Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Indrukwekkend bezoek gebiedsontwikkeling plan g deventer

Indrukwekkend bezoek gebiedsontwikkeling Plan G Deventer

Vrijdag 31 mei 2024

Op de plek waar ooit eens ziekenbedden stonden, verrijst nu een groen en gezond woongebied. Koopmans Bouwgroep, een van onze leden, leidt de transformatie van het voormalige ziekenhuis tot “Geertruiden nxt.” Dit karakteristieke project omvat 142 nieuwbouwwoningen en 82 appartementen en stadsvilla’s in het monumentale SMCD-gebouw. Het bouwbezoek gaf een exclusief kijkje achter de schermen en werd afgesloten met een algemene ledenvergadering waar de resultaten werden gerapporteerd en de piketpalen voor de komende jaren zijn uitgezet.

Verleden en heden

De rondleiding begon met een korte presentatie en ontvangst in het poortgebouw. Melanie Stemerdink, Hoofd Renovatie & Transformatie en Niels Morsink, projectmanager bij Koopmans Bouwgroep b.v. vertelde over de historie van het complex en het nieuwe masterplan. Er werden ook volop leermomenten en risico's gedeeld met collega aannemers over bijvoorbeeld de draagkracht van de vloeren, asbestsaneringen, betonschade en vochtproblematieken. Kortom een omvangrijk en complex project. 

Trots op de bouw

De rondleiding langs de 20 grondgebonden woningen en 61 appartementen was zeer verassend en werd toegelicht door de zeer bevlogen Tonny Pereboom, timmerman bij Koopmans Bouwgroep B.V. en initiatiefnemer van deze excursie Gert Paul Bonhof, teamleader bij Koopmans Bouwservice B.V. Er werd uitgebreid stilgestaan bij een toelichting over bouwkundige details en de verschillende oplossingen die zijn bedacht met betrekking tot verduurzaming en behoud van monumentale elementen. 

Terug- en vooruitblik

Het bouwplaatsbezoek werd afgesloten met een Algemene Ledenvergadering. Voorzitter Peter Meerman gaf een korte terugblik op het afgelopen en blikte vooruit op het activiteitenplan 2024. Ook werd er uitgebreid stilgestaan bij de laatste economische verwachtingen voor de bouwproductie, werkgelegenheid, en instroom opleidingen. 
Martin Heutink, plaatselijk directeur BOB KOB Zwolle, bracht de leden op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en deed een oproep voor het invullen van een vacature. Marcel Derksen, bestuurslid Stedendriehoek Salland gaf kort voor het diner een toelichting over de begroting en een financiële rapportage.

Parel voor Deventer

En zo eindigde de dag, met een bonte mix van activiteiten, kennis, geschiedenis en een mooie referentie waar duurzaam behoud van monumentaal erfgoed gewaarborgd is in Deventer.

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Oost aan de slag met de ontwikkeling van je medewerkers

De bouwsector staat bekend om zijn dynamiek en constante ontwikkeling. In deze snel veranderende industrie is het essentieel dat bedrijven en hun werknemers zich blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Regio Oost heeft hierop ingespeeld en een workshop georganiseerd die is gericht op de leercultuur binnen de sector.

Maandag 22 juli 2024
Technodiscovery brengt techniek dichter bij jongeren

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers is groter dan ooit, aar hoe maak je het personeel van de toekomst enthousiast voor techniek? In Ede, midden in de Foodvalley, plant het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery het zaadje van techniek al jaren bij basisschoolleerlingen, VO-leerlingen van leerjaar 1 en 2 én docenten.

Maandag 22 juli 2024
Buitenlandse bouwers leren taal én vak in Oost

De komende jaren moeten in Nederland bijna een miljoen woningen gebouwd worden, maar goede vakmensen zijn schaars. Daarom zijn arbeidsmigranten hele waardevolle krachten voor de bouwsector. Een aantal medewerkers van Heutink Bouwgroep volgt een traject bij het Deltion College waarin ze zowel gerichte vakkennis opdoen als hun beheersing van de Nederlandse (bouw)taal verbeteren. Daardoor worden ze breder inzetbaar.