1. Home
  2. Nieuws
  3. Bijeenkomst csrd klimaat

Bijeenkomst CSRD / Klimaat

Woensdag 23 oktober 2024

Op 10 oktober j.l. hebben we een succesvolle bijeenkomst georganiseerd over de onderwerpen Klimaat en CSRD. De tweede editie is op 12 november is in Leiderdorp. ‘Klimaat, wat moeten we ermee?’ Gerrit Hiemstra, bekend als weerman van het NOS Journaal, is eigenaar van bouwbedrijf OarshÛs, en vertelt over hoe duurzaam bouwen toegankelijk wordt gemaakt, door anders te ontwerpen, anders te organiseren en anders te bouwen.

CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive is Europese wetgeving die bedrijven verplicht om te rapporteren over milieu, mens en bestuurlijke onderwerpen. Ook voor kleinere bedrijven die niet onder de richtlijn vallen is de CSRD relevant. Deze kunnen door klanten of andere partijen in hun keten gevraagd worden om duurzaamheidsinformatie aan te leveren over producten. Denk daarbij aan CO2-uitstoot of arbeidsomstandigheden in de keten. Hoe kun je je hier het beste op voorbereiden? 

Meer informatie over het programma en mogelijkheid tot aanmelden lees je op: CSRD / Klimaat bijeenkomst - Leiderdorp

Daniëlle Brink
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 21 oktober 2024
Bezoek aan circulaire Doorlaatpost Schiphol

Op dinsdag 15 oktober zijn we met een aantal lidbedrijven op bezoek geweest bij BAM Bouw & Techniek Schiphol. Zij bouwen een Doorlaatpost met circulair materiaal. In de nieuwe doorlaatpost worden personen en voertuigen door securitymedewerkers gecontroleerd. Het gebouw wordt gebouwd met materiaal ui de sloop van drie kantoorpanden en drie vrachtgebouwen op Schiphol.

Donderdag 17 oktober 2024
Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Donderdag 17 oktober 2024
Kom 5 november kijken naar werken met Waterstof

Ook benieuwd hoe je zero-emissie met waterstof werkt in de GWW? Op 5 november stellen Hoogheemraadschap van Rijnland en Verboon Maasland hun project open om in de praktijk te laten zien hoe je met waterstof aan de slag kunt zijn.