Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Technische excursie platform infra noord leidde dit jaar naar arnhem zutphen en enschede

Technische excursie Platform Infra Noord leidde dit jaar naar Arnhem, Zutphen én Enschede

Maandag 5 augustus 2024

Op 11 en 12 april was het weer zover, de jaarlijkse technische excursie van het Platform Infra Noord. Ook dit jaar was er weer een uitgebreid programma samengesteld en werden maar liefst drie steden aangedaan: Arnhem, Zutphen en Enschede.

De excursie begon op donderdag 11 april in Arnhem. Na ontvangst bij het vergadercentrum ‘Genieten in de Weerd’, vlak bij het centraal station in Arnhem, kregen we een presentatie van Roelofs en de gemeente Arnhem over de uitvoering van het renovatieproject ‘De Blauwe Golven’. Dit kunstwerk, ontworpen door kunstenaar Peter Struycken, heeft als doel het terrein onder de N225 aantrekkelijk(er) te maken. Het is een bijzonder project, waarbij over elk detail is nagedacht.

Na de presentatie kregen we een rondleiding over het project. Er werd uitleg gegeven over het realiseren van de benodigde hellingshoek voor het golfeffect, de gebruikte kleur blauw, en over het integreren van laadpalen in het kunstwerk zonder dat daarbij het aangezicht veranderde.

Hierop vertrokken we naar Zutphen, waar ook de overnachting zou plaatsvinden. Hier kregen we een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Na de wandeling werd er geborreld in de werfkelder van Grand Café Pierrot, en werd de dag afgesloten met een diner bij "The Rough Meat Company."

Op vrijdag 12 april stond Ecofalt in Enschede op het programma. Ecofalt presenteert zich als het meest duurzame alternatief voor regulier asfalt. Bij de productie van Ecofalt wordt geen gas verbruikt, waardoor de bijbehorende emissies ook niet vrijkomen. Het leidde tot diverse vragen, maar vooral tot veel interesse. Vandaar dat ook gekeken zal worden of Ecofalt in een andere gelegenheid nogmaals een presentatie zou kunnen geven. 

Na de presentatie en een rondleiding over het terrein vertrok de groep naar "Brasserie Bakspieker" in het Fletcher Hotel in Enschede voor een gezamenlijke lunch. Deze lunch luidde tevens het einde in van de geslaagde technische excursie.

Yannick Bos
Adviseur markt & overheid - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 5 augustus 2024
Infraleden laten zich informeren over nieuwbouw gemaal Zoutkamp

De leden van het Platform Infra Noord (PIN) kwamen op 13 juni 2024 bijeen voor een projectbezoek aan het nieuwe gemaal in Zoutkamp. Gastheer was Strukton. Na een korte presentatie van K0B en BOB over hun aanbod van opleidingen en trainingen, volgde een projectpresentatie en een rondleiding op de bouwplaats. De middag werd afgesloten met een barbecue in een van de restaurants aan de haven van Zoutkamp.

Zondag 28 juli 2024
Hybride techniekopleider: waardevolle schakel bouwpraktijk en onderwijs

Je ziet ze steeds vaker rondlopen bij de verschillende technische opleidingen op Nederlandse scholen: hybride techniekopleiders. Een vakman of -vrouw uit de bouw die gastlessen verzorgt of zelfs een volle dag in de week voor de klas staat. Naast een cruciale brug tussen theorie en praktijk bieden zij ook voor werkgevers in de bouw en infra talloze voordelen.

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de vier asfaltcentrales.