1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwe praktijktour verduurzaming vanaf 14 november

Nieuwe Praktijktour Verduurzaming vanaf 14 november

Donderdag 10 oktober 2024

Op veel plaatsen in het land werken woningcorporaties met bouwpartners aan het verduurzamen van hun woningportefeuille. Om de opgedane praktijkkennis te delen, organiseren Aedes en Platform31 met partners Techniek Nederland en Bouwend Nederland de Praktijktour Verduurzaming voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector.

In twee online sessies dit najaar delen woningcorporaties en bouwpartners hun ervaring met het toepassen van verschillende warmtepomp-concepten en het renoveren  naar duurzame woningen met behulp van een treintjes-aanpak.

In twee fysieke sessies begin volgend jaar worden verschillende aanpakken naast elkaar gelegd en geleerde lessen gedeeld. Ook krijgen deelnemers handvatten en oplossingen aangereikt voor vraagstukken die zich in de praktijk bij het opschalen van warmtepomp-concepten voordoen.

Programma:

Verduurzamen & renoveren in ‘treintjes’ 
14 november 13.00-15:00u online sessie 
Wat houdt een ‘treintjes-aanpak’ in? Twee praktijkvoorbeelden van een renovatie bouwstroom in Haaglanden en een RGS-aanpak van Elkien. Wat zijn de voor- en nadelen, successen en uitdagingen en tips voor een succesvolle aanpak?

Opschalen van warmtepomp-concepten 
19 november 13.00-15.00u online sessie
Wat komt er kijken bij het opschalen van warmtepomp-concepten? Wat is haalbaar in termen van kosten en betrouwbaarheid? Aan de hand van twee praktijkvoorbeelden worden ervaringen gedeeld.

Treintjes-aanpak: praktijkverkenning en dialoog 
Januari, datum nog te bepalen
Welke methoden kun je inzetten (RGS, een componenten-aanpak of in een bouwstroom) en welke soort treintjes zijn er aan de hand van succes en productvariabelen? Met corporaties, installateurs en bouwers verkennen we kansen en uitdagingen.

Opschalen warmtepompen: van knelpunt naar oplossing
Maart, datum nog te bepalen  
Bij het opschalen van warmtepomp-concepten doen zich verschillende onzekerheden en belemmeringen voor. Met corporaties, installateurs en bouwers delen we oplossingen voor ervaren knelpunten. 


Meer informatie en aanmelden


Ga voor aanmelden naar de website van Platform 31. Deelname is kosteloos maar niet vrijblijvend, bij no show zonder afmelding brengen kosten in rekening.

Edgar van Niekerk
Beleidsadviseur Duurzaamheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 16 oktober 2024
Topsector Logistiek publiceert gratis tool Emissievoorspeller

De Emissievoorspeller is een gratis online tool om de emissies, stikstofdepositie en stikstofruimte te berekenen bij een bouwproject. De tool sluit aan bij de ontwerpfase van een bouwproces, waarbij je de verwachte emissies snel en gemakkelijk kan toevoegen aan de bestaande planning of kostenraming. Vervolgens krijg je, door een koppeling met AERIUS, direct inzicht in de stikstofdepositie en -ruimte van het project.

Vrijdag 11 oktober 2024
Kabinet voorkomt vertraging invoering zero-emissiezones

Staatssecretaris Chris Jansen (PVV) van Openbaar Vervoer en Milieu heeft zijn bezwaren tegen de invoering van de zero-emissiezones ingetrokken. Om de leefbaarheid in steden te verbeteren en overlast te beperken, stellen veel grote gemeenten binnenkort een zero-emissiezone in.

Vrijdag 11 oktober 2024
Oproep aan klimaatminister: maak haast met schone energie

Bouwend Nederland roept minister Hermans van Klimaat en Groene Groei op om haast te maken met natuurinclusieve schone energieprojecten. De oproep wordt gedaan in samenwerking met NVDE, Natuur & Milieu, Holland Solar en het Solar Research Programme van Universiteit Wageningen en benadrukt dat energieprojecten een positieve impact kunnen en moeten hebben op de natuur en onze leefomgeving.