1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste hulp bij vernieuwing op regiodag noord

Eerste hulp bij vernieuwing op regiodag Noord

Donderdag 6 juni 2024

Vernieuwing van de sector, vernieuw jij mee? was dinsdag 4 juni het thema van de Regiodag Noord. Ruim 80 leden bezochten deze jaarlijkse bijeenkomst die dit jaar plaatsvond in het Gevangenismuseum te Veenhuizen

Poëzie, EHBI en illusies

Dit jaar stond er weer een afwisselend programma klaar voor onze leden, waarbij inhoud, vermaak en elkaar ontmoeten werden afgewisseld. Onze voorzitter Arno Visser nam ons na de opening door Regiovoorzitter Klaas Graveland mee in zijn kijk op de bouw en infra over 15 jaar aan de hand van het gedicht “Denkend aan Holland”. Hierin veel aandacht voor de lobby-activiteiten van Bouwend Nederland richting de politiek en de woningbouw- en infraopgaven. Maar ook de vele initiatieven in het noorden, waarbij we in nauw contact staan met gemeente, provincie en onze leden.

Innovatie =  ruimte pakken

Vervolgens gaf spreker Peter Ros de leden stof tot nadenken met zijn visie op innovatie en EHBI (Eerste Hulp Bij Innovatie). Zijn boodschap; neem af en toe afstand van het proces, pas dan creëer je ruimte in je hoofd voor innovatie. Ga ook eens in gesprek met andere sectoren en “unusual suspects” voor inspiratie, dit brengt je andere inzichten. En verbind eer ge begint, zoek elkaar op. Iets waar we als leden van Vereniging Bouwend Nederland goed in zijn, maar wat we door de waan van de dag nog wel eens vergeten.

Tafellaken en confetti

Tijdens een korte pauze konden de leden heerlijk buiten in het zonnetje of aan een van de thematafels het gesprek aangaan over de thema’s rondom het Meerjarenprogramma Vernieuwing van de sector.

Fris en met ruimte in het hoofd nam illusionist Jan Reinder het stokje over. Waarbij Peter Ros ons meenam in de theorie rondom ons brein, liet Mentalist Jan Reinder ons verwonderen en zette ons aan het denken met zijn illusies. Hierbij was er volop interactie. Er werd door Jan Reinder van alles uit de kast gehaald tijdens zijn show, waaronder confetti, The Economist en een gedekte tafel. Het programma werd afgesloten door Sander Wubbolts en dagvoorzitter Evelien Bouma. Vol adrenaline en inspiratie konden de leden in het restaurant aanschuiven voor het buffet.

Waardecreatie voor morgen

Vanuit Regio Noord kijken we terug op een zeer geslaagde middag, waar waardevolle, leuke en informatieve gesprekken gevoerd zijn. Ook werd er deze middag volop gelachen en ge-connect. Hierdoor ontstond er volop ruimte en rust in ons brein. Misschien wel ruimte voor innovatie!

Jolande Oechies
Verenigingsmanager Friesland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 20 augustus 2024
Op zoek naar meer uitvoeringskracht voor innovaties

De vinding ligt op de plank, de seinen staan op groen, het team staat op scherp, maar steeds opnieuw komt er iets tussen. Veel mkb'ers in de bouw en infra zullen deze situatie herkennen: innovatie komt vaak maar slecht op gang door de drukte van alledag. De Hanzehogeschool Groningen wil met Regio Noord helpen de uitvoerende innovatiekracht bij mkb-bedrijven te vergroten.

Maandag 19 augustus 2024
Subsidieregeling QOP in gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel geopend voor aanvragen >25.000 euro van 1 september tot en met 31 oktober

De Regiodeal Noordoost-Fryslân, waaraan de gemeenten Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel deelnemen, richt zich op het creëren van een vitale en krachtige regio waar het aangenaam is om te wonen, werken, leren en recreëren. Om dit te bereiken, zijn de subsidieregeling ‘Versnellingsagenda’ en het projectbureau QOP opgericht. Via deze weg wordt geld uit de Regiodeal beschikbaar gesteld voor projecten die de regionale economie stimuleren. Tot medio 2025 is het mogelijk om bedragen tot 25.000 euro aan te vragen. Van 1 september tot en met 31 oktober 2024 is het echter ook mogelijk om bedragen boven de 25.000 euro aan te vragen.

Dinsdag 13 augustus 2024
'Als uitvoerder moet je natuurlijk álles weten en kunnen'

Het akkerbouwbedrijf of de infra? Een jaar of twee geleden twijfelde Luca van der Vegt nog welke richting hij zou opgaan. Inmiddels heeft hij het eerste jaar van de versnelde opleiding Allround Vakman GWW afgerond en weet hij dat hij bij de infra op zijn plek is. "Je doet elke dag iets anders en je hebt goede doorgroeimogelijkheden." Zo hoopt hij over drie jaar het diploma Uitvoerder Bouw/infra op zak te hebben.