Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Podcast verhalen in veiligheid vertelt belang van veilig werken

Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veilig werken

Donderdag 27 juni 2024

Hoe maken we de bouw veiliger? Welke kansen en uitdagingen liggen er om ketensamenwerking te versterken? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Geert van der Linde, HSE-directeur bij Ballast Nedam, antwoord op deze vragen.

In de podcast, die je hieronder kan beluisteren, vertelt Van der Linde over het belang van hogere basisvaardigheden en kwalificaties voor projecten, vooral voor specialisten en onderaannemers in de bouwsector. Hij benadrukt tevens de noodzaak van betrokkenheid en zorg bij het creëren van een veilige en inclusieve werkomgeving.

Bestel het werkboek

Speciaal voor mkb-bedrijven maakten we het werkboek 'Samen klimmen op de Veiligheidsladder'. Met dit werkboek kun je stap voor stap klimmen op de Safety Culture Ladder (SCL, ook wel veiligheidsladder genoemd). We helpen je met allerlei opdrachten naar de volgende trede. Op deze speciale pagina lees je alles over het werkboek, ook hoe je het kan bestellen.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 26 juni 2024
Eigenaarschap bij arbeidsongevallen

Anderhalf jaar geleden introduceerde de Nederlandse Arbeidsinspectie een nieuwe ongevalsonderzoekmethode. Werkgevers krijgen de mogelijkheid zelf onderzoek te doen naar arbeidsongevallen, inclusief het opstellen van een verbeterplan om de veiligheid in het bedrijf te verbeteren. Deze aanpak blijkt inmiddels zeer effectief. Rob Paumen, hoofd Arbeidsomstandigheden, en projectmanager Roy Huys van de Nederlandse Arbeidsinspectie delen hun inzichten.

Dinsdag 11 juni 2024
Werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder nu te bestellen

Veiligheid is de verantwoordelijkheid van iedereen. Daarom vind je in dit werkboek opdrachten voor jou en je collega’s, met QR-codes naar video’s en podcasts over veiligheid als teamprestatie. De opdrachten in het boek helpen je óók om de stap naar trede 3 van de Safety Culture Ladder te zetten. KAM-adviseur Ginette Seelen van VB Groep keek mee met de proefdruk.

Donderdag 6 juni 2024
Veiligheidsadvies geven begint met vertrouwen bouwen

De contactgroep VGM KAM Regio Randstad Noord beleefde dinsdag 4 juni een leerzame bijeenkomst bij Van der Valk Oostzaan. Indringende verhalen van medeleden en een informatieve en interactieve sessie van veiligheidsexpert Annemarie Timmermans leverden een waardevolle middag op.