1. Home
  2. Nieuws
  3. Moet je de volledige drie jaar gebruikmaken van de zwaarwerkregeling

Moet je de volledige drie jaar gebruikmaken van de zwaarwerkregeling?

Zaterdag 11 november 2023

De zwaarwerkregeling bestaat al sinds begin 2021. Toch leven er nog voldoende vragen en zijn er soms onduidelijkheden. In deze serie nieuwsberichten leggen we je uit hoe het precies zit. Hoe zit het bijvoorbeeld met de duur van de regeling?

Als je recht hebt op de zwaarwerkregeling en er voor kiest om er gebruik van te maken, doe je dat maximaal drie jaar voor je AOW. Korter mag dus ook. Dat betekent dat je niet drie jaar eerder stopt met werken, maar misschien twee of één jaar eerder. Let op: later gebruik maken zorgt niet voor een hoger bedrag per maand. De maandelijkse uitkering van de zwaarwerkregeling blijft gelijk.

 

Voor antwoorden op andere vragen die knagen kijk je op de website van de zwaarwerkregeling

Bouwend Nederland Advies

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 20 september 2024
47 jaar in de bouw: 'Ik raad het iedereen aan, het is een prachtige sector'

Sinds begin juni van dit jaar kan Gert Blotenburg (64) genieten van zijn pensioen. Na jarenlang gewerkt te hebben in de bouw, is hij eerder gestopt met werken en is er nu meer tijd voor onder andere zijn kleinkinderen en het zeilen.

Maandag 26 augustus 2024
Behoud de regeling voor eerder stoppen met zwaar werk (RVU)

Vanaf 2021 kunnen bouwplaatsmedewerkers gebruik maken van de zwaarwerkregeling om maximaal drie jaar voor hun AOW-leeftijd te stoppen met werken. Sinds 2022 geldt deze regeling onder voorwaarden ook voor uta-medewerkers. We zijn blij dat veel oudere medewerkers al gebruik maken van de regeling.

Donderdag 4 juli 2024
Stopzetting BeterExcedent-regeling (BEX) door pensioenfonds Bouwnijverheid

Vanaf 31 december 2024 stopt het bpfBOUW met de uitvoering van de BeterExcedent-regeling (BEX). Dit besluit heeft te maken met de nieuwe pensioenregeling die naar verwachting per 1 januari 2026 voor de bij bpfBOUW aangesloten sectoren zal gaan gelden.