1. Home
  2. Nieuws
  3. Bezoek aan circulaire doorlaatpost schiphol

Bezoek aan de Circulaire Doorlaatpost die BAM bouwt op Schiphol

Maandag 21 oktober 2024

Op dinsdag 15 oktober zijn we met een aantal lidbedrijven op bezoek geweest bij BAM Bouw & Techniek Schiphol. Zij bouwen een Doorlaatpost met circulair materiaal. In de nieuwe doorlaatpost worden personen en voertuigen door securitymedewerkers gecontroleerd. Het gebouw wordt gebouwd met materiaal ui de sloop van drie kantoorpanden en drie vrachtgebouwen op Schiphol.

Hiermee is het ontwerp bijna volledig circulair, wat bijdraagt aan de doelstelling van Schiphol om in 2030 een luchthaven zonder restafval te zijn. 
In de nieuwe doorlaatpost krijgen bestaande staalconstructies, ramen, deuren, sanitair, keukens, ledverlichting en gevelbeplating een nieuwe plek waardoor het ontwerp van de doorlaatpost, op basis van de Building Circularity Index (BCI) score, voor 68 procent circulair is.  De hoogst haalbare score is 80 procent. 

Voorafgaand aan de doorlaatpost werden in de bouwkeet interessante presentaties gegeven door Susanne IJssenbrandt en Bertil Groot vanuit de BAM en door Ronald Lustroo over de duurzaamheid ambities van Schiphol. 

Daniëlle Brink
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 23 oktober 2024
Bijeenkomst CSRD / Klimaat

Op 10 oktober j.l. hebben we een succesvolle bijeenkomst georganiseerd over de onderwerpen Klimaat en CSRD. De tweede editie is op 12 november is in Leiderdorp. ‘Klimaat, wat moeten we ermee?’ Gerrit Hiemstra, bekend als weerman van het NOS Journaal, is eigenaar van bouwbedrijf OarshÛs, en vertelt over hoe duurzaam bouwen toegankelijk wordt gemaakt, door anders te ontwerpen, anders te organiseren en anders te bouwen.

Donderdag 17 oktober 2024
Versnellingstafels organiseren dag van de projectenplanning

De Versnellingstafel Holland Rijnland organiseert op 8 november een Hacketon, een dag van de Projectenplanning voor plannen in Holland Rijnland regio (Leidse regio en bollenstreek). Bouwend Nederland roept ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers op zich aan te melden met hun projecten. Op dezelfde dag vindt ook de lancering van de PoP Challenge vanuit Versnellingstafel regio Rotterdam plaats.

Donderdag 17 oktober 2024
Kom 5 november kijken naar werken met Waterstof

Ook benieuwd hoe je zero-emissie met waterstof werkt in de GWW? Op 5 november stellen Hoogheemraadschap van Rijnland en Verboon Maasland hun project open om in de praktijk te laten zien hoe je met waterstof aan de slag kunt zijn.