Subsidieregeling QOP geopend voor aanvragen >25.000 euro van 1 september tot en met 31 oktober
Maandag 19 augustus 2024
De Regiodeal Noordoost-Fryslân, waaraan de gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel deelnemen, richt zich op het creëren van een vitale en krachtige regio waar het aangenaam is om te wonen, werken, leren en recreëren. Om dit te bereiken, zijn de subsidieregeling ‘Versnellingsagenda’ en het projectbureau QOP opgericht. Via deze weg wordt geld uit de Regiodeal beschikbaar gesteld voor projecten die de regionale economie stimuleren. Tot medio 2025 is het mogelijk om bedragen tot 25.000 euro aan te vragen. Van 1 september tot en met 31 oktober 2024 is het echter ook mogelijk om bedragen boven de 25.000 euro aan te vragen.
De QOP-subsidie kent verschillende programma’s. De programma’s Bouwen aan de Bouw en Arbeidsmobiliteit zijn daarbij vooral interessant voor de bouw- en infrasector. Het programma Bouwen aan de Bouw biedt subsidie voor verschillende soorten projecten, zoals:
Op QOP.nl is het volledige overzicht te vinden van de andere programma’s. Ook is onder het kopje ‘In de regio’ een overzicht te vinden van projecten die al zijn uitgevoerd of nog in uitvoering zijn.
Gerelateerd nieuws
Kom op 27 februari naar de jaarlijkse bijeenkomst voor leden van Stadswerk, NLingenieurs en Bouwend Nederland Regio Noord bij Paviljoen Sterrebos in Groningen, met als thema Infra: rijdt schaarste ons in de wielen? Het belooft een interessante bijeenkomst te worden met keynote speaker, generaal-majoor Wilfred Rietdijk en twee workshops. Uiteraard is er voldoende ruimte om met elkaar bij te praten en te reflecteren op onze mooie sector en de uitdagingen waarvoor we allen aan de lat staan.
Tijdens Wenje Oerlis, het bestuurlijk overleg van de provincie Friesland, gaf regiomanager Sander Wubbolts onlangs een presentatie over mogelijkheden om de woningbouw in de noordelijke regio te versnellen. Zo sprak hij onder meer over de sleutelrol van gemeenten binnen deze opgave en punten die hierbinnen op korte termijn moeten veranderen. Een van zijn belangrijkste conclusies was dat continuïteit van cruciaal belang is om personeel vast te houden en als sector te kunnen groeien. Sander Wubbolts sloot zijn presentatie af met een aantal adviezen (onder meer het verkorten van processen en procedures, focus op woningbouwlocaties en werk aan onderling vertrouwen). Zijn toespraak inspireerde de gemeente Heerenveen om contact op te nemen met Bouwend Nederland en een vervolggesprek in te plannen. Dat gesprek vond medio januari plaats bij de gemeente Heerenveen.
Op dinsdag 26 november vond bij Tjaarda in Oranjewoud een inspirerende bijeenkomst plaats over het thema 'Vleermuizen en zwaluwen: de (on)mogelijkheden voor bouw en natuur'. De bijeenkomst werd georganiseerd door ons en bood de leden praktische handvatten om op een verantwoorde manier met natuurbehoud om te gaan tijdens bouw- en infraprojecten.