1. Home
  2. Nieuws
  3. Hoe bescherm je jouw bedrijf tegen de nieuwste digitale dreigingen

Hoe bescherm je jouw bedrijf tegen de nieuwste digitale dreigingen?

Donderdag 26 september 2024

In een wereld waarin digitalisering steeds sneller gaat, is cybersecurity cruciaal geworden voor bedrijven van elke omvang. Vooral het midden- en kleinbedrijf (MKB) is een geliefd doelwit voor cybercriminelen, omdat zij vaak niet dezelfde middelen of expertise hebben als grotere ondernemingen. Hoe kun je je bedrijf effectief beschermen tegen deze groeiende dreigingen?

Wat is cybersecurity?

Cybersecurity omvat het beschermen van je digitale systemen, gegevens en netwerken tegen aanvallen. Hackers zoeken voortdurend naar manieren om toegang te krijgen tot gevoelige informatie zoals klantgegevens en financiële data. Bedrijfscomputers, smartphones, en zelfs je WiFi-netwerk kunnen doelwitten zijn.

De nieuwste gevaren voor bedrijven

De meest voorkomende dreigingen voor het MKB zijn:

  • Ransomware: Hackers gijzelen je bedrijfsdata en eisen losgeld.
  • Phishing: Valse e-mails die proberen inloggegevens te ontfutselen.
  • Datalekken: Gevoelige informatie komt in verkeerde handen door gebrekkige beveiliging.
  • Supply chain attacks: Cybercriminelen proberen in te breken via zwakheden bij leveranciers.
  • Social engineering: Hackers manipuleren medewerkers om toegang te krijgen tot netwerken.

 

Nieuwe trends in cyberdreigingen

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat 12% van de bedrijven in Nederland in 2021 te maken kreeg met een cyberincident, waarbij de dreiging bij kleinere bedrijven sinds in 2023 nog steeds toeneemt. Vooral de afhankelijkheid van cloudservices brengt nieuwe risico's met zich mee. Daarnaast groeit het aantal supply chain-aanvallen, waar criminelen via leveranciers binnenkomen.

Hoe kun je je bedrijf beschermen?

Gelukkig zijn er praktische stappen om je bedrijf beter te beveiligen:

  1. Sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie: Bescherm je gegevens door sterke wachtwoorden te gebruiken en tweestapsverificatie in te schakelen.
  2. Up-to-date software: Zorg ervoor dat al je software altijd geüpdatet is om kwetsbaarheden te dichten.
  3. Firewall en antivirus: Gebruik een sterke firewall en betrouwbare antivirusprogramma's.
  4. Training van personeel: Train je medewerkers om phishing en andere aanvallen te herkennen.
  5. Veilige dataverbindingen: Een betrouwbare internetverbinding via sTN biedt extra beveiliging tegen aanvallen.

Conclusie

De digitale dreigingen nemen toe en worden complexer, vooral voor kleinere bedrijven die minder middelen hebben om zich te beschermen. Door te investeren in de juiste beveiligingsmaatregelen en gebruik te maken van veilige digitale infrastructuur, kunnen ondernemers hun bedrijf beter beschermen tegen deze moderne dreigingen.

Dit start met een veilige verbinding van Bouwend Nederland Telefonie, waar standaard Extra Velig Internet (EVI) bij wordt geleverd. Of dit als glasverbinding of koperverbinding geleverd kan worden is afhankelijk van de combinatie van postcode en huisnummer.

Neem verder de beschermingstips hierboven door en deel ze met je medewerkers. Als laatste, maar zeker niet de minste, besprek je beveiliging met je IT-er

Maar start met contact op te nemen met de experts van Bouwend Nederland Telefonie  voor een vrijblijvend advies voor Diensten van de verschillende Providers!

Meer weten over veilige verbindingen?

Wil je meer weten over veilige verbindingen? De adviseurs van Bouwend Nederland Telefonie helpen je graag verder. Bel direct 0348 49 50 41 of plan een adviesgesprek via de website: www.helpdesktelefonie.nl.

 

Bronnen:

Financieel Dagblad, CBS, Cyber Security Raad en overheid.nl

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 29 augustus 2024
Voordelen van een goede en veilige internet-acces voor bouwbedrijven

Tijdens deze zomermaanden is het de perfecte tijd om eens rustig na te denken over hoe je jouw bedrijfsvoering kunt verbeteren. Overweeg de overstap Bouwend Nederland Telefonie voor internetacces, VoIP telefonie en mobiele telefonie ervaar de voordelen van een veiligere, efficiëntere en betrouwbare werkomgeving.

Vrijdag 5 juli 2024
Zo blijft jouw bedrijf óók tijdens de vakantieperiode goed bereikbaar

Tijdens de vakantie staat ontspanning en rust vaak bovenaan de lijst, maar dat betekent niet meteen dat de wereld stil staat. Terwijl je medewerkers genieten van hun welverdiende vakantie, is het belangrijk dat je als bedrijf bereikbaar bent én blijft voor klanten en leveranciers. In deze blog vertellen we hoe je dit bewerkstelligt en geven wij je handige tips om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf goed bereikbaar blijft tijdens de vakantieperiode. Zo kun je zorgeloos van de zomer genieten. Lees je mee?

Donderdag 9 mei 2024
Het verschil tussen ICT en telefonie: een interview met Camiel van den Berg, directeur telefonie van Bouwend Nederland Telefonie

De opkomst van nieuwe technologieën heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van telecom. Een van de meest opvallende verschuivingen? De overgang van traditionele telefonie naar IP-telefonie en de invloed daarvan op ICT. In dit artikel vragen we Camiel van den Berg, het hemd van het lijf over deze verschuiving.