1. Home
  2. Nieuws
  3. Jbn ledenwervingsbijeenkomst een middag vol inspiratie en plezier

JBN Ledenwervingsbijeenkomst: een middag vol inspiratie en plezier

Vrijdag 4 oktober 2024

OP 26 september vond de ledenwervingsbijeenkomst van Jong Bouwend Nederland Noord plaats, een evenement met als doel nieuwe leden te werven en om jong en oud samen te brengen. Het doel om op een laagdrempelige manier te laten zien wat JBN is en wat de waarde van een jongerennetwerk is, is zeker geslaagd!

Inspirerende lezing door Richard van Hooijdonk    

Richard van Hooijdonk, een bekende futurist, gaf een boeiende lezing over kunstmatige intelligentie (AI) en de toepassingen ervan in bedrijfsprocessen. Van Hooijdonk staat bekend om zijn expertise op het gebied van technologische trends en de impact daarvan op verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg Zo heeft hij diverse chips in zijn lichaam laten zetten voor onderzoek naar bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson. Tijdens zijn lezing nam hij de aanwezigen mee op een reis door de wereld van AI, waarbij hij uitlegde hoe zelflerende systemen bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren, kosten kunnen verlagen en de klanttevredenheid kunnen verhogen door bijvoorbeeld het creëren en ontwikkelen van ecosystemen.

Gezellige pubquiz

Na de inspirerende lezing was het tijd voor ontspanning en plezier met een hilarische pubquiz. De deelnemers werden in teams verdeeld en streden tegen elkaar in een reeks uitdagende en grappige vragen. Hoe zwaar is bijvoorbeeld de grootste eierbal ooit gemaakt (lichter dan je denkt!)? De quiz was een mooie manier om de beter kennis met elkaar te maken en zorgde voor een gezellige sfeer.

Het belang van ledenwerving

Het werven van nieuwe leden voor Jong Bouwend Nederland is van groot belang voor de toekomst van de bouw- en infrasector. Nieuwe leden brengen frisse ideeën en energie mee, wat essentieel is voor innovatie en groei. Bovendien zorgt een diverse ledenbasis voor een breder netwerk en meer mogelijkheden voor samenwerking en kennisdeling. Het samenbrengen van jong en oud binnen de vereniging bevordert de overdracht van kennis en ervaring, wat cruciaal is voor de continuïteit en ontwikkeling van de sector.

Een geslaagde bijeenkomst

Al met al was de JBN Ledenwervingsbijeenkomst een groot succes. De inspirerende lezing van Richard van Hooijdonk, de hilarische pubquiz en het gezellige diner zorgden voor een perfecte balans tussen leren, netwerken en plezier. De avond resulteerde in de verwelkoming van nieuwe leden, wat een positieve stap is voor de toekomst van (Jong) Bouwend Nederland.

Nog geen lid van Jong Bouwend Nederland?

Lijkt het je leuk om ook eens aanwezig te zijn bij een bijeenkomst van JBN? Laat het weten via Kirsten Notenbomer. 29 november staat er weer een JBN-bijeenkomst op de agenda. Elk jaar, de laatste vrijdag van november, is de feestavond. Wil je hier bij zijn? Schrijf je dan nog snel in!

JBN is onze jongerentak voor managers, DGA's en bestuurders onder de veertig. Iedereen onder die leeftijd kan lid worden van JBN om zo kennis uit te wisselen, te netwerken, workshops of een masterclass te volgen, maar ook om mee te gaan met een toffe excursie. Als JBN willen we de komende jaren de stem van de jongere generatie binnen de bouw- en infrasector laten horen. JBN kost slechts honderd euro voor een heel jaar. 

Gerelateerd nieuws

Donderdag 3 oktober 2024
JBN Denktank geeft andere kijk op samenwerken

Hoe kunnen we beter samenwerken met partners in de keten? Twaalf gedreven JBN'ers die bij infrabedrijven werken, buigen zich dit najaar over dit steeds belangrijker wordende vraagstuk in de sector. Vaak worden JBN'ers gevraagd hoe zij tegen bepaalde materie aankijken en worden zij aangespoord hun visie kenbaar te maken. Op 3 oktober vond de eerste bijeenkomst plaats en in januari presenteren zij verfrissende ideeën en adviezen aan Bouwend Nederland.

Maandag 30 september 2024
Einbijeenkomst SLiepe yn e takomst

Vorige week dinsdag werden de 7 unieke ideeën gepresenteerd voor biobased recreatiewoningen in Fryslân. Met een bijna volle theaterzaal in Sneek was de belangstelling groot vanuit de bouw-, gastvrijheids- én politieke sector. De positieve energie in de zaal bevestigt dat het project ‘Sliepe yn’e Takomst’ al veel in beweging heeft gezet. Circulair en biobased bouwen staat volop in de belangstelling.

Dinsdag 24 september 2024
SER-toolbox helpt bij verplichte rapportage diversiteit in de top

Bedrijven, die verplicht zijn om te rapporteren, hebben tot en met 31 oktober a.s. gelegenheid om in het SER Diversiteitsportaal te rapporteren over hun ambities en plannen van aanpak voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding in de (sub)top.