Subsidieregeling QOP geopend voor aanvragen >25.000 euro van 1 september tot en met 31 oktober
Maandag 19 augustus 2024
De Regiodeal Noordoost-Fryslân, waaraan de gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel deelnemen, richt zich op het creëren van een vitale en krachtige regio waar het aangenaam is om te wonen, werken, leren en recreëren. Om dit te bereiken, zijn de subsidieregeling ‘Versnellingsagenda’ en het projectbureau QOP opgericht. Via deze weg wordt geld uit de Regiodeal beschikbaar gesteld voor projecten die de regionale economie stimuleren. Tot medio 2025 is het mogelijk om bedragen tot 25.000 euro aan te vragen. Van 1 september tot en met 31 oktober 2024 is het echter ook mogelijk om bedragen boven de 25.000 euro aan te vragen.
De QOP-subsidie kent verschillende programma’s. De programma’s Bouwen aan de Bouw en Arbeidsmobiliteit zijn daarbij vooral interessant voor de bouw- en infrasector. Het programma Bouwen aan de Bouw biedt subsidie voor verschillende soorten projecten, zoals:
Op QOP.nl is het volledige overzicht te vinden van de andere programma’s. Ook is onder het kopje ‘In de regio’ een overzicht te vinden van projecten die al zijn uitgevoerd of nog in uitvoering zijn.
Gerelateerd nieuws
Op 7 maart vond niet alleen de Bouwvrouwendag in regio Noord plaats. Met alle respect! Een veilig en prettig leerklimaat was de andere bijeenkomst waar sociale veiligheid op de werkplaats de hoofdmoot vormde. “Tijdens je stage moet je gewoon jezelf kunnen zijn zonder je te veel te hoeven aanpassen.”
Op 27 februari vond de achtste editie van de bijeenkomst plaats die jaarlijks door Stadswerk, NLingenieurs en Bouwend Nederland wordt geïnitieerd. In totaal kwamen er ruim 50 geïnteresseerden af op dit GWW-event waarbij Paviljoen Sterrebos in Groningen wederom gastheer was. Over Russische tanks, zandputten en het Gronings volkslied.
Binnen de Provincie Drenthe staat de komende periode een aantal belangrijke debatten over de infrastructuur op de agenda. Deze gespreksonderwerpen waren onder meer voor de VVD Drenthe en enkele gemeentelijke VVD-fracties aanleiding om contact met Bouwend Nederland te leggen. “Het initiatief kwam eigenlijk van onze ex-collega Kees Vianen, fractievoorzitter van de VVD in Drenthe”, begint Yannick Bos, adviseur markt & overheid van de Regio Noord. “Hij sprak recentelijk met Gerard Hoiting die onlangs nog zitting had in het Platform Infra Noord-bestuur. Voor de VVD Drenthe breekt een belangrijke periode aan waarbij knopen moeten worden doorgehakt: welke budgetten worden aan het onderhoud van welke infraprojecten toegekend? Maar ook de N34 staat daarbij op de agenda: wat kan wel en wat niet? En zou een verdubbeling de problematiek rondom knooppunt Gieten oplossen? Zodoende hebben we het initiatief genomen tot een infragesprek ‘op locatie’.”