1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuw tv seizoen de bouw maakt het start 7 september

Nieuw tv-seizoen 'De bouw maakt het' start 7 september

Dinsdag 3 september 2024

In het nieuwe seizoen van het RTL4-programma 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber weer in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een nieuw, exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Van uitvoerder tot grondwerker en van hypermoderne 3D-printers tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Elke aflevering ontdekt Daan de wereld van de bouw en infra op verschillende manieren. Zo gaat hij wekelijks langs bij een unieke bouwplaats, zoals bij de bouw van een olympisch zwembad in Drachten of de restauratie van de iconische Amsterdamse Westertoren. Daarnaast gaat Daan elke week in de leer bij een bijzondere bouwer. Zo ontmoet hij Heleen, die als ecoloog de wereld van de bouw met de natuur samenbrengt en spreekt hij met zij-instromers die hun geluk op latere leeftijd vonden door hun carrièreswitch. Tot slot kijkt Daan dit seizoen mee met twee grote projecten: de bouw van het nieuwe Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar en de duurzame loopbrug Passerelle bij treinstation Zwolle. Deze grote uitdagingen worden beiden vier afleveringen lang belicht, want waar begin je als zo'n ingewikkeld medisch complex met allemaal bijzondere eisen moet bouwen? Hoe bouw je een brug dwars over een van de drukste treinstations van het land terwijl de stad eromheen doorraast?  

Kijken!

Je ziet het allemaal in 'De bouw maakt het' vanaf 7 september elke zaterdag om 17.00 bij RTL4.

Waarom doen we dit?

Als initiatiefnemer van het tv-programma willen we graag laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor Nederland. Dit is het tweede seizoen. Bekijk hier alle fragmenten van het eerste seizoen.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 3 september 2024
Stedendriehoek Salland draagt bij aan De TechniekFabriek in Zutphen

De TechniekFabriek (TFZ) in Zutphen is een dynamisch platform dat zich richt op alles wat te maken heeft met verduurzaming en de energietransitie. Binnen de TFZ komen ondernemers, onderwijsinstellingen en de overheid samen om de uitdagingen van de technische sector aan te pakken. De behoefte aan personeel binnen de bouw- en infra blijft groeien, maar tegelijkertijd zien we de effecten van de vergrijzing en ontgroening. Het aantal jongeren dat voor een bouw- en infra carrière kiest, is de afgelopen jaren met ruim 20% gedaald, en deze trend zal zich voortzetten tot 2030. Dit vraagt om rigoureuze stappen om de bouw- en infra toekomstbestendig te maken.

Dinsdag 3 september 2024
Bouwmensen Almelo laat tiny houses maken in introductieweek

Deze week markeert een spannende start voor 25 eerstejaarsleerlingen van Bouwmensen Almelo. Tijdens hun introductieweek zijn ze begonnen met een uniek project: het bouwen van tiny houses. Dit project biedt hen niet alleen een praktische kennismaking met de bouwsector, maar ook een kans om samen te werken en hun vaardigheden te ontwikkelen.

Dinsdag 3 september 2024
'Het mooie van de bouw vind ik vooral dat het zo enorm breed is'

Voor Riley de Morée is zijn opleiding 'Middenkaderfunctionaris bouw' één grote ontdekkingsreis. "Door de verschillende theorielessen op school en de praktijkstages bij bedrijven specialiseer je je niet in één onderdeel van de bouw, maar maak je kennis met álle richtingen. Dat is leuk én het biedt heel veel kansen voor de toekomst."