Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Contactgroep vastgoedonderhoud in het teken van verduurzaming

Contactgroep Vastgoedonderhoud in het teken van verduurzaming

Woensdag 26 juni 2024

Met de Contactgroep Vastgoedonderhoud biedt Bouwend Nederland een platform om specifieke onderwerpen te bespreken en kennis en ervaringen uit te wisselen. Afgelopen maandag ontmoetten zo'n dertig professionals in het vastgoedonderhoud elkaar in Geldermalsen. Deze keer ging het onder meer over de Standaard voor Woningisolatie en over werken met biobased materialen.

Onderhoudswerkzaamheden zijn vaak een logisch moment om een gebouw te verduurzamen. Veelal gaat het om isolatiemaatregelen. Maar welke stappen moet je zetten om nu of over een aantal jaar van het aardgas af te gaan? Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs lichtte diverse mogelijkheden toe aan de hand van de Standaard voor Woningisolatie. Ook kan het gebruik van isolerende beglazing interessant zijn. Bekijk de folder hierover.

Daarna vertelde bedrijfsleider Mark van Logten hoe Knaapen Groep bezig is om duurzamer te werken, bijvoorbeeld door biobased materialen te gebruiken. Zij denken ook mee over gewassen die op Nederlandse grond kunnen groeien om verwerkt te worden tot natuurlijke bouwmaterialen. Daarnaast willen ze bij onderhoudsopdrachten voor woningcorporaties de milieukosten van de diverse scenario’s inzichtelijk maken.  

Interesse om aan te sluiten?

Ben jij ook actief in het vastgoedonderhoud en wil je aansluiten? Stuur dan een mail naar Evelien van Rhijn en je krijgt een uitnodiging.

De bijeenkomst van oktober zal in het teken staan van bescherming van gegevens van de gebruikers van het pand en het juist toepassen van regels vanuit de AVG. Graag tot dan!

Reina Uittenbogaard

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 28 juni 2024
Energieopslag noodzakelijk voor flexibel én betrouwbaar energiesysteem

Door de energietransitie verandert het energiesysteem, en is er veel vraag naar kennis en inzicht over hoe het energiesysteem werkt. Energieopslag is het ‘bewaren’ van energie zodat mensen en bedrijven het op een later moment kunnen gebruiken. Dit kan op verschillende wijzen. Door de flexibiliteit speelt energieopslag een steeds grotere rol in het energiesysteem. Het Platform Zó werkt energie in Nederland publiceert daarom de Informatiekaart Energieopslag.

Vrijdag 28 juni 2024
'Wij bereiden ons voor op het transitiepad SEB'

Welke stappen zet je als mkb-bedrijf naar emissieloos bouwen als je opdrachtgevers nog slechts beperkt emissieloos uitvragen? Directeur Corné van den Noort van C-infra hoeft geen koploper te zijn, maar wil graag toekomstgericht ondernemen. Daarom kiest hij voor de elektrische variant als het materieel aan vervanging toe is. Medewerkers en leerlingen die eenmaal met elektrisch materieel op pad zijn geweest, willen niet meer anders.

Dinsdag 25 juni 2024
Circulariteit centraal tijdens excursie met noordelijke bestuurders

Vrijdag 21 juni was de jaarlijkse bestuurdersexcursie voor alle bestuurders van Bouwend Nederland Regio Noord. Dit jaar bezochten we de circulaire Doorlaatpost 90 op Schiphol en was er een gezellig programma in het mooie Haarlem.