1. Home
  2. Nieuws
  3. Ga jij mee naar de verbreding van de a1 bij apeldoorn

Ga jij mee naar de verbreding van de A1 bij Apeldoorn?

Maandag 2 september 2024

Momenteel wordt de A1 verbreed tussen Apeldoorn en Twello. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek. De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.

Het Infraplatform Oost (IPO) en de afdeling Stedendriehoek Salland werken allebei aan het speerpunt circulariteit. Emissieloos bouwen is een onderdeel van circulariteit en wordt stapsgewijs ingevoerd. 

Wil je meer weten hoe een collega-lidbedrijf hier mee om gaat en hoe dit in de praktijk wordt vertaald? Bezoek dan samen met ons dit pilot project in Regio Oost.

Programma

  • 15:00 Welkom door Peter Gelink, voorzitter Infra Platform Oost en Peter Meerman, voorzitter Stedendriehoek Salland.
  • 15:15 Rondleiding project door Rob van Eersel van Heijmans Infra. Rob neemt je mee en geeft toelichting op de verschillende bouwprojecten. De kraanmachinisten komen aan bod om over hun ervaringen te vertellen.
  • 16:20 Toelichting project aanleiding, doelen en omgeving door Maarten van Dijck (omgevingsmanager Heijmans Infra). Wat voor project is het en in wat voor een omgeving zitten we.
  • 17:00 Reflectie op de uitdagingen in de samenwerking door Erik Steenbergen (technisch manager Heijmans Infra) en Jasper Middelkamp (Rijkswaterstaat). Waar lopen we tegenaan en waar hebben we elkaar hard nodig? Wat voor uitdagingen komen we in deze complexe omgeving tegen en hoe lossen we die samen als opdrachtgever en -nemer op? En wat kun je daarvan meenemen in projecten.
  • 17:30 Afsluiting 

Locatie

Bezoekerscentrum Heijmans depot in Wilp
(hoek Ardeweg/ Sluinerweg, tegenover de ingang van Attero Sluinerweg 12).

Belangrijk

Ben je niet in het bezit van een oranje broek, oranje hesje, bouwhelm en veiligheidsschoenen? Geef dit dan tijdig aan, dan wordt het verzorgd. Het is verplicht dit mee te nemen op woensdag 18 september.

Deelname

Via deze link kan je jezelf aanmelden voor deze unieke eenmalige excursie. Er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar, dus wees er tijdig bij. 

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 3 september 2024
Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Dinsdag 3 september 2024
Stedendriehoek Salland draagt bij aan De TechniekFabriek in Zutphen

De TechniekFabriek (TFZ) in Zutphen is een dynamisch platform dat zich richt op alles wat te maken heeft met verduurzaming en de energietransitie. Binnen de TFZ komen ondernemers, onderwijsinstellingen en de overheid samen om de uitdagingen van de technische sector aan te pakken. De behoefte aan personeel binnen de bouw- en infra blijft groeien, maar tegelijkertijd zien we de effecten van de vergrijzing en ontgroening. Het aantal jongeren dat voor een bouw- en infra carrière kiest, is de afgelopen jaren met ruim 20% gedaald, en deze trend zal zich voortzetten tot 2030. Dit vraagt om rigoureuze stappen om de bouw- en infra toekomstbestendig te maken.

Dinsdag 3 september 2024
Bouwmensen Almelo laat tiny houses maken in introductieweek

Deze week markeert een spannende start voor 25 eerstejaarsleerlingen van Bouwmensen Almelo. Tijdens hun introductieweek zijn ze begonnen met een uniek project: het bouwen van tiny houses. Dit project biedt hen niet alleen een praktische kennismaking met de bouwsector, maar ook een kans om samen te werken en hun vaardigheden te ontwikkelen.