1. Home
  2. Nieuws
  3. Projectcommunicatie altijd voor iedereen beschikbaar stop met ploeteren kies voor woub

Projectcommunicatie altijd voor iedereen beschikbaar? “Stop met ploeteren, kies voor Woub”

Woensdag 16 oktober 2024

Via LinkedIn zag Frederik Heldoorn van Heldoorn BV zag een advertentie van Woub. ’Dit zou weleens precies kunnen zijn wat ik zoek’, dacht hij. Hij maakte een gratis proefaccount aan en in minder dan een week was hij om. “Ik merkte direct: hier is gekeken naar wat echt goed werkt voor de mensen op de werkvloer. Het is simpel en doeltreffend, alle communicatie over een project staat altijd op één plek en iedereen kan er altijd bij.”

Projectmanagement bij voegbedrijf Heldoorn - Meer lol in je werk

Frederik staat op een boerderij als we hem spreken voor dit interview. Tussen de geitjes om precies te zijn. Samen met zijn team restaureert hij de gevels van het 160 jaar oude pand. Zijn restauratie- en gevelbedrijf is gespecialiseerd in restauratie van monumenten, kerken, landgoederen en andere oude gebouwen. Zo werkte zijn team ook ruim anderhalf jaar aan de restauratie van een grote kerktoren in Kampen. “Het is een eer om aan zulke projecten te werken”, vertelt hij trots. “En”, glimlachend, ”als je helemaal bovenop zo’n toren staat, kan je kiekjes maken die een ander niet snel heeft.”

150 tot 200 projecten per jaar

Vaak lopen er gemiddeld 7 of 8 projecten tegelijk. Als er een nieuwe aanvraag binnenkwam, maakte Frederik altijd zelf een schema om de werkzaamheden van aanvraag tot uitvoering bij te houden. Voor hem werkte dat op kantoor op zich prima, maar zodra het project in uitvoering ging, was de informatie en communicatie al snel totaal versnipperd. Een WhatsAppje met een foto hier, een mailtje of telefoontje daar. En dan zat Frederik dus ’s avonds en in het weekend al die informatie, documenten en foto’s toe te voegen aan zijn mappenstructuur op kantoor om alles maar bij elkaar te houden…

Software die simpel in elkaar steekt

“Op die manier zorgde ik ervoor dat alle informatie altijd voorhanden was, maar dat kostte tijd en ik moest elke keer degene zijn die iets ging delen. Zoals foto’s via WhatsApp of via de mail, zowel naar de jongens op het project als naar de klant. Tot je op een punt komt dat je denkt: wat ben ik eigenlijk aan het doen? Zo kwam het dat ik op zoek ging naar software die simpel in elkaar steekt.”

Echt voor de jongens op de werkvloer

“Tijdens mijn zoektocht kwam ik Woub tegen op LinkedIn en heb ik direct een gratis account aangemaakt. Daarmee krijg je alle features die je normaal ook hebt bij de betaalde versie, dus je kan goed zien wat de mogelijkheden zijn. Ik ben zelf wel aardig thuis op de computer, maar de jongens op de werkvloer vinden het niet leuk. Ik zocht dus echt iets simpels.”

 

”Eerder had ik al contact met een ander bedrijf, maar dat zat veel te ingewikkeld in elkaar. Dat kan dan voor mezelf wel werken, maar ik wil juist dat het voor de jongens ook goed werkt en dat zij eigenaar kunnen worden van projecten en zelf dingen gaan delen. Bij Woub had ik direct het gevoel: hier is juist gekeken naar de mensen op de werkvloer. Dat sprak mij meteen enorm aan.”

Overzicht en rust

“Vanaf het eerste contact met de klant hebben we nu een heel goed overzicht. Als ik de opname heb gedaan maak ik meteen een taak aan in het project dat het gecalculeerd moet worden en als het project in uitvoering gaat staat alles erin. Dat geeft mij veel rust. Ik hoef niks meer uit te leggen, de jongens kijken automatisch in Woub naar wat er moet gebeuren. Ze zien exact wat er is afgesproken met de klant. Eerder werd er tijdens een project continu gebeld of gemaild. Nu doen we dat in de project chat van Woub en als we foto’s delen ligt dat direct in Woub vast bij het juiste project. In plaats van dat die foto ergens los in mijn telefoon staat.”

