Verzeker je van lage stabiele energieprijzen via Bouwend Nederland partner Atlas Power and Gas
Woensdag 8 mei 2024
Binnen de energiemarkt heerst er veel onzekerheid. De onrust in landen waaruit wij een belangrijk deel van onze energie halen baart veel energiebedrijven zorgen. Dit zorgt voor sterk wisselende energietarieven en dure lange termijn contracten.
In augustus 2022 piekte de groothandelsmarkt voor elektriciteit op de dag markt op
€ 0,70/kWh. Inmiddels is deze dag markt gezakt naar het niveau van € 0,06/kWh met op sommige zonnige dagen een prijs die negatief is. Enorme verschillen in een relatief korte tijd waarbij er geen zekerheid is dat dergelijke extreme tarieven niet weer zullen voorkomen. Er zijn diverse manieren om je als onderneming hiertegen te verzekeren.
Atlas Power and Gas heeft diverse energiecontracten die je beschermen tegen hoge tarieven en je gebruik laten maken van de huidige lage dag markt. Laat de mogelijkheden voor jouw onderneming geheel vrijblijvend en gratis doorrekenen. Contactpersoon voor leden van Bouwend Nederland: Jürgen van den Elshout. Mail: jurgen@atlaspowerandgas.com Tel: 06-20421017
In september zullen wij een Webinar organiseren waarin wordt uitgelegd welke mogelijkheden er zijn om je te verzekeren tegen extreme prijsschommelingen en tariefsverhogingen. Hiervoor ontvang je nog een uitnodiging via de mail. Houd je mailbox dus goed in de gaten.
Gerelateerd nieuws
De Open Hofkerk is een beeldbepalend gebouw in Wolfheze. Ontwikkelaar Schipper Bosch en bouwbedrijf Karbouw gebruikten deze bijzondere locatie voor een experimenteel project. Naast vier woningen in de kerk zijn vier grondgebonden, duurzame houtbouwwoningen neergezet. En omdat het toch al een bijzonder project is, gebruikt het slimme energiesysteem waterstof als energiedrager. Pieter Pfeiffer, projectleider bij Schipper Bosch en Patrice Soffers, commercieel directeur bij Karbouw, vertellen enthousiast over deze proeftuin met technologie die nog volop in ontwikkeling is.
Nederland heeft zich gecommitteerd aan afspraken om klimaatneutraal te zijn in 2050. Daarvoor moeten we overstappen van fossiele bronnen, zoals aardgas, naar hernieuwbare bronnen. Warmtenetten, of stadsverwarming, zijn belangrijk in deze energietransitie. Omdat de realisatie van warmtenetten sterk gedaald is, steunen we samen met een Warmte Alliantie van vele organisaties en bedrijven een plan om de realisatie van warmtenetten weer vlot te trekken. Bouwend Nederland schreef mee aan dit Warmtebod. Vele organisaties en bedrijven geven aan wat zij zélf kunnen doen en wat ze nodig hebben om voortgang te maken bij de uitrol van warmtenetten. Het Warmtebod werd 14 januari aangeboden aan minister Hermans van Klimaat en Groene Groei.
In maart opent er weer een nieuwe ronde voor de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Je goed voorbereiden doe je onder meer door het webinar van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te volgen. Het webinar is op dinsdag 4 februari tussen 10 en 11 uur.