1. Home
  2. Nieuws
  3. Infraplatform spreekt met opdrachtgevers over capaciteitsvraagstukken in de gww

Infraplatform spreekt met opdrachtgevers over capaciteitsvraagstukken in de GWW

Woensdag 23 oktober 2024

Steeds vaker lopen opdrachtnemers en opdrachtgevers aan tegen de grenzen van capaciteit en kennis om GWW-werken te kunnen realiseren binnen de grenzen van wat het systeem aan kan (in beleid, regelgeving, werktijden, bereikbaarheid). Deze geluiden horen we steeds meer en daar gaan we met opdrachtgevers over in gesprek in november.

De beperkte capaciteit binnen de GWW effectiever inzetten vraagt om een gesprek over de wijze waarop we met elkaar tot realisatie van werken komen. Vraagt dit niet om andere relaties, gebaseerd op meer vertrouwen, continuïteit en partnerschap? En wat betekent dat dan voor contractvorming, bereikbaarheid, voorspelbaarheid, hinder, etc? Moeten we niet meer naar programmatisch contracten en langjarige partnerschappen en continuïteit toe? En wat betekent het voor onze omgangsvormen, ook financieel of werktijden?

Op deze vraagstukken van cultuur en samenwerking wil het Infraplatform met opdrachtgevers in gesprek, te starten in november;

Op 7 november tijdens de marktdag Rotterdam in het Feyenoord-stadion gaan we hierover in gesprek. Uitnodiging en aanmeldmogelijkheid vind je hier.  Op 27  november, tijdens een Marktmiddag met RWS staat het effectiever inzetten van de productie centraal in het Van der Valk Schiedam.

Ook in 2025 blijft dit thema onderwerp van aandacht. 

Hessel Heins-Wunderle
Regiomanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 oktober 2024
Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Donderdag 17 oktober 2024
Kom 5 november kijken naar werken met Waterstof

Ook benieuwd hoe je zero-emissie met waterstof werkt in de GWW? Op 5 november stellen Hoogheemraadschap van Rijnland en Verboon Maasland hun project open om in de praktijk te laten zien hoe je met waterstof aan de slag kunt zijn.

Vrijdag 30 augustus 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.