1. Home
  2. Nieuws
  3. Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

Donderdag 17 oktober 2024

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Projectplanning Hacketon Holland Rijnland

Hoe kom je samen tot versnellingsoplossingen? Hoe krijg je alle partijen op één lijn voor een integrale projectplanning? Hoe kun je parallel versnellen? Vragen die tijdens de Projectplanning Hackathon aan bod komen. Tijdens de Projectplanning Hackathon geven verschillende experts uw team inzicht en concrete handvatten om langdurige vergunningstrajecten, participatie- en bezwaarprocedures, bouwclaims, lastige onderhandelingen of financiële impasses te voorkomen, op te lossen of te versnellen. De Projectplanning Hackathon is een initiatief van de Regionale Versnellingstafel Holland Rijnland in samenwerking met Bouwend Nederland, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Holland Rijnland Wonen (HRW) en Provincie Zuid-Holland. Meld je hier aan voor deze dag.

PoP Challenge regio Rotterdam

De PlanOntwikkelingsProces challenge is een initiatief van de Regionale Versnellingstafel (RVT) regio Rotterdam. In de RVT werken de Provincie Zuid-Holland, gemeenten en corporaties in onze regio en marktpartijen samen om concrete projecten vlot te trekken en belemmeringen weg te nemen. Met de POPchallenge daagt de RVT regio Rotterdam iedereen in de regio Rotterdam uit de doorlooptijd van het PlanOntwikkelingsProces te halveren. Want dat proces behelst nu het grootste deel van het gehele bouwproces. Hier is veel tijd te winnen. Aanmelden kan via info@popchallenge.nl

Hacketon Parallel plannen Provincie Zuid-Holland 6 december

Provincie Zuid-Holland omarmt het idee van een hacketon en het concept van parallel plannen. Op 6 december organiseert Provincie Zuid-Holland daarom de Zuid-Hollandse Hackathon Parallel. Deelnemers aan deze dag krijgen de kans om een woningbouwproject vlot te trekken, door in het planproces parallel te schakelen.

Aanmelden projecten bij Regionale Versnellingstafels

Eerder is opgeroepen om projecten die vertraging oplopen aan te melden bij de regionale versnellingstafels. Het is nog steeds mogelijk om deze projecten aan te melden bij de regionale versnellingstafel Haaglanden, RVT regio Rotterdam, RVT Holland Rijnland of de regionale versnellingstafel Drechtsteden. 

Hessel Heins-Wunderle
Regiomanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 23 oktober 2024
Infraplatform spreekt met opdrachtgevers over capaciteitsvraagstukken in de GWW

Steeds vaker lopen opdrachtnemers en opdrachtgevers aan tegen de grenzen van capaciteit en kennis om GWW-werken te kunnen realiseren binnen de grenzen van wat het systeem aan kan (in beleid, regelgeving, werktijden, bereikbaarheid). Deze geluiden horen we steeds meer en daar gaan we met opdrachtgevers over in gesprek in november.

Woensdag 23 oktober 2024
Bijeenkomst CSRD / Klimaat

Op 10 oktober j.l. hebben we een succesvolle bijeenkomst georganiseerd over de onderwerpen Klimaat en CSRD. De tweede editie is op 12 november is in Leiderdorp. ‘Klimaat, wat moeten we ermee?’ Gerrit Hiemstra, bekend als weerman van het NOS Journaal, is eigenaar van bouwbedrijf OarshÛs, en vertelt over hoe duurzaam bouwen toegankelijk wordt gemaakt, door anders te ontwerpen, anders te organiseren en anders te bouwen.

Maandag 21 oktober 2024
Bezoek aan circulaire Doorlaatpost Schiphol

Op dinsdag 15 oktober zijn we met een aantal lidbedrijven op bezoek geweest bij BAM Bouw & Techniek Schiphol. Zij bouwen een Doorlaatpost met circulair materiaal. In de nieuwe doorlaatpost worden personen en voertuigen door securitymedewerkers gecontroleerd. Het gebouw wordt gebouwd met materiaal ui de sloop van drie kantoorpanden en drie vrachtgebouwen op Schiphol.