Bouwbedrijf Joziasse zet volop in op de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'
Donderdag 8 februari 2024
Het Zeeuwse bouwbedrijf Joziasse gaat voor instroom en dat is te zien in de regio. Bij diverse verduurzamings- en nieuwprojecten in Zeeland hangt inmiddels het bouwhekdoek van de instroomcampagne 'Jij gaat het maken'. De campagne is bedoeld om zowel jongeren als zij-instromers te verleiden de stap te maken naar een carrière in de bouw en infra. Dat we de komende jaren onveranderd veel mensen in de sector nodig hebben, is wel duidelijk.
Niets doen is dan ook geen optie meer en dat hebben ze bij Joziasse goed begrepen. Inzetten op werving en behoud van personeel is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Zonder voldoende geschikt personeel valt er niet veel te bouwen en te verduurzamen.
Zichtbaar en vindbaar zijn is van belang
Vincent Bliek, directeur bij Joziasse, weet dat met alleen het ophangen van een bouwhekdoek je er nog niet bent. Naast aandacht voor het huidige personeel is continue aandacht voor instroom op meerdere fronten van groot belang, zodat je als bedrijf zichtbaar en vindbaar bent. Het werkt, want de campagne werpt zijn vruchten af. Steeds meer jongeren en ook zijinstromers weten de sector te vinden. Dat is de eerste belangrijke stap. Vervolgens is goede toeleiding, begeleiding en opleiding van cruciaal belang om geïnteresseerden te behouden voor de sector.
Deel jouw voorbeelden en vraag promomateriaal aan
Heb jij ook goede voorbeelden die je graag met ons wilt delen? Neem dan contact op via Karin Oomen en we zetten jouw bedrijf ook graag in de spotlights. Wil je werk maken van instroom en promotiemateriaal ontvangen? Ga dan naar de website waar je veel materiaal gratis of tegen kostprijs kunt bestellen.
Gerelateerd nieuws
Op 16 april ontving Bouwmensen Zuid-West in Goes 50 bouwhelmen van Bouwend Nederland, afdeling Zeeland en Destil
Op 9 april kwam het Zeeuwse WKB-ambassadeursnetwerk bijeen. Dit netwerk, bestaande uit vertegenwoordigers van zowel de overheid als de markt, kwam samen om de voortgang en de knelpunten te bespreken.
In de infrasector staat gemiddeld 25% van de gerealiseerde omzet open aan vorderingen. De tijd tussen het moment dat de kosten worden gemaakt en de ondernemer deze betaald krijgt, legt een fors beslag op de liquiditeit. En daarmee wordt het ook een rem op investeringen en de snelheid van betalen aan de ketenpartners. De alternatieve betalingsregeling biedt hiervoor een oplossing. Logisch dus dat hier veel animo voor is.