JBN Ledenwervingsbijeenkomst: een middag vol inspiratie en plezier
Vrijdag 4 oktober 2024
OP 26 september vond de ledenwervingsbijeenkomst van Jong Bouwend Nederland Noord plaats, een evenement met als doel nieuwe leden te werven en om jong en oud samen te brengen. Het doel om op een laagdrempelige manier te laten zien wat JBN is en wat de waarde van een jongerennetwerk is, is zeker geslaagd!
Inspirerende lezing door Richard van Hooijdonk
Richard van Hooijdonk, een bekende futurist, gaf een boeiende lezing over kunstmatige intelligentie (AI) en de toepassingen ervan in bedrijfsprocessen. Van Hooijdonk staat bekend om zijn expertise op het gebied van technologische trends en de impact daarvan op verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg Zo heeft hij diverse chips in zijn lichaam laten zetten voor onderzoek naar bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson. Tijdens zijn lezing nam hij de aanwezigen mee op een reis door de wereld van AI, waarbij hij uitlegde hoe zelflerende systemen bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren, kosten kunnen verlagen en de klanttevredenheid kunnen verhogen door bijvoorbeeld het creëren en ontwikkelen van ecosystemen.
Gezellige pubquiz
Na de inspirerende lezing was het tijd voor ontspanning en plezier met een hilarische pubquiz. De deelnemers werden in teams verdeeld en streden tegen elkaar in een reeks uitdagende en grappige vragen. Hoe zwaar is bijvoorbeeld de grootste eierbal ooit gemaakt (lichter dan je denkt!)? De quiz was een mooie manier om de beter kennis met elkaar te maken en zorgde voor een gezellige sfeer.
Het belang van ledenwerving
Het werven van nieuwe leden voor Jong Bouwend Nederland is van groot belang voor de toekomst van de bouw- en infrasector. Nieuwe leden brengen frisse ideeën en energie mee, wat essentieel is voor innovatie en groei. Bovendien zorgt een diverse ledenbasis voor een breder netwerk en meer mogelijkheden voor samenwerking en kennisdeling. Het samenbrengen van jong en oud binnen de vereniging bevordert de overdracht van kennis en ervaring, wat cruciaal is voor de continuïteit en ontwikkeling van de sector.
Een geslaagde bijeenkomst
Al met al was de JBN Ledenwervingsbijeenkomst een groot succes. De inspirerende lezing van Richard van Hooijdonk, de hilarische pubquiz en het gezellige diner zorgden voor een perfecte balans tussen leren, netwerken en plezier. De avond resulteerde in de verwelkoming van nieuwe leden, wat een positieve stap is voor de toekomst van (Jong) Bouwend Nederland.
Nog geen lid van Jong Bouwend Nederland?
Lijkt het je leuk om ook eens aanwezig te zijn bij een bijeenkomst van JBN? Laat het weten via Kirsten Notenbomer. 29 november staat er weer een JBN-bijeenkomst op de agenda. Elk jaar, de laatste vrijdag van november, is de feestavond. Wil je hier bij zijn? Schrijf je dan nog snel in!
JBN is onze jongerentak voor managers, DGA's en bestuurders onder de veertig. Iedereen onder die leeftijd kan lid worden van JBN om zo kennis uit te wisselen, te netwerken, workshops of een masterclass te volgen, maar ook om mee te gaan met een toffe excursie. Als JBN willen we de komende jaren de stem van de jongere generatie binnen de bouw- en infrasector laten horen. JBN kost slechts honderd euro voor een heel jaar.
Gerelateerd nieuws
Op 16 januari zijn de resultaten van de JBN Denktank gepresenteerd op de InfraTech vakbeurs in Rotterdam. Deze denktank, bestaande uit jonge professionals uit de bouw- en infrasector, richtte zich de afgelopen maanden op de dringende maatschappelijke opgave van vervanging en renovatie (V&R) van de infrastructuur. Het doel: oplossingen aandragen voor efficiëntere samenwerking en een duurzame toekomst van de sector.
Rijkswaterstaat en de Vakgroep Bitumineuze Werken (VBW) van Bouwend Nederland hebben in het project Grip op Asfalt praktijkonderzoek gedaan naar de grondstoffen en kwaliteit van bitumen. Het eindrapport laat zien dat bitumen vaak sporen van vreemde elementen bevat en dat dit invloed heeft op de prestaties van bitumen in asfalt.
Vier jaar geleden werd Stef Bosma mededirecteur van Bouwbedrijf Bosma bv. Opa Jan richtte het familiebedrijf in 1964 op. Stef wist al op jonge leeftijd dat hij in het bedrijf wilde werken. Inmiddels is het bouwbedrijf uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf, met eigen kozijnenmakerij en een breed scala aan lokale projecten: van woningbouw en agrarische loodsen tot complete utiliteitsbouw. "In een klein bedrijf als het onze heb je geen afgebakende functies. Ik ben directeur, maar sta ook gewoon elke dag op de bouw. Dat maakt het leuk en gevarieerd."