Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Donderdag 11 juli 2024

Vanaf 1 augustus is er een vrijstelling op asbestinventarisatieplicht voor het gas en elektriciteitsnet van de regionale netbeheerders.

Om deze activiteiten onder deze vrijstelling te mogen uitvoeren, worden er wel onder andere eisen ten aanzien van werkwijze en opleidingen gesteld. Netbeheer Nederland zal samen met Bouwend Nederland na de bouwvakantie een implementatie document delen en de werkwijze verder toelichten. Voor de lopende werkzaamheden verandert er niets en blijft alles bij het oude. De looptijd van de implementatie is 6 maanden en zal ingaan op 1 augustus 2024. Mocht je vragen hebben, stel ze na de zomer periode aan je contactpersoon van de betreffende netbeheerder.

 

Yvonne de Rijck
Adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 4 juli 2024
Opleiding Eerste Monteur Hoogspanning Transport gereed

Na een intensieve samenwerking tussen de netwerkbedrijven en aannemers werkzaam in de Hoogspanning, een aantal ROC’s en het SBB, presenteren wij met trots de nieuwe opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport (EMHT).

Dinsdag 2 juli 2024
NLSC++: een gemeenschappelijke taal voor data-uitwisseling

Woensdag 26 juni 2024 vond een webinar plaats over data-uitwisseling via NLCS++ en DSP georganiseerd door onder andere Frank Ter Huurne en Dik Top (Alliander). NLCS staat voor de Nederlandse CAD Standaard, waarbij de ++ slaat op de toevoeging van attribuutinformatie aan gasleidingen en elektrakabels. DSP staat voor Digitaal Samenwerkingsplatform, waarop data uitgewisseld kan worden.

Donderdag 13 juni 2024
Onderwijsdag van de Bouw steeds grootser

Vrijdag 7 juni was het weer de Onderwijsdag van de Bouw. Traditioneel de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. De vakgroep was deze dag te gast bij Alsema bv en Van Gelder groep.