateerd nieuws
"Mijn ouders hebben ons altijd vrijgelaten om te kiezen of we in het familiebedrijf wilden werken," vertelt Merle Scholte op Reimer. "Ondanks dat ik tijdens mijn jeugd eigenlijk nooit die ambitie had, besloten mijn partner Lex en ik na afronden van onze studies om toch in het bedrijf te stappen. We werden met open armen ontvangen." Sinds 2016 zijn zij als derde generatie werkzaam in het mooie familiebedrijf Scholte op Reimer uit Vasse.
De Open Hofkerk is een beeldbepalend gebouw in Wolfheze. Ontwikkelaar Schipper Bosch en bouwbedrijf Karbouw gebruikten deze bijzondere locatie voor een experimenteel project. Naast vier woningen in de kerk zijn vier grondgebonden, duurzame houtbouwwoningen neergezet. En omdat het toch al een bijzonder project is, gebruikt het slimme energiesysteem waterstof als energiedrager. Pieter Pfeiffer, projectleider bij Schipper Bosch en Patrice Soffers, commercieel directeur bij Karbouw, vertellen enthousiast over deze proeftuin met technologie die nog volop in ontwikkeling is.
Rijkswaterstaat en de Vakgroep Bitumineuze Werken (VBW) van Bouwend Nederland hebben in het project Grip op Asfalt praktijkonderzoek gedaan naar de grondstoffen en kwaliteit van bitumen. Het eindrapport laat zien dat bitumen vaak sporen van vreemde elementen bevat en dat dit invloed heeft op de prestaties van bitumen in asfalt.