1. Home
  2. Nieuws
  3. Verbouwstromen forum op 8 oktober

Verbouwstromen Forum op 8 oktober

Maandag 23 september 2024

Het Verbouwstromen Forum is een bijeenkomst voor bouwbedrijven, woningcorporaties en lokale overheden om duurzame samenwerkingen te smeden. Doel is om tegen 2030 met dezelfde middelen twee keer zoveel woningen te verduurzamen als nu. 

Wat kan je verwachten? Na afloop van de dag:

  • ben je volledig op de hoogte van de Verbouwstromen-aanpak, waarmee we als sector woningen sneller en goedkoper kunnen verduurzamen.
  • heb je aan de hand van praktijkvoorbeelden een duidelijk beeld van hoe een verbouwstroom in jouw markt of regio kan worden toegepast.
  • heb je waardevolle contacten gelegd binnen de sector, waarmee je in jouw regio kunt samenwerken om (meer) woningen te verduurzamen.  

Praktische informatie

Dit event is op dinsdag 8 oktober 2024 van 10:00 – 17:00 in De Tinfabriek in Naarden. Navigeer daarvoor naar: Amsterdamsestraatweg 5 in Naarden. Je kan je aanmelden via de website van Verbouwstromen.

Over Verbouwstromen

We hebben in Nederland nog miljoenen woningen die vóór 2050 verduurzaamd moeten zijn. Dat vergt een grote inspanning en een stevige verandering van de markt. Verbouwstromen helpt hierbij. Verbouwstromen is een samenwerking tussen De Bouwcampus, Stroomversnelling, TKI Bouw en Techniek en TKI Urban Energy en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. 

Edgar van Niekerk
Beleidsadviseur Duurzaamheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 26 september 2024
Bouwend Nederland ontvangt ElaadNL Outlook Bouw

Op woensdag 25 september overhandigde Onoph Caron, directeur van ElaadNL, de Outlook Zero Emissie Bouw aan Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. Dit rapport biedt een belangrijk inzicht in de verwachte elektrificatie van al het bouwmaterieel. De onderzoekers van ElaadNL verwachten een sterke groei. In het rapport wordt ook de ‘Ladder van laden voor elektrisch bouwen’ geïntroduceerd. Hierin staan verschillende laadoplossingen gerangschikt op wenselijkheid vanuit het maatschappelijke belang.

Maandag 23 september 2024
Gemeente Emmen stelt zich flexibel op bij verzoek emissieloos werken

De Roo Emmen heeft een raamovereenkomst met de gemeente Emmen voor dagelijks onderhoud aan de riolering. Toen hun kleine kraan aan vervanging toe was, ging Erik Wolbers van De Roo in gesprek met Wilco Prigge van de gemeente over de inzet van een elektrische variant. Met succes: de gemeente stelde zich flexibel op en ging akkoord met het hogere uurtarief. 

Donderdag 19 september 2024
Bouwhub Den Bosch: een duurzaam knooppunt voor bouwlogistiek

De weg naar emissieloos bouwen kent hobbels. Soms voel je een regelrecht 'au, maar we gaan het tóch doen, want emissieloos is de toekomst, zegt Hein van Boxtel, algemeen directeur van Van Boxtel Groep in Heeswijk. Hij realiseerde samen met partner SMART HUB Logistics een Bouwhub aan de rand van Den Bosch: een knooppunt van waaruit duurzame bouwlogistiek wordt georganiseerd.