1. Home
  2. Nieuws
  3. Inschrijving machinistenscholingsdagen 2025 geopend

Inschrijving Machinistenscholingsdagen 2025 geopend

Woensdag 16 oktober 2024

De inschrijving voor de Machinistenscholingsdagen 2025 is geopend! De slogan van dit jaar is: 'Vakmanschap en veiligheid, samen vooruit in 2025!'

Bijscholing is en blijft noodzakelijk om kennis up to date te houden. Dit is zeker het geval in een tijd waarin vakmanschap en duurzame inzetbaarheid van groot belang zijn. Daarom is besloten om ook in 2025 de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) te organiseren en wel op 23 en 24 januari 2025. 

Vertegenwoordigers van SOMA Bedrijfsopleidingen, Vakvereniging HZC en de Vakgroep Grondwerk van Bouwend Nederland, zijn al voor de zomervakantie gestart met de voorbereidingen van de MSD 2025. Aan onderwerpen geen gebrek! Ook dit jaar heeft de programmacommissie een keuze moeten maken. Hierbij is gelet op het leveren van een bijdrage ter vergroting van de vakbekwaamheid, verdieping van de inhoudelijke kennis, de professionaliteit in het werken en het omgaan met elkaar. Door de jaren heen is dit iedere keer weer gelukt, en de deelnemers ervaren deze dagen als leerzaam, nuttig en in een gezellige sfeer. 

Programma

Ook nu weer hebben de organiserende partijen een mooi programma in elkaar gezet. Voor deze alweer 32e editie van de MSD is gekozen voor het motto: “Vakmanschap en veiligheid, samen vooruit in 2025!

Er zullen weer zes workshops worden georganiseerd waarin de deelnemers op interactieve wijze kennis kunnen nemen van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en op sociaal terrein. Kennisnemen in een lokaal binnen en in de praktijk buiten is de formule waarmee gewerkt gaat worden. Klik hier om de onderwerpen te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden voor de Machinistenscholingsdagen 2025 is mogelijk via onderstaande link:
Vakgroep Grondwerk - Bouwend Nederland (graag aanmelden vóór 15 januari 2025)

Na aanmelding wordt er een automatische bevestiging gestuurd. Uiterlijk een week van tevoren ontvangen de deelnemers nog een bevestiging met alle laatste informatie.

De kosten voor deelname aan de MSD bedragen € 265,00 excl. BTW. De MSD worden door cao partijen, betrokken bij de bouw-cao, gezien als functionele bijscholing. Dit betekent dat de kosten voor rekening van de werkgever komen.

Vragen?

Wil je meer weten over de Machinistenscholingsdagen 2025? Neem dan contact op met Evelien van Rhijn van de vakgroep Grondwerk op 06-51903118 of via e.vanrhijn@bouwendnederland.nl 



Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 23 oktober 2024
Samen Beter Aansluiten: Terugblik op de bijeenkomst in Heerenveen

Op 15 oktober kwamen bouwers, netbeheerders en combi-organisaties uit Friesland en Flevoland samen in Heerenveen voor de bijeenkomst "Samen beter aansluiten’’. Want soepeler aangesloten worden willen we allemaal. Toch lukt dat nog niet altijd. Vandaar dat de stichting MijnAansluiting, Combi SION en Bouwend Nederland de handen nogmaals de handen ineen hebben geslagen om een ketenbrede bijeenkomst te organiseren. De bijeenkomst volgt de eerdere bijeenkomst in maart op, waarbij we een soortgelijke bijeenkomst organiseerden Groningen, Drenthe en Overijssel.

Maandag 14 oktober 2024
Medewerkers buiten ervaren steeds meer irritatie en agressie van omwonenden en omgeving

Tienduizenden monteurs en graafploegen in Nederland werken hard aan de energietransitie. Zij leggen tot en met 2025 bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen kilometer elektrakabel per jaar. Vanwege de toegenomen werkzaamheden, zoals energietransitie, connectiviteit, mobiliteit en vervangingsopgaven, neemt de irritatie onder omwonenden en passanten toe. Straten moeten bijvoorbeeld vaker open met de daarbij horende beperkingen op snelheid en toegankelijkheid. Soms leidt deze irritatie tot agressie en zelfs fysiek geweld of bedreigingen. Monteurs vinden het vaak moeilijk om hiermee om te gaan. Logisch, want ze zijn er niet voor opgeleid en normaal met hele andere dingen bezig!

Dinsdag 8 oktober 2024
75-jarige kijkt energiek vooruit!

Ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van het bedrijf organiseerde Van Tongeren Watertechniek op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober een groots (grond)waterfestival. Het bedrijfsterrein in Apeldoorn was daartoe omgebouwd tot een heus festivalterrein waarop veel interessants te horen, te zien, te beleven en, onder het genot van een hapje en een drankje, te bespreken en te netwerken was.