Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Jij gaat het maken promoot bouw infra op grote onderwijsbeurzen

Jij gaat het maken promoot bouw & infra op grote onderwijsbeurzen

Woensdag 20 september 2023

Om middelbare scholieren die zich oriënteren op hun studiekeuze te bereiken staat de beursstand van Jij gaat met maken dit najaar op vier grote onderwijsbeurzen. Want of je nou het liefst met je hoofd of je handen werkt, actief bezig bent, of de mooiste creaties bedenkt en maakt, in de bouw en infra doe je het! En het mooie is, er is heel veel werk.

Promotie voor alle opleidingsniveaus
Jij gaat het maken vertegenwoordigt de hele bouw en infra en laat zien hoe divers de beroepen en mogelijkheden zijn in onze sector. Dat doen zij met een indrukwekkende stand in dezelfde stijl als de online campagne die loopt sinds 2022.

Je vindt 'Jij gaat het maken' op:

  • Onderwijsbeurs Zuid - 29 & 30 september 2023, Koningshof Veldhoven (Zuid/Oost Brabant en Limburg)
  • Onderwijsbeurs Noordoost - 6 & 7 oktober 2023, IJsselhallen Zwolle (Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe en klein stukje noord Gelderland)
  • Studiekeuzebeurs Midden - 24 & 25 november 2023, Jaarbeurs Utrecht (grote cirkel om Utrecht, Flevoland en Noord-Holland)
  • Studiekeuzebeurs West - 8 & 9 december 2023, Rotterdam Ahoy (Zuid Holland, Zeeland en West Brabant)

Gezamenlijke campagne cao-partijen
Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland, WoningBouwersNL, Vereniging van Waterbouwers, FNV Bouwen en Wonen en CNV Vakmensen hebben de handen ineengeslagen en werken samen voor meer instroom en behoud van mensen voor onze sector. Met de campagne Jij gaat het maken laten de cao-partijen sinds 2022 jongeren (en vanaf nu ook ‘switchers’) zien dat zij in de bouw en infra kunnen werken aan hun eigen toekomst én aan die van Nederland. Kijk voor meer informatie over de campagne op jijgaathetmaken.nl, bedrijven vinden daar ook promotiemateriaal en een gratis lespakket voor middelbare scholieren (bovenbouw vmbo/havo/vwo).

Angelina van Weerdenburg
senior communicatieadviseur

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 7 juni 2024
Duizenden leerlingen kijken achter de bouwhekdoeken op Onderwijsdag van de Bouw

Op vrijdag 7 juni, de dag voor de landelijke Dag van de bouw, hebben duizenden leerlingen door het heel het land op verschillende manieren kennis gemaakt met de bouw en infra. Van Breda tot Eelde, van het Binnenhof naar Zwolle. En van Hoofddorp naar Ede. In heel het land zijn bouwplaatsen opengesteld en mochten leerlingen zelf aan de slag.

Dinsdag 4 juni 2024
Aannemers en scholen uit Zwolle organiseren samen Onderwijsdag van de Bouw

Vrijdag 7 juni presenteren bouw- en infra aannemers uit Zwolle en omgeving zich gezamenlijk op het bouwterrein van dijkversterkingsproject Stadsdijken Zwolle. Leerlingen van leerjaar 1 van het VSO, Praktijkonderwijs, VMBO, MAVO, HAVO, VWO, Atheneum en Gymnasium in Zwolle gaan een leuke en leerzame dag beleven en maken kennis met de bouw- en infrasector.

Maandag 27 mei 2024
Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra?

Dat kan vanaf nu met ‘De bouw maakt het op school’! Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Bouw- en infrabedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.