1. Home
  2. Nieuws
  3. Voor zwaarwerkregeling tellen per 2025 ook gewerkte jaren als uitzendkracht mee

Voor zwaarwerkregeling tellen per 2025 ook gewerkte jaren als uitzendkracht mee

Dinsdag 27 augustus 2024

De uitzendbranche kan per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling voor de bouw en infra. Cao-partijen van de uitzendbranche en bouw en infra zijn dit overeengekomen. Dit is goed nieuws voor medewerkers in de bouw en infra die een aantal jaren als uitzendkracht hebben gewerkt. Onder voorwaarden tellen die jaren namelijk vanaf 2025 voor hen ook mee.

Dankzij de zwaarwerkregeling kunnen medewerkers in de bouw en infra onder voorwaarden maximaal drie jaar voor de aow-leeftijd stoppen met werken. De belangrijkste voorwaarde is dat de medewerker in de laatste 25 jaar minstens twintig jaar in de bouw en infra heeft gewerkt. Vanaf 2025 tellen hiervoor ook de jaren gewerkt als uitzendkracht mee, mits de medewerker ook als uitzendkracht vakkracht was én deelnemer in het bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfBOUW).

Instromen tot eind 2025

Instromen in de zwaarwerkregeling kan tot en met 31 december 2025. Of de zwaarwerkregeling daarna ook nog beschikbaar is, is nog niet bekend. Cao-partijen in de bouw en infra hebben afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1 januari 2026 met vijf jaar wordt verlengd tot 1 januari 2031. De verlenging kan echter alleen door de overheid worden besloten, omdat deze afhangt van de voortzetting van de RVU.

Meer lezen?

Kijk voor meer informatie en de volledige voorwaarden op de website van de zwaarwerkregeling.

Bouwend Nederland Advies

Gerelateerd nieuws

Maandag 26 augustus 2024
Behoud de regeling voor eerder stoppen met zwaar werk (RVU)

Vanaf 2021 kunnen bouwplaatsmedewerkers gebruik maken van de zwaarwerkregeling om maximaal drie jaar voor hun AOW-leeftijd te stoppen met werken. Sinds 2022 geldt deze regeling onder voorwaarden ook voor uta-medewerkers. We zijn blij dat veel oudere medewerkers al gebruik maken van de regeling.

Woensdag 7 augustus 2024
Cao Railinfrastructuur algemeen verbindend verklaard in Staatscourant

Op 26 juli 2024 is het besluit tot algemeenverbindendverklaring (AVV) van de cao Railinfrastructuur (RIS) gepubliceerd in de Staatscourant.

Dinsdag 2 juli 2024
Geslaagd webinar nieuw functie- en loongebouw bouw & infra

Op maandag 1 juli hebben we een webinar georganiseerd om onze leden te informeren over het nieuwe functie- en loongebouw dat 31 december 2024 van kracht is. In dit artikel kan je het webinar terugkijken en je aanmelden voor een voorlichtingssessie.