1. Home
  2. Nieuws
  3. Samen sterk voor veilig werk tijdens bewust veilig dag 2025

‘Samen sterk voor veilig werk’ tijdens Bewust Veilig-dag 2025

Dinsdag 8 oktober 2024

Veilig en gezond werken is een belangrijk thema in de bouw-, techniek-, infra- en onderhoudswereld. Om te zorgen dat we jaarlijks nul bedrijfsongevallen registreren, is het essentieel dat we continu aandacht aan dit thema besteden. Daarom organiseren de brancheorganisaties in de bouw op 26 maart 2025 alweer de negende editie van de Bewust Veilig-dag.

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks terugkerend initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Tijdens deze dag zetten honderden bedrijven zich in om – elk op hun eigen manier – het belang van veilig en gezond werken onder de aandacht te brengen. Het is mooi om te zien dat het aantal deelnemers de laatste jaren flink blijft stijgen. Zo kende de Bewust Veilig-dag van 2024 een recordaantal van 935 deelnemende bedrijven.

Samen sterk voor veilig werk

Dat meer bedrijven dan ooit hun steentje bijdroegen om de sector gezamenlijk een stukje veiliger te maken, was treffend, want tijdens de vorige editie stond het thema ‘samenwerking’ centraal. Veel deelnemers lieten weten zich te herkennen in dit thema. Voor een veilige en gezonde werklocatie is goede samenwerking tenslotte essentieel. Dat wil de organisatie ook dit jaar benadrukken. Daarom luidt de slogan van de Bewust Veilig-dag 2025: ‘Samen sterk voor veilig werk’.

Eigen invulling Bewust Veilig-dag

Zoals ieder jaar bepaalt elk bedrijf zelf hoe zij de Bewust Veilig-dag invullen. De organisatie helpt bedrijven hierbij door bijvoorbeeld de Bewust Veilig-krant aan te bieden, maar ook met een webshop waarin ze diverse promotionele middelen kunnen downloaden of kopen. Natuurlijk worden er ook nieuwe producten ontwikkeld, die deelnemende bedrijven kunnen inzetten tijdens de Bewust Veilig-dag.

Meer informatie is te vinden op www.bewustveilig.com.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 16 oktober 2024
Scholen omarmen nieuwe lesstof veilig werken op de bouw

Leerlingen van de praktische mbo-opleidingen timmeren, metselen en tegelzetten leren alles wat je moet weten over het vak én over veilig werken op de bouw. Dat is het resultaat van de inspanningen van Jurgen van de Ven van Huybregts Relou in samenwerking met anderen. De kans is groot dat het hbo dit voorbeeld volgt voor alle bouwgerelateerde opleidingen.

Maandag 14 oktober 2024
Knipscheer al aan de slag met Schadelijke Stoffen Assistent

Met de Schadelijke Stoffen Assistent kun je op een eenvoudige manier voldoen aan de registratie-eisen van gevaarlijke stoffen, zoals vereist door de Arbowet. Het instrument wordt nog verder ontwikkeld zodat het volledig voldoet aan het 4-stappenplan van de Zelfinspectie Gevaarlijke Stoffen van de Nederlandse Arbeidsinspectie. KAM-coördinator Iris Schuur van Knipscheer Infrastructuur was samen met haar collega nauw betrokken bij de totstandkoming van deze tool.

Maandag 7 oktober 2024
Terugkijklink webinar Omgevingsveiligheid

Sinds dit jaar is de nieuwe Omgevingswet van kracht. In een webinar vertelden we meer over de extra eisen vanuit de Omgevingswet voor het proces van werkvoorbereiding tot aan de uitvoering in relatie tot omgevingsveiligheid. Je kan het webinar nu terugkijken.