1. Home
  2. Nieuws
  3. Ontwikkelpaden bouw infra beschikbaar vraag nu subsidie aan

Ontwikkelpaden Bouw & Infra beschikbaar: vraag nu subsidie aan

Dinsdag 11 maart 2025

Sinds vorige week zijn de zogeheten ontwikkelpaden beschikbaar voor onder andere de Bouw en Infra. Voor adviseurs, loopbaancoaches, HR-professionals en leidinggevenden bieden de ontwikkelpaden inzicht in loopbaanmogelijkheden en opleidingsroutes. Dat kan helpen bij het begeleiden van medewerkers en werkzoekenden in hun ontwikkeling.

Praktische handvatten

Per branche geven de ontwikkelpaden inzicht in beschikbare functies, benodigde vaardigheden en te volgen opleidingen. Dit geldt voor onder andere voor de Bouw en Infra maar ook voor de Installatietechniek, Energie, Metaal, Metalektro en Mobiliteit. De ontwikkelpaden zijn direct downloadbaar via de website van Het Aanvalsplan Techniek. 

Scholingssubsidie voor werkgevers

Daarnaast is er ander goed nieuws: het is nu ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor de opleidingen die in de ontwikkelpaden staan. Dankzij scholingsregelingen zoals de SLIM-subsidie krijgen werkgevers de mogelijkheid een deel van de opleidingskosten te vergoeden. Deze regeling is er zowel voor nieuwe medewerkers als voor huidige medewerkers die zich willen bij- of omscholen. De subsidie is hier aan te vragen. Ook komt er vanaf 28 maart een digitale tool en toolbox beschikbaar op de website van het Aanvalsplan Techniek.

Webinar voor leden

Wil je meer weten over de ontwikkelpaden en het aanvragen van de scholingssubsidie? Op woensdag 26 maart om 16.00 uur organiseert Bouwend Nederland een webinar voor onze leden. Meld je hier aan. Het webinar is kosteloos. Lukt het niet erbij te zijn? Het webinar is ook later terug te kijken op de website. 

 

Initiatiefnemers

De ontwikkelpaden zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.  

Het Aanvalsplan Techniek is een samenwerking tussen de techniekbranches en de grootste vakbonden, waaronder Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Koninklijke Metaalunie, FME, WENB, BOVAG, CNV en FNV. Het gezamenlijke doel is om het tekort aan technische vakmensen de komende jaren structureel aan te pakken en zo een toekomstbestendige technische sector te creëren.

Meer weten?

Lees meer over de scholingsregeling op de rijksoverheid pagina.

Vera van Rossem
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 23 april 2025
'Motivatie en leerbereidheid zijn net zo belangrijk als ervaring'

Bij R.A. van Leeuwen zijn ze positief over de inzet en het enthousiasme van zij-instromers. In ons magazine vertelt medewerker Timmo de Weerd over zijn ervaringen bij dit bouwbedrijf, hier het verhaal van directeur Wouter Hegeman.

Vrijdag 11 april 2025
Technasiumleerlingen presenteren innovatieve oplossingen voor renovatie Heinenoordtunnel

Afgelopen maanden stond in het teken van civiele techniek op het Dalton Lyceum Barendrecht. Leerlingen presenteerden deze week hun eindopdrachten voor de renovatie van de Heinenoordtunnel, een uitdaging die hen werd voorgelegd door Bouwend Nederland en Dura Vermeer.

Woensdag 2 april 2025
Extra impuls voor studiekeuze jongeren: bouw en infra van maatschappelijk belang

De instroom in de bouw- en infrasector hapert. En volgens Bouwend Nederland-voorzitter Arno Visser is het letterlijk vijf voor twaalf. Juist nu moeten we jongeren enthousiast maken voor een toekomst in de infrastructuur. Met die boodschap viel vorige maand een brief op de mat bij directeuren en decanen van havo-scholen – precies in de periode dat studiekeuzes worden gemaakt. Het doel: jongeren laten zien hoe relevant, toekomstgericht én maatschappelijk onmisbaar een carrière in de bouw en infra is.