1. Home
  2. Nieuws
  3. Jouw werknemers gezond en veilig aan het werk arboduo staat voor je klaar

Jouw werknemers gezond en veilig aan het werk! ArboDuo staat voor je klaar

Donderdag 26 september 2024

Als ondernemer in de bouw en infra ben jij ervoor verantwoordelijk dat je werknemers veilig en gezond hun werk kunnen doen. Wil je hierbij voldoen aan de eisen die de Arbowet stelt rond het uitvoeren van jouw wettelijke arbotaken? Dan sluit je het wettelijk verplichte basiscontract af met een arbodienst, zoals ArboDuo. Wist je dat je jaarlijks tot 1 oktober jouw keuze voor een (nieuwe) arbodienst kenbaar kunt maken?

Wat is het basiscontract?

De wetgever vindt dat werkgevers, werknemers en arbodiensten gebaat zijn bij duidelijke afspraken als het om veilig en gezond werken gaat. Daarom staat in het basiscontract beschreven bij welke taken werkgevers zich moeten laten ondersteunen door een arbodienst. Het gaat hierbij onder meer om:

Ruime kennis en ervaring in jouw branche

Sluit je jouw basiscontract bij ArboDuo af? Dan ben je aangesloten bij een arbodienst die weet wat er speelt in jouw branche en met welke uitdagingen je te maken hebt. De professionals van ArboDuo ondersteunen je bij verzuim, re-integratie en het gezond en fit houden van je werknemers. Ook ondersteunen ze jou en jouw bedrijf bij het voldoen aan de Arbowet.

Eén aanspreekpunt

Met het Preventie- en verzuimloket van Bouwend Nederland heb je één aanspreekpunt voor al je vragen rondom preventie, verzuim, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Jouw aanspreekpunt, de procesregisseur, heeft daarbij de regie over het gehele proces vanaf de ziekmelding van je werknemer. Ook staat hij klaar voor al je vragen en is hij de spil tussen werkgever, werknemer, de bedrijfsarts en een team van professionals bij jou in de buurt. Vanuit onze lokale vestigingen door het hele land is ArboDuo altijd dichtbij.

Online verzuimportaal

Eén van de voordelen van het werken met ArboDuo is dat je 24/7 toegang hebt tot het online verzuimportaal Vandaag. Hiermee kan je snel en eenvoudig ziek- en herstelmeldingen doorgeven en heb je zicht op lopende zaken, verzuimcijfers en het verzuimproces.

Je preventieve arbozaken goed geregeld

ArboDuo richt zich niet alleen op de begeleiding bij verzuim, maar samen met Volandis juist ook op het voorkomen van verzuim en het bevorderen van de (sociale) veiligheid, gezondheid en leefstijl van je werknemers. Dat wordt onder meer gedaan via de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) en de gratis PSA-module speciaal voor bedrijven in de bouw en infra voor een sociaal veilige werkomgeving.

Onderdeel van ArboNed

ArboDuo is onderdeel van ArboNed, marktleider in het mkb, die dagelijks circa 63.500 werkgevers en ruim 665.000 werknemers helpt met het voorkomen en verlagen van verzuim op de manier die bij jou en jouw bedrijf past.

Vragen of meer weten?

Wil je meer weten over de dienstverlening van ArboDuo? Bekijk dan hun website of neem contact op via 079 3252 166 voordeel@bouwendnederland.nl.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 29 augustus 2024
Hoe kun je ongewenst gedrag op de werkvloer voorkomen?

Iedere werknemer heeft recht op een sociaal veilige werkomgeving. Een omgeving waar werknemers zich prettig voelen en waar geen ruimte is voor ongewenst gedrag, zoals agressie, discriminatie, pesten en (seksuele) intimidatie. Maar hoe regel je dat als werkgever in de bouw en infra? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je praktische tips en handvatten.

Dinsdag 27 augustus 2024
Voor zwaarwerkregeling tellen per 2025 ook gewerkte jaren als uitzendkracht mee

De uitzendbranche kan per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling voor de bouw en infra. Cao-partijen van de uitzendbranche en bouw en infra zijn dit overeengekomen. Dit is goed nieuws voor medewerkers in de bouw en infra die een aantal jaren als uitzendkracht hebben gewerkt. Onder voorwaarden tellen die jaren namelijk vanaf 2025 voor hen ook mee.

Maandag 26 augustus 2024
Behoud de regeling voor eerder stoppen met zwaar werk (RVU)

Vanaf 2021 kunnen bouwplaatsmedewerkers gebruik maken van de zwaarwerkregeling om maximaal drie jaar voor hun AOW-leeftijd te stoppen met werken. Sinds 2022 geldt deze regeling onder voorwaarden ook voor uta-medewerkers. We zijn blij dat veel oudere medewerkers al gebruik maken van de regeling.