Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Werkgeverssubsidie voor extra begeleiding statushouders op werkvloer

Werkgeverssubsidie voor extra begeleiding statushouders op werkvloer

Maandag 15 juli 2024

Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW) heeft de subsidieregeling ‘Ondersteuning werkgevers inzet statushouders’ gepubliceerd. Deze subsidieregeling biedt werkgevers een financiële tegemoetkoming voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer, gericht op het verkleinen van de taal- en cultuurverschillen.

De subsidieregeling geeft werkgevers een impuls om statushouders duurzaam in te zetten in hun organisatie, en is daarmee een aanvulling op de bestaande (financiële) ondersteuning die werkgevers via de regionale Werkgeversservicepunten kunnen krijgen bij onder andere werving en selectie, opleiding en begeleiding van werkzoekenden (waaronder statushouders).

Activiteitenplan voor inzet statushouders

De inzet van statushouders draagt bij aan het verminderen van de krapte op de arbeidsmarkt. Als statushouders gaan werken dan leren zij ook sneller de Nederlandse taal en cultuur. Statushouders worden zo sneller onderdeel van de Nederlandse samenleving. Voor het maken van een activiteitenplan voor statushouders is er door het ministerie van SZW een handreiking voor werkgevers ontwikkeld. Hierin staan (algemene) tips & tricks over hoe werkgevers de begeleiding op de werkvloer effectief kunnen vormgeven.

Aanvragen subsidie

Werkgevers die aan de subsidieregeling mee willen doen, kunnen van 2 september tot en met 30 september 2024 een aanvraag doen via het Subsidieportaal van Uitvoering Van Beleid (UVB). De subsidie is voor maximaal vier statushouders, voor een maximaal bedrag van 24.000 euro. Werkgevers kunnen voor de eerste statushouder 8.000 euro aanvragen, voor de tweede statushouder 6.000 euro en voor de derde & vierde statushouder elk 5.000 euro. De subsidie kan worden aangevraagd voor statushouders die vanaf 1 januari 2024 in dienst zijn getreden, of voor statushouders die nog niet eerder in dienst zijn geweest.

Informatie over de subsidieregeling: ‘Ondersteuning werkgevers inzet statushouders’

Om werkgevers zo goed mogelijk van informatie te voorzien, organiseert het ministerie op 1 augustus een webinar over de subsidieregeling. Daarin geven ze een nadere toelichting op de regeling en is er ook gelegenheid om vragen te stellen. U kunt zich via deze link aanmelden voor het webinar.

Alle informatie over de subsidieregeling is te lezen op de website van het ministerie van SZW.

Cor Wittekoek
Verenigingsmanager Vakgroep GLAS
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 juli 2024
Cao Vlakglas algemeen verbindend verklaard

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO Vlakglas algemeen verbindend verklaard. Een salarisverhoging en een vierdaagse werkweek zijn de belangrijkste punten uit deze CAO voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf.

Maandag 15 juli 2024
Tarieven VRN voor huren van glascontainer voor tijdelijke contracten verhoogd

Per 1 juli 2024 zijn bij Vlakglasrecycling Nederland de tarieven voor het huren van een vlakglascontainer voor nieuwe tijdelijke contracten verhoogd.

Donderdag 20 juni 2024
Samenwerkingsverklaring bouwmaterialenakkoord

Om circulair te kunnen bouwen, heb je voldoende en kwalitatief goed circulair materiaal nodig. Dat is er nu nog niet. Daarom gaat een brede groep ketenpartijen samenwerken, onder regie van het ministerie van BZK. Ook Bouwend Nederland is hierbij betrokken. Deze samenwerkingsverklaring moet zomer 2025 leiden tot een bouwmaterialenakkoord. In de glasbranche is Vlakglas Recycling Nederland een goed voorbeeld van wat er mogelijk is.