Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Oproep deelname aan werkconferenties over de vergwisplicht

Oproep deelname aan werkconferenties over de vergewisplicht

Maandag 5 augustus 2024

In september organiseert de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) twee conferenties over de vergewisplicht. In het Arbeidsomstandighedenbesluit staat dat de opdrachtgever in de ontwerpfase verplicht is om zich ervan te vergewissen dat de betrokken werkgevers en zelfstandigen in staat zijn de verplichtingen voor de arbeidsomstandigheden die gelden in de uitvoeringsfase na te komen. We waarderen het als je jouw ervaringen deelt met de Arbeidsinspectie. Dus sluit vooral aan op donderdag 5 of donderdag 19 september van 9.30 tot 16.30 in Utrecht.

Je bent van harte uitgenodigd voor een van de twee werkconferenties:

·         Eerste bijeenkomst (donderdag 5 september) gaat over vergewissen in de praktijk (opdrachtnemers (middelgrote en kleine)). Daar wil de NLA met mensen uit de praktijk bespreken hoe zij vergewissen zien, wat dat betekent, hoe de relatie met de opdrachtgever is, hoe de coördinatoren hun werken kunnen en moeten doen, hoe ze dat aanpakken e.d.

·         Tweede bijeenkomst (donderdag 19 september) gaat over vergewissen op beleidsniveau en is bedoeld voor opdrachtgevers en grote opdrachtnemers. Daar wil de NLA met mensen bespreken hoe zij vergewissen zien, hoe ze dat invullen voor hun organisatie, waar ze tegen aan lopen e.d.

Na deze werkconferenties gaat de NLA met alle inbreng aan de slag om waar nodig nieuwe producten, werkinstructies of (communicatie)middelen te ontwikkelen. De NLA heeft aangegeven de inbreng van sociale partners bij deze producten belangrijk te vinden.

Aanmelden

Ben jij of ken je iemand binnen je organisatie die wil deelnemen aan één van beide sessies, dan kan je rechtstreeks aanmelden bij project Carin Benders: CBenders@nlarbeidsinspectie.nl. Zij zal dan contact met je opnemen voor deelname aan één van beide sessies. Er is beperkt plek: dus meld je snel aan als je hierover wil meepraten.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.