Bijscholing is en blijft noodzakelijk om kennis up to date te houden. Dit is zeker het geval in een tijd waarin vakmanschap en duurzame inzetbaarheid van groot belang zijn. Daarom is besloten om ook in 2025 de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) te organiseren en wel op 23 en 24 januari 2025.
Vertegenwoordigers van SOMA Bedrijfsopleidingen, Vakvereniging HZC en de Vakgroep Grondwerk van Bouwend Nederland, zijn al voor de zomervakantie gestart met de voorbereidingen van de MSD 2025. Aan onderwerpen geen gebrek! Ook dit jaar heeft de programmacommissie een keuze moeten maken. Hierbij is gelet op het leveren van een bijdrage ter vergroting van de vakbekwaamheid, verdieping van de inhoudelijke kennis, de professionaliteit in het werken en het omgaan met elkaar. Door de jaren heen is dit iedere keer weer gelukt, en de deelnemers ervaren deze dagen als leerzaam, nuttig en in een gezellige sfeer.
Programma
Ook nu weer hebben de organiserende partijen een mooi programma in elkaar gezet. Voor deze alweer 32e editie van de MSD is gekozen voor het motto: 'Vakmanschap en veiligheid, samen vooruit in 2025!'
Er zullen weer zes workshops worden georganiseerd waarin de deelnemers op interactieve wijze kennis kunnen nemen van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en op sociaal terrein. Kennisnemen in een lokaal binnen en in de praktijk buiten is de formule waarmee gewerkt gaat worden. Klik hier om de onderwerpen te bekijken.
Aanmelden
Aanmelden voor de Machinistenscholingsdagen 2025 is mogelijk via deze link. Meld je aan vóór 15 januari 2025.
Na aanmelding wordt er een automatische bevestiging gestuurd. Uiterlijk een week van tevoren ontvangen de deelnemers nog een bevestiging met alle laatste informatie.
De kosten voor deelname aan de MSD bedragen €265 excl. BTW. De MSD worden door cao-partijen, betrokken bij de bouw-cao, gezien als functionele bijscholing. Dit betekent dat de kosten voor rekening van de werkgever komen.
Vragen?
Wil je meer weten over de Machinistenscholingsdagen 2025? Neem dan contact op met Evelien van Rhijn van de vakgroep Grondwerk op 06-51903118 of via dit e-mailadres.
Gerelateerd nieuws
In 2014 werd in Twente het initiatief Zorgvuldige Aanleg en Reductie van Graafschade (ZoARG) gelanceerd. Sindsdien hebben tientallen afstudeerders, een tiental Engineering Doctorate-graduates en vele studenten de graafsector leren kennen, evenals de cruciale rol die innovatieve oplossingen spelen in het ontwikkelen van een professionelere graafpraktijk.
Binnen de vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer (vakgroep ONG) is er in 2024 gestart met focus op de ‘G’. In de praktijk betekent dit het organiseren, professionaliseren en profileren van de Ledengroep Boren en Bemalen, startende vanuit de activiteit bemalen. Er is contact gelegd met ruim 15-tal potentiële leden én er zijn een 4-tal bijeenkomsten in 2025 gepland. De bijeenkomst van 8 april is met 25 deelnemers druk bezocht waarbij actuele thema’s vanuit de speerpunten, markt & overheid, ketensamenwerking, personeel, techniek en veiligheid besproken. Lees verder om te lezen welke onderwerpen hen bezigen.
Zaterdag 21 juni gaan de bouwhekken weer open voor bezoekers aan de Dag van de Bouw. Een mooi moment om jouw werkzaamheden binnen de Ondergrondse Infra te laten zien aan het brede publiek. Vind je het leuker om juist jongeren enthousiast te maken voor onze sector? Doe dan mee aan de Onderwijsdag van de Bouw. Traditioneel de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. Dit keer op vrijdag 20 juni. Nodig scholen in de buurt uit om een kijkje te nemen bij een interessant project en maak jongeren enthousiast voor de Ondergrondse Infra.