Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Samenwerking markt en overheid centraal tijdens projectexcursie scheveningen 11 juli

Projectexcursie 11 juli Scheveningen start gesprekken betere samenwerking

Woensdag 19 juni 2024

Het bestuur van het Infraplatform regio Randstad Zuid gaat de komende periode nadrukkelijker het gesprek aan met gemeentelijke overheden en andere opdrachtgevers over de wijze waarop we met elkaar willen samenwerken. Op 11 juli wordt tijdens de projectexcursie in Scheveningen hiermee een start gemaakt.

Hoe zorgen we ervoor dat de sector aantrekkelijk blijft om in te werken? Hoe voorkomen we onnodige dubbele inzet en gaan we effectiever met de beperkte capaciteit van opdrachtnemers en opdrachtgevers om? En wat moet er veranderen in de samenwerking om capaciteit en continuïteit te kunnen blijven garanderen. En vooral, wat moet er anders om aantrekkelijk(er) te zijn om in de GWW-sector te willen werken.

Dat zijn de vragen waar het infraplatform explicieter en scherper het gesprek over wil voeren met opdrachtgevende partijen. Vanuit een open dialoog gevoerd met de belangen van opdrachtgevers en opdrachtnemers op tafel, maar ook het gezamenlijk belang om hier antwoorden op te vinden. Ook door opdrachtgevers wordt gevoeld dat de wijze waarop we samenwerken anders moet.

Serie gesprekken, start 11 juli Projectexcursie

De wens van het Infraplatform is om komende periode in een serie gesprekken en bijeenkomsten met opdrachtgevers hiervoor het gesprek aan te gaan. Te beginnen met gemeente Den Haag samen op de projectexcursie op 11 juli  van 8.00 – 11.00 uur met als thema ‘samenwerken in een complexe omgeving’.

Vervolgens vindt een vervolg plaats tijdens de regionale marktdag Rotterdam op 7 november met meerdere opdrachtgevers. Leden worden uitgedaagd deel te nemen aan deze gesprekken. Aanmelden en meer informatie over het programma voor 11 juli tref je hier.

 

Bouwlogistiek Den Haag en Zero Emissie;

Ook met andere opdrachtgevers vinden de komende periode gesprekken plaats. Met Gemeente Den Haag is Bouwend Nederland in gesprek over het helpen vormgeven van hun ambities t.a.v. bouwlogistiek en emissieloos bouwen. Hierover heeft recentelijk een gesprek met wethouder Van Asten en wethouder Kapteijns plaatsgevonden. In voorbereiding is een Opgaventafel met de 4 waterschappen in Zuid-Holland. Tot slot wordt ingezet op een haalbaar Zero-emissiebeleid van gemeenten. Hiervoor organiseert regio Randstad gesprekken met ambtenaren van ZE-gemeenten en leden van de werkgroep Mobiliteit. Daarnaast wordt voor leden op 12 september een bijeenkomst Zero-emissie en emissieloos bouwen georganiseerd. Meer informatie hierover volgt voor de zomer.

Hessel Heins-Wunderle
Regiomanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 30 mei 2024
Regiodag zet leden Randstad Zuid in verbinding

Verbindend samenwerken was donderdag 23 mei het thema van de regiodag van Regio Randstad Zuid. De goedbezochte jaarlijkse bijeenkomst vond ditmaal plaats in het museum Beeld & Geluid in Den Haag.

Donderdag 11 april 2024
Marktdag Infra

De Marktdag Infra van 4 april jl. stond in het teken van veilig en beter samenwerken. Een thema met een open deur, want wie wil dat nu niet? Toch blijkt steevast dat dit samenwerken op een goede en veilige manier niet zo eenvoudig is.

Vrijdag 5 april 2024
Verbindend samenwerken Regiodag Randstad-Zuid 2024

Verbindend samenwerken, een betere samenwerking tussen opdrachtgever, opdrachtnemer en nieuw partners. Weet jij hoe je klanten écht aan je bedrijf kunt verbinden? Hoe je slim verbindend samenwerkt met je (keten)partners en opdrachtgevers? En hoe (ver)bind je je mensen blijvend aan je bedrijf? De Bouw &Infra staan voor grote uitdagingen die met minder mensen gedaan moeten worden. Dat vraagt slim verbindend samenwerken. Met je ketenpartners, je opdrachtgevers, concullega’s en je eigen mensen. Maar hoe doe je dat? Kom op donderdag 23 mei 2024 naar de Regiodag bij Beeld & Geluid in Den Haag en ervaar hoe je die verbindende samenwerking kunt vormgeven.