1. Home
  2. Nieuws
  3. Webinar omgevingsveiligheid 26 september

Webinar Omgevingsveiligheid 26 september

Dinsdag 20 augustus 2024

Sinds dit jaar is de nieuwe Omgevingswet van kracht. Wat dat voor jou als KAM-manager, omgevingsmanager, projectleider, uitvoerder of werkvoorbereider betekent, vertellen we je in een webinar. Je hoort meer over de extra eisen vanuit de Omgevingswet voor het proces van werkvoorbereiding tot aan de uitvoering in relatie tot omgevingsveiligheid. Sluit vooral aan op donderdag 26 september van 13:30-14:30 uur.

De Omgevingswet gaat over de ruimte waarin mensen wonen, werken en ontspannen. Deze nieuwe wet voegt oude wetten samen en bevat regels voor wat er buiten te zien, horen en ruiken is. Een vergunning aanvragen voor een nieuw plan of idee kan in het nieuwe digitale Omgevingsloket. In dit loket staan alle regels en plannen van gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk.

Volgens de Omgevingswet moet je voortaan bij het aanvragen van een omgevingsvergunning, de omgevingsveiligheid aantonen. Maar hoe werkt dat precies? Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden? Welke documenten lever je aan?. Hoe garandeer je naleving van de plannen tijdens de uitvoering, en is er een verband met het V&G-plan?  
 
Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens het webinar Nieuwe Omgevingswet en omgevingsveiligheid van Bouwend Nederland in samenwerking met  Bewuste Bouwers. Ook reiken we je praktische handvatten aan. 

Aanmelden

Je kan je aanmelden via deze link: Webinar omgevingsveiligheid Bewuste Bouwers - Aanmelden (aanmelder.nl)
Je ontvangt twee dagen voor het webinar een link waarmee je op 26 september gratis kunt deelnemen. 

Ben je 26 september niet in de gelegenheid om deel te nemen? We publiceren na afloop een nieuwsbericht met link om het webinar terug te kijken. 

Over Bewuste Bouwers

Stichting Bewuste Bouwers zet zich al vijftien jaar in voor meer bewustzijn van de omgeving waarin gebouwd wordt. Uiteraard is omgevingsveiligheid een van de pijlers van hun gedragscode.

Themapagina Omgevingswet

Alvast meer weten over de Omgevingswet, bekijk dan onze themapagina.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 5 augustus 2024
Oproep deelname aan werkconferenties over de vergwisplicht

In september organiseert de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) twee conferenties over de vergewisplicht. In het Arbeidsomstandighedenbesluit staat dat de opdrachtgever in de ontwerpfase verplicht is om zich ervan te vergewissen dat de betrokken werkgevers en zelfstandigen in staat zijn de verplichtingen voor de arbeidsomstandigheden die gelden in de uitvoeringsfase na te komen. We waarderen het als je jouw ervaringen deelt met de Arbeidsinspectie. Dus sluit vooral aan op donderdag 5 of donderdag 19 september van 9.30 tot 16.30 in Utrecht.

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.