1. Home
  2. Nieuws
  3. Invoering functie en loongebouw meer tijd voor zorgvuldige voorbereiding tot eind 2025

Invoering functie- en loongebouw: meer tijd voor zorgvuldige voorbereiding tot eind 2025

Donderdag 26 september 2024

We begrijpen dat de invoering van het nieuwe functie- en loongebouw voor veel bedrijven een grote uitdaging is. Daarom hebben cao-partijen in onderling overleg een nieuwe invoeringsdatum vastgesteld op 31 december 2025. Dit biedt bedrijven meer tijd om de nodige stappen te zetten en het nieuwe systeem zorgvuldig te implementeren.

Het is van groot belang dat bedrijven blijven werken aan de voorbereidingen. We doen daarom een dringende oproep om actief door te gaan met de benodigde stappen. Om u hierbij te ondersteunen, plannen we extra voorlichtingsbijeenkomsten. Houd onze website in de gaten voor updates en verdere informatie.

Neem gerust contact met ons op via advies@bouwendnederland.nl of telefonisch via 079 3252 250. We staan klaar om u te helpen.

Aukje van het Nederend
manager advies & arbeidsvoorwaarden
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 20 september 2024
47 jaar in de bouw: 'Ik raad het iedereen aan, het is een prachtige sector'

Sinds begin juni van dit jaar kan Gert Blotenburg (64) genieten van zijn pensioen. Na jarenlang gewerkt te hebben in de bouw, is hij eerder gestopt met werken en is er nu meer tijd voor onder andere zijn kleinkinderen en het zeilen.

Dinsdag 27 augustus 2024
Voor zwaarwerkregeling tellen per 2025 ook gewerkte jaren als uitzendkracht mee

De uitzendbranche kan per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling voor de bouw en infra. Cao-partijen van de uitzendbranche en bouw en infra zijn dit overeengekomen. Dit is goed nieuws voor medewerkers in de bouw en infra die een aantal jaren als uitzendkracht hebben gewerkt. Onder voorwaarden tellen die jaren namelijk vanaf 2025 voor hen ook mee.

Woensdag 7 augustus 2024
Cao Railinfrastructuur algemeen verbindend verklaard in Staatscourant

Op 26 juli 2024 is het besluit tot algemeenverbindendverklaring (AVV) van de cao Railinfrastructuur (RIS) gepubliceerd in de Staatscourant.