1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Bouwend Nederland en de bouw- en infrasector.

Nieuws

Filters
Vrijdag 30 augustus 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.

Vrijdag 30 augustus 2024
Verzwaring E-net: van woorden naar daden

Op 11 juni 2024 hebben zes regionale netbeheerders, 30 aannemers en een groep installateurs het Uitvoeringsakkoord NUA ondertekend. Daarin hebben zij afspraken gemaakt over hoe zij gezamenlijk het elektriciteitsnet sneller, efficiënter en effectiever gaan uitbreiden en verzwaren. Hoe worden deze mooie woorden op papier omgezet naar concrete daden in de praktijk?

Donderdag 29 augustus 2024
Lastminute tips voor een zorgeloze zomer

Vier je de zomer in eigen tuin? Ga je op pad in Nederland? Of op vakantie naar het buitenland? Wat je ook doet deze zomer: met deze tips van de Zilveren Kruis maak je er een zorgeloze zomer van.

Donderdag 29 augustus 2024
Stikstofreductie snelste oplossing uit langjarige stikstofimpasse

Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de huidige Nederlandse stikstofnormen voor schijnzekerheid zorgen en kunnen worden opgehoogd. Op verzoek van de twaalf provincies hebben wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en TNO gekeken naar de Nederlandse rekennormen, die uitgaan van heel kleine hoeveelheden stikstof.

Donderdag 29 augustus 2024
Bouw aan fijne relaties door de beste koffievoorziening van Selecta, partner van Bouwend Nederland.

Het belangrijkste van jouw facilitaire aanbod: Goede koffie!

Donderdag 29 augustus 2024
Hoe is jouw digitale werkplek ingericht voor ‘de jongens in de bouw’?

ICT is meer dan alleen een verzameling applicaties op de kantoor werkplek. In Nederland hebben zo'n 400 duizend mensen een uitvoerend beroep in de bouw. Dit zijn de onmisbare krachten die vaak over het hoofd worden gezien als het gaat om hun ‘digitale werkplek’.

Donderdag 29 augustus 2024
Hoe kun je ongewenst gedrag op de werkvloer voorkomen?

Iedere werknemer heeft recht op een sociaal veilige werkomgeving. Een omgeving waar werknemers zich prettig voelen en waar geen ruimte is voor ongewenst gedrag, zoals agressie, discriminatie, pesten en (seksuele) intimidatie. Maar hoe regel je dat als werkgever in de bouw en infra? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je praktische tips en handvatten.

Donderdag 29 augustus 2024
Voordelen van een goede en veilige internet-acces voor bouwbedrijven

Tijdens deze zomermaanden is het de perfecte tijd om eens rustig na te denken over hoe je jouw bedrijfsvoering kunt verbeteren. Overweeg de overstap Bouwend Nederland Telefonie voor internetacces, VoIP telefonie en mobiele telefonie ervaar de voordelen van een veiligere, efficiëntere en betrouwbare werkomgeving.

Woensdag 28 augustus 2024
Wijziging van de Regeling bodemkwaliteit 2022

Op 21 augustus 2024 is een wijziging van de Regeling bodemkwaliteit 2022 in de Staatscourant geplaatst. De wijziging bestaat uit het herstellen van een aantal verkeerde verwijzingen. Ook bevat deze een actualisatie van verwijzingen naar normdocumenten in bijlage C van de regeling. De wijziging treedt in werking op 1 oktober 2024. Periodiek vinden wijzigingen plaats in de Rbk 2022, zoals met deze wijzigingsregeling.

Dinsdag 27 augustus 2024
'Het gaat allemaal heel soepel met de opleiding'

Het werk leren van vakmensen is wat Sven Veltrop prachtig vindt. Met de BBL-opleiding voor timmerman en zijn leerbedrijf VDL Bouw & Onderhoud is hij dan ook met zijn neus in de boter gevallen. Het bouwbedrijf in Loosdrecht heeft een apart systeem opgetuigd om het leren in de praktijk perfect af te stemmen op de wensen van school.

Dinsdag 27 augustus 2024
Voor zwaarwerkregeling tellen per 2025 ook gewerkte jaren als uitzendkracht mee

De uitzendbranche kan per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling voor de bouw en infra. Cao-partijen van de uitzendbranche en bouw en infra zijn dit overeengekomen. Dit is goed nieuws voor medewerkers in de bouw en infra die een aantal jaren als uitzendkracht hebben gewerkt. Onder voorwaarden tellen die jaren namelijk vanaf 2025 voor hen ook mee.

Maandag 26 augustus 2024
Het familiebedrijf als aantrekkelijke werkgever

Hogeschool Windesheim start, samen met de hogescholen Hanze en Arnhem/Nijmegen (HAN) een nieuw onderzoeksproject dat gericht is op familiebedrijven in de bouw- en infra sector. Doel van dit project is om familiebedrijfsondernemers te helpen hun concurrentiepositie op de arbeidsmarkt te verstevigen.

Word vandaag nog lid!

Samen met 4.500 leden sta je sterker en kun je profiteren van exclusieve ledenvoordelen.

  • Deskundige antwoorden op al je vragen over de bouw- en infrasector
  • Deel kennis en netwerk met collega-bedrijven
  • Benut financiële ledenvoordelen en verdien je lidmaatschap terug