1. Home
  2. Nieuws
  3. Timmerhuis groep en gemeente oldenzaal inspireren basisschool de leemstee

Timmerhuis Groep en Gemeente Oldenzaal inspireren Basisschool de Leemstee

Woensdag 18 september 2024

Timmerhuis Groep heeft samen met de gemeente Oldenzaal een waardevolle bijdrage geleverd aan de themaweek Bouw van basisschool de Leemstee in Oldenzaal. Het evenement was een groot succes, waarbij zowel de leerkrachten, de kinderen als de gemeente zeer enthousiast waren.

"Het bouwproject 'Stakenbeek II' welke Timmerhuis Groep uitvoert in opdracht van de gemeente Oldenzaal ligt op 5 minuten lopen van OBS De Leemstee, dus was het een logische keuze om juist dit project te betrekken bij deze themaweek", vertelt Remco Wissink, bedrijfsleider bij Timmerhuis Groep. "Voor ons houdt het project 'Stakenbeek II' in dat wij een oud industrieterrein opschonen en geschikt maken om komend jaar een nieuwe woonwijk bouwrijp te maken."

Veel activiteiten

In de themaweek hebben allerlei activiteiten plaats gevonden voor elke leeftijdsgroep. Zo heeft groep 1 tot en met 4 een bezoek gebracht op de bouwplaats met uitleg over de werkzaamheden en de machines die gebruikt worden in de bouw. Ze hebben bij het bouwproject 'Stakenbeek II' bloembollen geplant en na een fotosessie zijn ze met een kleurplaat over de bouw weer huiswaarts gekeerd.

Kinderen kregen lesmateriaal mee

De kinderen van groep 5 en 6 hebben ook de bouwplaats bezocht en een goede uitleg gekregen over het bouwproject en de werkzaamheden. Ze hebben zelf een insectenhotel gebouwd en kregen als afscheidscadeau van Timmerhuis Groep het kwartetspel 'De bouw maakt het' mee naar huis. Dit kwartetspel is onderdeel van het door ons ontwikkelde lesmateriaal voor basisscholen 'De bouw maakt het op school'. "Met dit kwartetspel zorgen we dat kinderen ook thuis over de bouw en infra praten. Zo weten ook hun ouders dat werken in de bouw en infra een toekomst vol kansen is voor ieder kind", vertelt Esther ten Have, adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt in Regio Oost. 

Met goodies weer naar huis

De Gemeente Oldenzaal en Timmerhuis Groep hebben een gastles verzorgd voor groep 7 en 8, waarna ze de parkeervakken op de parkeerplaats op school hebben aangepast. De quiz 'Wat past bij mij in de bouw' hebben ze bij terugkomst in de klas gedaan en met 'De bouw maakt het' keycords en een bordspel voor in de klas keerden ze weer huiswaarts.

De themaweek heeft niet alleen bijgedragen aan de educatie van de kinderen, maar ook hun interesse in de bouwsector gewekt. Het enthousiasme van alle betrokkenen benadrukt het succes van deze samenwerking.

Esther ten Have
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 1 oktober 2024
Deelnemers laten meedoen is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid

Mensen met een lichte verstandelijke beperking willen graag meedoen in de samenleving en zijn trots als ze bijdragen aan een bouwproject. Dat is de ervaring van Dura Vermeer en VolkerWessels met deelnemers van zorgorganisatie Cordaan. Negen deelnemers haalden zelfs het VCA-certificaat.

Dinsdag 24 september 2024
SER-toolbox helpt bij verplichte rapportage diversiteit in de top

Bedrijven, die verplicht zijn om te rapporteren, hebben tot en met 31 oktober a.s. gelegenheid om in het SER Diversiteitsportaal te rapporteren over hun ambities en plannen van aanpak voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding in de (sub)top.

Dinsdag 24 september 2024
JBN Oost beleeft educatieve excursie in Enschede

Zo'n vier keer per jaar komt Jong Bouwend Nederland Oost samen. Vaak staat er een informatieve sessie op het programma, zoals donderdag 19 september. In Enschede deden de JBN'ers nuttige informatie op over open samenwerken in de keten en groen asfalt.