Meer lol

“We hebben er dus met z’n allen meer plezier in. Het staat nu allemaal in een online omgeving waarin alle communicatie staat wat met het project te maken. Met name die foto’s waren echt een drama. Die werden her en der gemaakt en dat kwam allemaal binnen via mail en WhatsApp. Nu is er gewoon per project één plek waar iedereen alles meteen inzet. Een werknemer die niks had met foto’s maken, maar het wel moest doen en dan dus met heel veel tegenzin, doet nu heel veel dingen vanzelf, zonder dat ik erom hoef te vragen. Hij snapt nu namelijk ook: als ik een foto maak, kan het morgen enorm van belang zijn voor mijn collega. Hij ziet het belang ervan in.”

Stop met ploeteren

Nog tips voor andere bedrijven?

“Woub werkt heel makkelijk en fijn. Daardoor kan je je bezighouden met dingen die er echt toe doen. Met alle léuke aspecten van het werk. Ga dus niet langer ploeteren, omdat je nou eenmaal gewend bent om je werk op een bepaalde manier te doen. Durf dat los te laten, kies voor Woub en wees niet bang voor een online tool. Dat is tegenwoordig echt allemaal heel goed geregeld.

Ledenvoordeel


Leden van Bouwend Nederland ontvangen 15% korting op de jaarlijkse licentiekosten en €250,- op de eenmalige opstartkosten. Klik hier voor jouw voordeel.

Meer informatie

Wil je ook kijken naar de mogelijkheden van Woub? Neem dan contact op met een van onze collega’s van de afdeling Ledenvoordelen. Bel 079 3252 166 of mail naar voordeel@bouwendnederland.nl.

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Zondag 19 januari 2025
Schipper Bosch en Karbouw pionieren in Wolfheze met slim energiesysteem

De Open Hofkerk is een beeldbepalend gebouw in Wolfheze. Ontwikkelaar Schipper Bosch en bouwbedrijf Karbouw gebruikten deze bijzondere locatie voor een experimenteel project. Naast vier woningen in de kerk zijn vier grondgebonden, duurzame houtbouwwoningen neergezet. En omdat het toch al een bijzonder project is, gebruikt het slimme energiesysteem waterstof als energiedrager. Pieter Pfeiffer, projectleider bij Schipper Bosch en Patrice Soffers, commercieel directeur bij Karbouw, vertellen enthousiast over deze proeftuin met technologie die nog volop in ontwikkeling is.

Woensdag 15 januari 2025
Bouwend Nederland steunt plan Warmte Alliantie om realisatie warmtenetten vlot te trekken

Nederland heeft zich gecommitteerd aan afspraken om klimaatneutraal te zijn in 2050. Daarvoor moeten we overstappen van fossiele bronnen, zoals aardgas, naar hernieuwbare bronnen. Warmtenetten, of stadsverwarming, zijn belangrijk in deze energietransitie. Omdat de realisatie van warmtenetten sterk gedaald is, steunen we samen met een Warmte Alliantie van vele organisaties en bedrijven een plan om de realisatie van warmtenetten weer vlot te trekken. Bouwend Nederland schreef mee aan dit Warmtebod. Vele organisaties en bedrijven geven aan wat zij zélf kunnen doen en wat ze nodig hebben om voortgang te maken bij de uitrol van warmtenetten. Het Warmtebod werd 14 januari aangeboden aan minister Hermans van Klimaat en Groene Groei.

Maandag 13 januari 2025
Webinar subsidieregeling emissieloos bouwmaterieel 2025

In maart opent er weer een nieuwe ronde voor de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Je goed voorbereiden doe je onder meer door het webinar van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te volgen. Het webinar is op dinsdag 4 februari tussen 10 en 11 uur.