1. Home
  2. Nieuws
  3. Subsidieregeling qop in gemeenten achtkarspelen noardeast fryslan dantumadiel en tytsjerksteradiel geopend voor aanvragen 25000 euro van 1 september tot en met 31 oktober

Subsidieregeling QOP geopend voor aanvragen >25.000 euro van 1 september tot en met 31 oktober

Maandag 19 augustus 2024

De Regiodeal Noordoost-Fryslân, waaraan de gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel deelnemen, richt zich op het creëren van een vitale en krachtige regio waar het aangenaam is om te wonen, werken, leren en recreëren. Om dit te bereiken, zijn de subsidieregeling ‘Versnellingsagenda’ en het projectbureau QOP opgericht. Via deze weg wordt geld uit de Regiodeal beschikbaar gesteld voor projecten die de regionale economie stimuleren. Tot medio 2025 is het mogelijk om bedragen tot 25.000 euro aan te vragen. Van 1 september tot en met 31 oktober 2024 is het echter ook mogelijk om bedragen boven de 25.000 euro aan te vragen.

De QOP-subsidie kent verschillende programma’s. De programma’s Bouwen aan de Bouw en Arbeidsmobiliteit zijn daarbij vooral interessant voor de bouw- en infrasector. Het programma Bouwen aan de Bouw biedt subsidie voor verschillende soorten projecten, zoals:

  • Projecten waarbij ondernemers gezamenlijk investeren in innovatieve technieken, zodat specifieke productiestappen regionaal kunnen worden uitgevoerd.
  • Projecten die bijdragen aan de versterking van de regio als centrum voor industrieel en circulair bouwen, of die een rol spelen in de energietransitie op nationaal of internationaal niveau.
  • Projecten die innovatieve technieken beschikbaar maken voor regionale ondernemers, zodat zij en onderwijsinstellingen deze technieken in de praktijk kunnen ervaren.
  • Projecten die kennisdeling bevorderen tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en kennisinstituten op het gebied van bouwtechniek.
  • Projecten die ervoor zorgen dat meer jongeren in aanraking komen met bouwtechniek.

 

Op QOP.nl is het volledige overzicht te vinden van de andere programma’s. Ook is onder het kopje ‘In de regio’ een overzicht te vinden van projecten die al zijn uitgevoerd of nog in uitvoering zijn.

 

Yannick Bos
Adviseur markt & overheid - Regio Noord
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 20 augustus 2024
Op zoek naar meer uitvoeringskracht voor innovaties

De vinding ligt op de plank, de seinen staan op groen, het team staat op scherp, maar steeds opnieuw komt er iets tussen. Veel mkb'ers in de bouw en infra zullen deze situatie herkennen: innovatie komt vaak maar slecht op gang door de drukte van alledag. De Hanzehogeschool Groningen wil met Regio Noord helpen de uitvoerende innovatiekracht bij mkb-bedrijven te vergroten.

Dinsdag 13 augustus 2024
'Als uitvoerder moet je natuurlijk álles weten en kunnen'

Het akkerbouwbedrijf of de infra? Een jaar of twee geleden twijfelde Luca van der Vegt nog welke richting hij zou opgaan. Inmiddels heeft hij het eerste jaar van de versnelde opleiding Allround Vakman GWW afgerond en weet hij dat hij bij de infra op zijn plek is. "Je doet elke dag iets anders en je hebt goede doorgroeimogelijkheden." Zo hoopt hij over drie jaar het diploma Uitvoerder Bouw/infra op zak te hebben.

Maandag 12 augustus 2024
Drenthe zoekt leerbedrijven voor leerling-timmerman

De bouwsector in Noord-Nederland ziet een groeiend aantal jongeren interesse tonen in bouwberoepen, maar er is een tekort aan leerwerkplekken. Wat nu? "De branche moet verder kijken dan de dag van morgen."